Ο «έλεγχος» των προπονητών του Άρη

Ο Μανουέλ Μασάδο αναχωρεί σήμερα για την Πορτογαλία. Επιστρέφει στην πατρίδα του και θεωρείται βέβαιο ότι δεν θα επιστρέψει στον Άρη. Μια ενδιαφέρουσα αναδρομή, στα έργα και τις ημέρες των τεσσάρων προπονητών που παρέλασαν φέτος από τον πάγκο των κίτρινων, αναλύοντας τους αγώνες που παρέμειναν στον Άρη και τη βαθμολογική συγκομιδή, δείχνει πολλά…

Τι λέει το ένστικτό σου για τον μεγάλο τελικό Μπάγερν – Τσέλσι; Πόνταρε στην expekt.com, με Bonus εγγραφής 125 €!

Συνήθως λένε, ότι η αλλαγή ενός προπονητή, μπορεί να… ταρακουνήσει μια ομάδα και να φέρει την αγωνιστική ανάταση σε αυτή. Στην περίπτωση του Άρη όμως, που σε μια σεζόν άλλαξε τέσσερις προπονητές, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, τα πράγματα είναι λίγο πιο σύνθετα.

Σάκης Τσιώλης: Η φετινή χρονιά δεν ξεκίνησε καλά για τον Καρδιτσιώτη τεχνικό, παρόλο που πέρυσι όταν ήρθε στον Άρη, κατάφερε να κάνει το απόλυτο 5 νίκες σε 5 αγώνες. Στα 6 πρώτα παιχνίδια της σεζόν, η ομάδα κατάφερε να συγκεντρώσει μόλις 4 βαθμούς, απογοητεύοντας τους πάντες. Αν και στην αρχή στηρίχτηκε όσο κανείς άλλος από τη διοίκηση των «κίτρινων», η γκρίνια του κόσμου άρχισε να γίνεται εντονότερη καθώς η νίκη δεν ερχόταν στο στρατόπεδο του Άρη. Η βαριά ήττα από την ΑΕΚ με 3-0 στο Ο.Α.Κ.Α. στις 30 Οκτωβρίου 2011, αποτέλεσε το «κύκνειο άσμα» για τον Τσιώλη μετά από 235 ημέρες στον κιτρινόμαυρο πάγκο.

Αναλυτικά:

Γιάννενα- Άρης 0-0

Άρης- Ατρόμητος 0-1

Άρης- Ξάνθη 0-0

Εργοτέλης- Άρης 1-1

Άρης- ΠΑΟΚ 1-1

ΑΕΚ- Άρης 3-0

Βαθμοί:6

Μίχαλ Πρόμπιερζ: Κάθισε για πρώτη φορά στον πάγκο του Άρη, στο παιχνίδι κόντρα στον Ολυμπιακό στο Κλεάνθης Βικελίδης στις 5 Νοεμβρίου 2011.  Παρά την ήττα, η ομάδα απέδωσε εξαιρετικό ποδόσφαιρο και όλοι βιάστηκαν να πουν, ότι με τον Πολωνό η ομάδα θα διαγράψει πορεία εξόδου στην Ευρώπη. Όμως, ο ιδιόρρυθμος χαρακτήρας του Πρόμπιερζ, δημιούργησε εντάσεις στα αποδυτήρια και προκάλεσε ρήξη με κάποιους παίκτες. Από εκεί και πέρα η φυγή του Πολωνού ήταν φυσικό επακόλουθο, σε συνδυασμό και με κάποια ατυχή αποτελέσματα. Σε 8 παιχνίδια στον πάγκο του Άρη συγκέντρωσε 10 βαθμούς, ενώ στα θετικά στοιχεία του Πρόμπιερζ κατατάσσεται η χρησιμοποίηση νεαρών παικτών, όπως ο Γιαννιώτας και ο Τριανταφυλλάκος.

Αναλυτικά:

Άρης- Ολυμπιακός:2-3

Όφη- Άρης: 0-1

Πανιώνιος- Άρης 2-1

Άρης- Παναθηναϊκός 3-1

Αστ. Τρίπολης- Άρης 1-0

Άρης- Παναιτωλικός 0-0

Άρης- Δόξα Δράμας 2-0

Κέρκυρα- Άρης 1-0

Βαθμοί:10

Μιχαλήτσος- Σεμερτζίδης: Κλήθηκαν στις αρχές του 2012 να καλύψουν το κενό που άφησε ο Μίχαλ Πρόμπιερζ, μέχρι η διοίκηση να αναζητήσει τον επόμενο προπονητή. Συνολικά, κάθισαν στον πάγκο σε 3 παιχνίδια, ένα για το κύπελλο (την ήττα από τον Ατρόμητο με 2-1) και δύο για το Πρωτάθλημα, συγκεντρώνοντας 4 βαθμούς.

Αναλυτικά:

Άρης- Γιάννενα 1-0

Ατρόμητος- Άρης 0-0

Βαθμοί:4

Μανουέλ Μασάδο: Η έλευση του Πορτογάλου στον πάγκο του Άρη, έφερε την ηρεμία και την τάξη στα αποδυτήρια της ομάδας. Είναι χαρακτηριστικό ότι στους πρώτους εφτά αγώνες οι κίτρινοι με τον Μασάδο στον πάγκο δεν είχαν γνωρίσει την ήττα. Όμως το βαρύ 5-1 από τον Παναιτωλικό, σε συνδυασμό με το ότι η ομάδα έμεινε γι ακόμη μια χρονιά εκτός του βασικού της στόχου, που ήταν η είσοδος στα πλέι οφ, φαίνεται ότι οδηγεί τον Ίβηρα τεχνικό στο δρόμο της εξόδου από τον Άρη. Σε 14 παιχνίδια οι «κίτρινοι» με προπονητή τον Μασάδο, συγκέντρωσαν 22 βαθμούς.

Αναλυτικά:

Λεβαδειακός- Άρης 1-1

Δόξα Δράμας- Άρης 1-3

Άρης- Λεβαδειακός 2-1

Ξάνθη- Άρης 0-2

Άρης- Εργοτέλης 1-1

ΠΑΟΚ- Άρης 0-0

Άρης- ΑΕΚ 1-0

Ολυμπιακός- Άρης 3-0

Άρης- ΟΦΗ 1-0

Άρης- Πανιώνιος 4-2

Παναθηναϊκός- Άρης 1-0

Άρης- Αστ. Τρίπολης 0-1 (διακ.)

Παναιτωλικός- Άρης 5-1

Άρης- Κέρκυρα 1-1

Βαθμοί:22

Πηγή: sport2310.gr

To Top