Ο Άρης χάλασε σε πολλούς το …πάρτι

«Ώσπερ υπό του ιού τον σίδηρον, ούτω τους φθονερούς υπό του ιδίου ήθους κατεσθίεσθαι. 

Μετάφραση: Όπως η σκουριά τρώει το σίδερο, έτσι και ο φθονερός κατατρώγεται από το πάθος του».

Αντισθένης 445-360 π.χ. Κυνικός φιλόσοφος

Όλα τελείωσαν. Ο Άρης έμεινε με την μαγκιά του στην κατηγορία διαψεύδοντας τις Κασσάνδρες που τον ήθελαν προ… μηνών να καταστρέφεται!!! Πραγματικά δεν μπορούν να «χωνέψουν» την εξέλιξη αυτή. Δεν μπορούν να διανοηθούν την «ολική επαναφορά» μιας ομάδας που την είχαν οι πάντες ξεγραμμένη.

Είναι σε ένα βαθμό κατανοητό πως ο άμεσος ανταγωνιστής σου για την παραμονή,  χαίρεται με τη δυστυχία σου. Σε βλέπει ως την λύση στα προβλήματά  του. Θέλει να σε σπρώξει στο βάραθρο για να σωθεί. Όλοι οι υπόλοιποι τι συμφέρον έχουν άραγε;

Για να γίνουμε πιο συγκεκριμένοι, υπάρχει μια μερίδα… φιλάθλων που πόνταρε με πείσμα στην πτώση του Άρη. Τους είχε γίνει κάτι σαν έμμονη ιδέα. Οι εμμονές οδηγούν σε ψυχώσεις και μοιραία σε άκρατο φανατισμό.

Δυστυχώς,  κάποιοι στενόμυαλοι δεν μπορούν να αναλογιστούν τι σημαίνει ο Άρης για την Θεσσαλονίκη. Κλεισμένοι στον δικό τους μικρόκοσμο «έραβαν» σενάρια διάλυσης ενός συλλόγου ο οποίος έχει σε συλλογικό (και όχι μόνο) επίπεδο τα περισσότερα Πανελλαδικά πρωταθλήματα στη Βόρεια Ελλάδα. Ο Ερασιτέχνης Άρης είναι ο πολυνίκης του Βορρά.

Είτε το θέλουν είτε όχι, θα ανεχθούν τον Άρη -αρχικά τουλάχιστον- για ακόμα 100 χρόνια.

Η βόρεια Ελλάδα χρειάζεται ισχυρές ομάδες. Η Θεσσαλονίκη έχει ανάγκη την εξυγίανση των συλλόγων της κατά πρώτων και την έλευση επενδυτών κατά δεύτερων. Οφείλουν να αντιληφτούν όλοι πως ο ανταγωνισμός μόνο καλό κάνει στην πόλη.

Παράδειγμα: οι δεκαετίες της μπασκετικής Θεσσαλονίκης. Ο Άρης «τράβηξε» αρχικά τον ΠΑΟΚ κι έπειτα τον Ηρακλή.

Είναι δυστυχές μετά μανίας να εύχονται κάποιοι τον υποβιβασμό του Άρη. Μιας ομάδας που έχει πληρώσει δυο φορές το μάρμαρο. Από τα χαμένα δελτία μέχρι τα γεγονότα του αγώνα με τον Ηρακλή.

Η τελευταία περίπτωση (πέρσι με τον Αστέρα Τρίπολης) στέρησε στον Άρη την Ευρώπη (μηδενισμός και αφαίρεση βαθμών). Διακοπή αγώνα για ένα μισοάδειο μπουκάλι νερό στην βοηθό.

Είναι προτιμότερο και υγειές να ασχολείσαι με τα του οίκου σου, όχι με τον διπλανό σου.

Ο Άρης, έχει αποδείξει ότι είναι μια περήφανη ομάδα. Πολλές φορές βρέθηκε μόνος του κόντρα στο κατεστημένο, μια ομάδα με πολλούς εχθρούς και ελάχιστους φίλους. Μια ομάδα που αυξάνει τους οπαδούς της παρά το γεγονός ότι έχει χάσει 5 τίτλους σε τελικούς (από το μπαράζ του Βόλου μέχρι και σήμερα).

Ο Άρης είναι αυτό που θέλουν οι άλλοι να πρεσβεύουν σε πολλά σημεία. ΌΧΙ δεν είναι όλα ιδανικά στον σύλλογο, υπάρχουν πολλά που οφείλει η οικογένεια να διορθώσει, να βάλει τα πράγματα σε μια σειρά. Στο χέρι της είναι!

Καλό καλοκαίρι…

* Επιστολή του αναγνώστη Α.Π. στο PRESSARIS

To Top