Ο Αγγέλου αξιολογεί το ρόστερ στους τέσσερις αγώνες του Νοέμβρη

Ο χρόνος είναι ο καλύτερος σύμμαχος για τον μπασκετικό Άρη, από την στιγμή που ανέλαβε ο Βαγγέλης Αγγέλου την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Μέρα με τη μέρα θα προσθέτει στοιχεία της δική του φιλοσοφίας στην προπόνηση της ομάδας, τα οποία θα περιμένει να δει να γίνονται πράξη στα παιχνίδια. Η αρχή γίνεται το προσεχές Σάββατο κόντρα στον νεοφώτιστο Πανελευσινιακό.

Ο Αγγέλου σε απόλυτη συνεννόηση με την διοίκηση έχει βάλει ένα βραχυπρόθεσμο πλάνο αξιολόγησης του υλικού που έχει στα χέρια του. Χρονικά αυτό το πλάνο οριοθετείται μέσα στον επόμενο μήνα. Αγωνιστικά μέχρι το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο.

Μέσα σε αυτό το διάστημα ο Άρης δίνει τέσσερις αγώνες. Με τον Πανελευσινιακό στην Αθήνα, με τον Πανιώνιο και τον ΠΑΟΚ στο Αλεξάνδρειο και (ενδιάμεσα) με τον Απόλλωνα στην Πάτρα. Είναι τέσσερις αγώνες από τους οποίους ο Άρης και ο Αγγέλου ζητούν το απόλυτο νικών, πρωτίστως όμως την βελτίωση της αγωνιστικής εικόνας της ομάδας.

Σημάδια βελτίωσης είδε ο κόσμος του Άρη, ιδίως μέχρι το 23′ του αγώνα με τον Ηλυσιακό. Μέχρι εκείνο το σημείο οι κίτρινοι έπαιξαν “σκυλίσια” άμυνα (είχαν δεχτεί 21 πόντους) και επιθετικά έβγαλαν τουλάχιστον 10 ελεύθερα σουτ, ανεξαρτήτως αν αυτά κατέληξαν στο καλάθι. Είχαν μια στοιχειώδη κυκλοφορία της μπάλας, είχαν στόχο και προσανατολισμό, μπασκετικά δεδομένα που έλειπαν.

Η αντιμετώπιση της ζώνης είναι ένα ζήτημα. Το διαπίστωσε άμεσα ο Αγγέλου και ήδη ανέλαβε και την ευθύνη μέσα από τις δηλώσεις του στην “ΕΡΑ Σπορ” χθες. Δεν πρόλαβε να δουλέψει με τους παίκτες του σε αυτό το κομμάτι.

Με την ολοκλήρωση του πλάνου που έχει εκπονηθεί από τον Αγγέλου, κι αν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά στα δεδομένα που έχουν διαμορφωθεί, τότε θα αξιολογηθεί επαρκώς το ρόστερ της ομάδας και θα αποφασιστεί η ενίσχυση της ομάδας, ο τρόπος με τον οποίο θα ενισχυθεί και ο χρόνος που θα ενισχυθεί (άμεσα ή αργότερα).

 

To Top