ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Άρης φουλάρει για Ενκουλού για το κέντρο της άμυνας

Οι κιτρινόμαυροι είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Νικολάς Ενκουλού, του έμπειρου στόπερ που έχει παίξει στο παρελθόν σε πολλές ομάδες της Ligue 1 αλλά και επί χρόνια στην Τορίνο.

Η Super League παίζει στη Stoiximan με αμέτρητες επιλογές, 0% γκανιότα*, bet builder και ενισχυμένες αποδόσεις! *Όροι & προϋποθέσεις

Ο 32χρονος Καμερουνέζος κεντρικός αμυντικός θεωρείται ο στόπερ που θα κάνει τη διαφορά, έχοντας εμπειρία από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα. Σε αγωνιστικό επίπεδο, έχει την ικανότητα να αγωνίζεται και ως αμυντικό χαφ.

Ο Ενκουλού έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα στην Kadji Sports του Καμερούν, πριν βιώσει την πρώτη του πρόκληση με τη φανέλα της Μονακό το καλοκαίρι του 2008, αρχικά από την δεύτερη ομάδα.

Τρία χρόνια αργότερα πήρε μεταγραφή για τη Μαρσέιγ αντί 3.500.000 ευρώ, ενώ το 2016 παραχωρήθηκε ως ελεύθερος στη Λιόν.

Η Τορίνο που ενδιαφέρθηκε για την περίπτωσή του, κάνοντάς τον δικό της αρχικά ως δανεικό, προχώρησε στην αγορά του το 2018 καταβάλλοντας 3.5000.000 ευρώ, με τη θητεία του «Γκρανάτα» να διαρκεί τρία χρόνια.

Τελευταίος σταθμός της σπουδαίας καριέρας του ήταν η Γουότφορντ, από την οποία έμεινε ελεύθερος φέτος το καλοκαίρι έπειτα από 3 συμμετοχές στην Premier League της περασμένης σεζόν.

Συνολικά μετράει 252 συμμετοχές στη Ligue 1, 122 στη Serie Α, 19 στο Champions League και 72 ματς με την Εθνική Καμερούν (παρουσίες σε 2 Μουντιάλ με έξι συμμετοχές).

Μάλιστα, το 2017 έβαλε το… λιθαράκι του στην κατάκτηση του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής, ισοφαρίζοντας στον τελικό με την Αίγυπτο.

Μάλιστα πρόκειται για ποδοσφαιριστή που έχει αγωνιστεί μέχρι και τους προημιτελικούς του Uefa Champions League, με τη συμφωνία να αναμένεται να κλείσει άμεσα.

To Top