Ο Αγκάνθο του… Άρη: ένα σέντερ φορ με τα… όλα του!

Όμορφα γκολ, μερικές εξαιρετικές ασίστ, ηγετικές εμφανίσεις, αλλά και νεύρα, αδικαιολόγητες κάρτες, αποβολές σκιαγραφούν τον Νταβίντ Αγκάνθο του Άρη, έναν εκ των κορυφαίων, αν όχι τον κορυφαίο παίκτη της φετινής χρονιάς για τους κίτρινους, ο οποίος στον αγώνα με τον Ατρόμητο πραγματοποίησε την τελευταία του εμφάνιση για τη φετινή αγωνιστική περίοδο με την κιτρινόμαυρη φανέλα.

Tου Χρήστου Τσιόκα

Ο λόγος για ποιόν άλλον; Μα φυσικά για το Νταβίντ Αγκάνθο. Με τη γλώσσα των αριθμών: 21 συμμετοχές, 9 γκολ, 14 κίτρινες και 2 αποβολές σε 1741 λεπτά συμμετοχής για τον Ισπανό σέντερ φορ των κιτρίνων.

Η παρουσία του στη φετινή «τιτάνια» προσπάθεια που καταβάλει το ποδοσφαιρικό τμήμα των κιτρίνων είναι τεράστια. Κάποια στιγμή όχι άδικα, χαρακτηρίστηκε ποδοσφαιρικό «λαχείο» η μεταγραφή του, η οποία έγινε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή στο ρόστερ του Άρη.

Από την πρώτη στιγμή, λοιπόν, μπήκε στην ομάδα σκόραρε (κόντρα στην ΑΕΚ) και αμέσως μπήκε ακι στις καρδιές των φίλων της ομάδας, καθώς τα συνεχόμενα γκολ που σημείωσε στις πρώτες παρουσίες του, όπως και το απαράμιλλο πάθος που επιδείκνυε σε κάθε του συμμετοχή με την κιτρινόμαυρη φανέλα τον έκαναν ιδιαίτερα αγαπητό στην εξέδρα.

Ένας ποδοσφαιριστής με άψογη τεχνική κατάρτιση, με σωστές τοποθετήσεις, πάντα μέσα στις φάσεις. Ίσως η καριέρα του να ήταν πολύ μεγαλύτερη και το βιογραφικό του ακόμη καλύτερο αν οι συνεχόμενοι τραυματισμοί του δεν του στερούσαν την ανέλιξη που ο ίδιος θα επιθυμούσε.

Παρόλα αυτά στο φετινό Άρη αποτέλεσε «όαση» μέσα στα τόσα πολλά προβλήματα που αντιμετώπισε. Γεγονός που αποδεικνύει πόσο σημαντική ήταν η προσφορά του αποτελεί πως οι “κίτρινοι” δεν κατάφεραν να πετύχουν καμία νίκη στους αγώνες που ο ίδιος ήταν απών (σ.σ. στον αγώνα βέβαια με τον Ατρόμητο, αν και αποβλήθηκε στη συνέχεια οι κίτρινοι πήραν την πρώτη εκτός έδρας νίκη τους)

Ο εκρηκτικός χαρακτήρας του όμως όπως και η ένταση που ζούσε πολλές φορές τους αγώνες τον οδήγησαν σε ορισμένες αδικαιολόγητες ενέργειες, που σε συνδυασμό με την ευκολία που τιμωρούνται γενικότερα οι ποδοσφαιριστές της κιτρινόμαυρης ομάδας, οδήγησαν τον Αγκάνθο ουκ ολίγες φορές στο σημείο να δεχθεί κίτρινες κάρτες και να υποστεί δύο αποβολές.

Από την άλλη και οι αντίπαλοι του, “δασκαλεμένοι” πολλές φορές, έριξαν στην “παγίδα” τους το Νταβίντ, κάτι όμως που θα έπρεπε ο ίδιος να αποφύγει λόγω της ηλικίας του και της μεγάλης εμπειρίας του. Ένα τέτοιο περιστατικό έλαβε χώρα στον τελευταίο αγώνα της ομάδας στο Περιστέρι όταν και ο Αγκάνθο, στον κρισιμότερο αγώνα της χρονιάς, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα νεύρα του, με αποτέλεσμα να αποβληθεί πολύ νωρίς, αφήνοντας την ομάδα χωρίς τον καλύτερό της παίκτη.

Η ενέργειά του αυτή, όπως και όλες οι προηγούμενες, θα του στερήσουν τη συμμετοχή στα δύο τελευταία και πολύ κρίσιμα ματς, στα οποία ο Άρης θα παίξει την παραμονή του, μια σημαντική απώλεια που αναμένεται να καλυφθεί από το πάθος και την αγωνιστικότητα των συμπαικτών του. Κανείς όμως δεν παραγνωρίζει την τεράστια συμβολή του Νταβίντ Αγκάνθο σε μια χρονιά που όλοι στο κιτρινόμαυρο στρατόπεδο θέλουν όσο γίνεται πιο γρήγορα να ξεχάσουν…

To Top