ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Τα ενεργά συμβόλαια στον Άρη και η ανάγκη άρσης του ban

Τέσσερα ενεργά συμβόλαια έχει ο μπασκετικός Άρης για τη νέα σεζόν και αυτά αφορούν τους Διαμαντή Σλαφτσάκη, Γιάννη Σιδηροηλία, Όμηρο Νετζήπογλου και Κυριάκο Πετανίδη.

Οι τέσσερις αυτοί παίκτες έχουν συμβόλαιο με την ομάδα και για την επόμενη (τουλάχιστον) σεζόν, ενώ ο Κώστας Βλάσιος, ο οποίος είχε παραχωρηθεί δανεικός στη ΧΑΝΘ τη φετινή σεζόν αλλά δεν έπαιξε ποτέ καθώς δεν έγινε το πρωτάθλημα, είχε υπογράψει το καλοκαίρι του 2019 πολυετές συμβόλαιο με τους «κιτρινόμαυρους».

Οι συγκεκριμένοι παίκτες αναμένεται να βρίσκονται στην ομάδα και τη νέα σεζόν, με τον Σλαφτσάκη να είναι από τους πιο έμπειρους πλέον καθώς ο 26χρονος φόργουορντ είναι κάτοικος Παλέ από το 2018, ενώ οι 19χρονοι Σιδηροηλίας-Νετζήπογλου έδειξαν ότι έχουν το ταλέντο και κυρίως τη διάθεση και ενέργεια να βοηθήσουν τον Άρη αλλά και να… βοηθηθούν.

Όσον αφορά το χτίσιμο της ομάδας, κρίνεται απαραίτητη η άρση του ban -προτεραιότητα σήμερα έχει η κατάθεση πλήρους φακέλου για το πρωτάθλημα- ουσιαστικά για να… υπάρξει ρόστερ τη νέα χρονιά.

Υπενθυμίζεται, πως αν δεν αρθεί το απαγορευτικό μεταγραφών, ο Άρης δε θα έχει δικαίωμα να αποκτήσει παίκτες (ξένους ή Έλληνες) που ήρθαν στην Basket League μετά τον Δεκέμβριο του 2019. Αντιθέτως, όσοι έπαιζαν πριν από αυτή την ημερομηνία στην Ελλάδα και διατηρούν ως και σήμερα την «κάρτα ελευθέρας» εντός συνόρων θα μπορούν να αποκτηθούν από τους «κιτρινόμαυρους».

Όπως καταλαβαίνει κανείς οι ξένοι είναι… μετρημένοι στα δάκτυλα τους ενός χεριού, ενώ η πιθανότητα να διατηρήσει ο Άρης τους φετινούς του ξένους δεν είναι πολλές. Εξάλλου οι Ντραγκίτσεβιτς και Σούλερ έχουν δηλώσει πρόθεση αποχώρησης από το μπάσκετ, ο ΝτεΚόζι αποχαιρέτησε πριν το τέλος της σεζόν, ο Τσάλμερς έχει το μυαλό του στην Αμερική και μένουν ο 33χρονος Λιτλ και ο 36χρονος Μιλόσεβιτς.

Με αυτά τα δεδομένα ο Άρης, αν δεν άρει το ban, θα πρέπει να πάει σε μια ομάδα ελληνικής πλειοψηφίας με συγκεκριμένες και, ιδανικά, ποιοτικές επιλογές στους ξένους. Και με φορτωμένα τα ban, οι «κιτρινόμαυροι» θα έχουν πάλι διαπραγματευτικές δυσκολίες με όσους παίκτες θα θέλουν να αποκτήσουν…

To Top