ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αντώνης Πακαλίδης έχει… κέφια και αναλύει: Ο Άρης να προκριθεί κι όλοι οι άλλοι να…

Μπήκαμε στους ρυθμούς του επόμενου γύρου της ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Η συζήτηση περί Μακάμπι θα κρατήσει δέκα και κάτι μέρες. Ξέρετε, αν δεν ήταν οι ισραηλινοί θα ήταν κάποιοι άλλοι. Ποια η διαφορά;

Μας βάλατε στους «αδύναμους» της κλήρωσης και  ισχυρούς τους αντιπάλους μας. Ε και; Λες και είναι η Ρεάλ ή η Λίβερπουλ για να κατεβάσουμε τα χέρια. Μ’ αυτούς λες «χαμένο ματς από τα αποδυτήρια». Αλλά με τη Μακάμπι τι θέλετε να πούμε; «Παίξτε και κερδίστε μας αφού είστε τόσο καλοί.» Έτσι γίνεται στο ποδόσφαιρο. Εσείς «δυνατοί» εμείς οι «αδύναμοι.» Ο ΑΡΗΣ σας προ(σ)καλεί να τον διαλύσετε. Μπορείτε;

–        Από τότε που υπάρχει αυτό το σύστημα κληρώσεων υπήρξαν πάμπολλες περιπτώσεις που ο αδύναμος περνούσε τις φάσεις και έφτανε στο στόχο του. Τελευταίο παράδειγμα ο αποκλεισμός του «δυνατού» ΟΣΦΠ από μία άλλη ισραηλινή ομάδα στα προκριματικά του Champions League. Υπάρχει και ο αποκλεισμός του «δυνατού»- αποδυναμωμένου ΠΑΟΚ από τους βούλγαρους. Ούτε μία νίκη δεν κάνανε οι «δυνατοί». Έτσι είναι. Ξεκινάς μια προσπάθεια και σε έχουν βάλει στα καλούπια των κληρώσεων όπως τα έχουν υπολογίσει. Η Μακάμπι είναι καλή ομάδα; Ας πούμε ότι είναι καλή. Την προπονεί ο Ίβιτς. Τον ξέρουμε στην Ελλάδα. Πέτυχε κάτι αξιοσημείωτο; Έκανε καμιά ομαδάρα που σκόρπισε τρόμο; Είναι ο Ίβιτς που για να πάρει παιχνίδι έβαλε δίχτυ στο κεφάλι. Αυτός ο προπονητής μπορεί να κάνει καλή ομάδα; Ναι, για το επίπεδο που είναι. Στα συν της ομάδας τους ότι είναι έμπειρη με συμμετοχές στην Ευρώπη.

–        Από πού προκύπτει ότι μπορεί να είναι φόβητρο για τον «αδύναμο» ΑΡΗ των κληρώσεων; Μήπως ο φετινός ΑΡΗΣ δεν έχει ανεβάσει το επίπεδο του ώστε τέτοιες ομάδες να τις κοντράρει στα ίσα; Ναι αυτό είναι σίγουρο. Μήπως ο ΑΡΗΣ σώζει το διαλυμένο επίπεδο των ελληνικών ομάδων με μεταγραφές που έχουν ουσία και ποιότητα; Εννοείτε πως ναι. Μήπως έχει προπονητή έναν άνθρωπο που οι ποδοσφαιρικές του παραστάσεις ξεφεύγουν από τα όρια του Conference League; Βεβαίως. Με ποια λογική λοιπόν συζητάμε για ένα παιχνίδι, που τα  περισσότερα δεδομένα είναι υπέρ του ΑΡΗ, ότι πρέπει να γίνει ένα είδους υπερπροσπάθεια ή να υπάρξει κάτι μεταφυσικό για να έχουμε αποτέλεσμα στα μέτρα μας; Η ποδοσφαιρική λογική προτάσσει πάνω απ’ όλα να τα βάλουμε κάτω και να δούμε πως θα πετύχουμε το σκοπό μας, αντιμετωπίζοντας μια ομάδα που μας έτυχε σ’ αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Ούτε αλαλαγμοί, ούτε αφορισμοί, ούτε προσευχές. Πάμε για τη νίκη ώστε το δεύτερο παιχνίδι να το διαχειριστούμε εμείς, στην έδρα μας.

–        Η ομάδα ζει και αναπνέει για το πρώτο παιχνίδι. Οι δοκιμές με τη Γκόμελ σίγουρα έπιασαν τόπο. Ότι έγινε λάθος , διορθώνεται μέσα από την προπόνηση. Αυτό είναι το πρώτο δεδομένο. Το δεύτερο βασικό είναι η ανάλυση της αντιπάλου. Το τακτικό κομμάτι θα απασχολήσει αρκετά το επιτελείο. Τις βλέψεις που έχουμε εμείς για τον ΑΡΗ , τις έχουν και οι ισραηλινοί για τη Μακάμπι. Πάμε σε μια έδρα που δεν θα μας χαριστεί τίποτα. Η αυτοσυγκέντρωση λοιπόν είναι απαιτούμενο. Κάθε ένας παίκτης μας, θα πρέπει να είναι ψυχή και σώμα μέσα στο παιχνίδι. Καθαρό μυαλό υπό πίεση. Αυτό είναι καθαρά θέμα ψυχολογίας και εμπειρίας. Αποφυγή περιττών λαθών. Καλύτερα η μπάλα πλάγιο παρά προσπάθεια με ρίσκο που μπορεί να δημιουργήσει καταστάσεις πίεσης. Ταχύτητα. Είναι το χαρακτηριστικό που μπορεί να μας δώσει πρόκριση. Αν καταφέρουμε να βρούμε χώρους , τότε η ταχύτητα θα είναι αυτή που θα μας ανοίξει το δρόμο για το γκολ. Έχουμε τους παίκτες που μπορούν να εκμεταλλευτούν τέτοιες ευκαιρίες. Να γίνουν και να κάνουμε πάρτι.

–        Πρόβλεψη για σύστημα ή ενδεκάδα θα είναι εκτός πραγματικότητας. Υπάρχει ο Μάνου Γκαρσία , δεν ξέρουμε αν θα τον ξεκινήσει ο Μπούργος, θα παίξει ρόλο η ανάλυση που γίνεται, ώστε να αποφασιστεί ποιοι πληρούν καλύτερα τις προϋποθέσεις για την αντιμετώπιση των αντιπάλων. Σε κάθε περίπτωση η θέση του τερματοφύλακα, των δύο κεντρικών αμυντικών και του φορ είναι καλυμμένες. Για τις υπόλοιπες υπάρχει πληθώρα επιλογών. Η δύναμη είναι σίγουρο ότι θα παίξει μεγάλο ρόλο στην αναμέτρηση. Η εμφάνιση του ΑΡΗ αρχίζει από το πόσο δυνατοί θα μπούνε στο γήπεδο χωρίς να επηρεαστούν από την ατμόσφαιρα. Από τις πρώτες μονομαχίες θα δούμε ποιος το πιστεύει και το θέλει περισσότερο.

–        Θεωρώ ότι δεν πρόκειται να κλειστούμε πίσω και να περιμένουμε τη Μακάμπι. Είναι αγώνας ισοδύναμων ομάδων, με τον ΑΡΗ να δείχνει ότι έχει ένα κλικ καλύτερο timing. Με τις διορθώσεις που χρειάζεται η ομάδα , θα κλείσουν τρύπες , που είδαμε εναντίον της Γκόμελ.

Ο ΑΡΗΣ μπορεί και πρέπει να κάνει ένα καλύτερο παιχνίδι από το προηγούμενο και να βάλει τις βάσεις για τη πρόκριση ακόμα και στη ρεβάνς. Το μυαλό πρέπει να είναι στο παιχνίδι για να φύγουμε με αποτέλεσμα πρόκρισης.

To Top