Ο Άρης χρειάζεται προπονητή άμεσα! Ξεκαθαρίζει του Γιαννάκη, επόμενη λύση ο Μάρκοβιτς

Και τώρα… προπονητολογία! Ο Άρης πρέπει να βρει προπονητή για να πορευτεί στο υπόλοιπο της περιόδου, σε ένα πλάνο το οποίο ξεκίνησε ο Βαγγέλης Αγγέλου, αλλά στηρίζεται σε μια ομάδα ειδικών συνθηκών, λόγω του ότι υπάρχει ακόμα το απαγορευτικό μεταγραφών. Τα δεδομένα δεν έχουν αλλάξει. Γιαννάκης και Μάρκοβιτς είναι οι δύο υποψήφιοι. Τρίτος – προς το παρόν – δεν υπάρχει.

Οι συζητήσεις με τον Παναγιώτη Γιαννάκη συνεχίζονται, υπάρχουν, γίνονται. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις είναι σοβαρό το ενδεχόμενο να πειστεί ο Γιαννάκης να επιστρέψει στον Άρη, αυτή τη φορά ως προπονητής. Ενδεχόμενο είναι, όχι βεβαιότητα, για να μην δημιουργούνται προσδοκίες εκεί που δεν υπάρχουν. Οι δύο πλευρές βρίσκονται σε συζητήσεις, διαπραγματεύσεις και λογικά μέσα στο επόμενο 48ωρο θα έχουν καταλήξει κάπου, είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Αν ο Γιαννάκης απαντήσει θετικά στην πρόταση του Άρη, τότε έχει καλώς και ο Άρης αποκτά έναν προπονητή που είναι προσωπικότητα στον χώρο του παγκόσμιου μπάσκετ, που ξέρει το περιβάλλον στο οποίο θα έρθει να εργαστεί, όπως και το πρωτάθλημα. Είναι την συγκεκριμένη στιγμή η ενδεδειγμένη λύση, δεν χωρά αμφιβολία σε αυτό και μπασκετικά και μη μπασκετικά.

Αν ο Γιαννάκης απαντήσει αρνητικά, ο Άρης σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις θα κινηθεί για την απόκτηση του Νέναντ Μάρκοβιτς. Αυτός είναι η εναλλακτική λύση του Γιαννάκη, σε αυτόν έχει καταλήξει η διοίκηση, γιατί θεωρεί ότι μπορεί να συνεχίσει – με τον δικό του τρόπο βέβαια – το έργο του Αγγέλου. Έχει δουλέψει με νεαρούς παίκτες (αυτός πήγε στον Πανιώνιο τους Αθηναίου, Αθανασούλα, Ιωάννου, Καββαδά, Σαρικόπουλο και φέτος παίζει με Σλαφτσάκη, Σπυριδωνίδη, Χρυσικόπουλο στον ΚΑΟΔ), είναι σημαίνουσα προσωπικότητα στο χώρο του μπάσκετ και γνωρίζει άριστα την ελληνική πραγματικότητα.

Ο Άρης πρέπει να αποκτήσει προπονητή για το υπόλοιπο της χρονιάς. Το σενάριο διατήρησης του Παρασκευά Μουρατίδη στην τεχνική ηγεσία μπορεί να υπάρχει σαν σκέψη έσχατης λύσης, αλλά προς το παρόν απέχει πολύ μια τέτοια λύση, που δεν είναι και ενδεδειγμένη, γιατί ο Άρης παραμένει ομάδα ειδικών συνθηκών.

 

To Top