“Ο Άρης χρειάζεται φρέσκα πρόσωπα και καινούργια μυαλά”

Το μέλος της επιτροπής “100 χρόνια Άρης” και μέλος του Ερασιτέχνη, Κώστας Χαριτωνίδης μίλησε μεταξύ άλλων για την απογοήτευση που υπάρχει από τον υποβιβασμό της ομάδας, για τις εκλογές του Ερασιτέχνη αλλά και για την οργάνωση των ακαδημιών. Παράλληλα, τόνισε πως ο σύλλογος χρειάζεται  φρέσκα πρόσωπα για να συνεχίσει.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον “Αρένα”:

Για την ψυχολογία που έχει φέρει ο υποβιβασμός στις προετοιμασίες των εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Άρης: “Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ζορπίδη μου είπε πως θα βρεθούμε αυτή την βδομάδα. Έχει πέσει το μπαλάκι σε κάθε άθλημα να διοργανώσει εκδηλώσεις. Υπάρχει όμως μια στασιμότητα που ξεκινάει από το γεγονός που αφορά το μέλλον του Άρη. Οι κινήσεις που θα γίνουν θα έχουν να κάνουν με το μέλλον του Άρη που θα πρέπει να είναι ευοίωνο γιατί δεν μπορεί η ομάδα να περπατάει σε τεντωμένο σκοινί. Ποιος δεν  βλέπει την κατάσταση;

Για τις εκλογές του Ερασιτέχνη: “Στον Ερασιτέχνη έχουμε εκλογές, η διοίκηση η δική μας που ήταν ειρηνοδικείου τελειώνει μέχρι τις 28 Μάιου. Θα πρέπει να μπει νέα διοίκηση και να δρομολογήσει κάποιες εξελίξεις. Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Όταν μια ομάδα πέσει αλλά έχει υποδομή και δεν την απασχολούν θέματα επιβίωσης ξανά ανεβαίνει. Τώρα όμως είναι θέμα επιβίωσης”.

Για το αν θα είναι υποψήφιος ο Θωμάς Γιώτας: “Δεν ξέρω τι σκέφτεται ο κ. Γιώτας. Προσπαθεί να φέρει έναν χορηγό και να φέρει κάποιες προϋποθέσεις. Αν το καταφέρει λογικά θα είναι. Εγώ νομίζω πως η λύση μόνο αυτή μπορεί να είναι”.

Για το αν θα συμμετέχει ο ίδιος: “Εγώ δεν είμαι επαγγελματίας παράγοντας. Εξαιτίας του γεγονότος πως ήταν φίλος μου ο κ. Γιώτας, ήταν γενικός αρχηγός όταν πήραμε το πρωτάθλημα και επειδή χρειάστηκε την βοήθεια μου ο σύλλογος ήρθα. Αν με χρειαστεί ξανά ο σύλλογος εννοείται θα έρθω”.

Για τα πρόσωπα που πρέπει να φύγουν από την ομάδα: “Δεν πρέπει να κολλάμε στα ονόματα. Ο Άρης είναι χρεωμένος, θέλει φρέσκα πρόσωπα, καινούρια μυαλά και άτομα που να μπορούνε να τον πάνε ψηλά. Αυτό όμως μπορούν να το κάνουν φρέσκα άτομα. Δεν λέω ποιοι να φύγουν. Οποιοσδήποτε μπορεί να βοηθήσει ας βοηθήσει. Δεν λέω όποιος λέει ότι είναι Αρειανός να φάει εμπάργκο. Αυτά έγιναν πριν 14-15 χρόνια που έγινε ένας εμφύλιος. Το χειρότερο που έγινε στην Ελλάδα είναι ο εμφύλιος πόλεμος και η καταστροφή της Σμύρνης. Στον Άρη αυτοί που ήρθαν και τους έλεγαν όλους ποντίκια τώρα έγιναν αρουραίοι και κρύφτηκαν κάτω από την πόρτα. Όλους τους τίτλους τους ήθελαν όμως τους ανθρώπους που πήραν τους τίτλους δεν τους πήραν.. Κάποιος που ξέρει δεν κάνει 25 μεταγραφές στο ποδόσφαιρο και 15 στο μπάσκετ. Όμως εδώ υπήρχε και η ασυλία. Δεν είναι όμως τώρα η εποχή που πατάς ένα κουμπί και αλλάζουν τα πάντα. Κάποτε ο Άρης χρωστούσε 30.000.000 εκκ. δραχμές και το θεωρούσαμε τεράστιο πράγμα. Εγώ αγαπάω την ομάδα, είναι η αθλητική μου οικογένεια όμως νιώθω αγανάκτηση όταν μιλάω γιατί όλα αυτά τα χρόνια μας είχαν έξω. Έπρεπε να αγοράσω εισιτήριο στον τελικό, του κυπέλλου δεν είχαν για εμάς. Μας έλεγαν πως είναι μόνο για τα μέλη”.

Για το μέλλον των ακαδημιών: “Όλα αυτά θέλουν οργάνωση. Η ακαδημία του ποδοσφαίρου δεν θα πάει προς τα κάτω γιατί ο Άρης είναι μεγάλη ομάδα και όλοι θέλουν να πάνε. Σίγουρα η μεγάλη ομάδα θα επηρεάσει και είναι “κράχτης” για να έρθουν τα παιδάκια όμως τίποτα δεν θα χαθεί. Θέλει οργάνωση. Πρέπει να δημιουργήσουμε συνθήκες για να ετοιμαστούν τα παιδιά να παίξουν και στην ανδρική ομάδα του Άρη. Εμείς το κάναμε αυτό στο βόλεϊ και με αυτό επιβιώσαμε. Αυτό γίνεται τώρα και στο μπάσκετ και βλέπουμε  παιδιά που έπαιξαν στο παιδικό και στο εφηβικό”.

To Top