Ο Αλεσάντρε Νέγκρι γίνεται… Κύπριος!

Ένας τερματοφύλακας που πέρασε από τον Άρη και δεν… ακούμπησε, όχι μόνο έχει βρει τη γη της επαγγελίας στην Κύπρο, αλλά ετοιμάζεται να φορέσει και το… εθνόσημο της μεγαλονήσου.

Ο λόγος για τον Αλεσάντρε Νέγκρι, τον 30χρονο σήμερα Βραζιλιάνο γκολκίπερ, ο οποίος την περίοδο 2006-07 ήρθε στην Ευρώπη για λογαριασμό του Άρη αφήνοντας την άσημη Φορταλέζα.

Εκείνη την περίοδο έπαιξε μόλις σε ένα παιχνίδι (τελευταία αγωνιστική στην ήττα από τον Ατρόμητο σε μια αδιάφορη βαθμολογικά συνάντηση) και έπειτα μετακόμισε στην Κύπρο.

Φόρεσε τη φανέλα του ΑΠΟΠ Κινύρας σε 29 παιχνίδια (2007-09) από το 2009 φοράει τη φανέλα της ΑΕΚ Λάρνακας μετρώντας 59 συμμετοχές, πραγματοποιώντας μερικές σπουδαίες εμφανίσεις.

Σύμφωνα, τώρα με τον κυπριακό Τύπο, ο Νίκος Νιόπλιας έχει εισηγηθεί στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Κύπρου την… «κυπροποίηση» πέντε παικτών, μεταξύ των οποίων είναι και ο Αλεσάντρε Νέγκρι.

Στην λίστα του Νιόπλια, βρίσκονται ακόμη οι Χρήστος Καρυπίδης (!), Έλιο Πίντο, Κάσιο Μαγκαλάες και Βενσάν Λαμπάν, μια απόφαση αυτή πάρθηκε μετά την πολύ κακή πορεία της Εθνικής Κύπρου στα προκριματικά του Euro 2012.

To Top