ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αντώνης Πακαλίδης αναλύει: Μουντιάλ χωρίς ισοβαθμίες , σασπένς, θρίλερ είναι ανάλατο φαγητό

Κορυφώνεται το ενδιαφέρον στο Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και το PRESSARIS ήταν αδύνατο να μείνει έξω απ’ αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου. Το αγαπάμε, τι να κάνουμε… Καθημερινά θα υπάρχει ένα σχόλιο για τα παιχνίδια της ημέρας, μέχρι το τέλος, για να ξεχνάμε την έλλειψη των αγώνων του ΑΡΗ. Πάμε λοιπόν.

Στον 4ο όμιλο η πρόκριση της Γαλλίας είχε απλουστεύσει τα πράγματα. Οι τυνήσιοι έπαιζαν για ένα θαύμα , η μάχη θα δινόταν ανάμεσα στη Δανία και την Αυστραλία, για τη δεύτερη θέση.

Τυνησία – Γαλλία 1-0

Ευκαιρία για τον Ντεσάμπ να αφήσει εκτός τους πρωτοκλασάτους παίκτες του και να δώσει συμμετοχή στους υπόλοιπους του πάγκου. Οι τυνήσιοι έπαιξαν το τελευταίο τους χαρτί για την πρόκριση, κέρδισαν αλλά δεν τους ευνόησε το αποτέλεσμα του άλλου αγώνα. Έστω κι έτσι έγραψαν μία νίκη απέναντι στη Γαλλία, κάτι που θα μνημονεύεται στο βάθος της ιστορίας των αγώνων. Τίποτα άξιο αναφοράς. Ένα παιχνίδι που έγινε γιατί έπρεπε και τελείωσε.

Αυστραλία – Δανία 1-0

Μας χαιρέτησε η Δανία αποδεικνύοντας ότι δεν είχε την ομάδα που θα μπορούσε να διακριθεί. Τελευταία στον όμιλο, ακολούθησε την Ουαλία στο δρόμο της επιστροφής. Άχρωμη, άοσμη, άγευστη η ομάδα των δανών, δεν μου κέντρισε το ενδιαφέρον. Μπορεί να φαντάζει έκπληξη η πρόκριση της Αυστραλίας αλλά δεν είναι… Η ομάδα από την Ωκεανία γνώριζε ότι μόνο η νίκη εξυπηρετούσε τα θέλω της και έπαιξε όσο καλύτερα μπορούσε, χωρίς να δημιουργήσει ανισορροπία στη διάταξη της. Αποτελεσματική άμυνα, με δύναμη , χωρίς άγχος και επίθεση που περίμενε τη στιγμή. Δόθηκε η ευκαιρία και πέτυχε το γκολ που ήταν απαραίτητο. Στη συνέχεια με μαζική , είναι η αλήθεια, άμυνα, κράτησε το αποτέλεσμα. Δεν περίμενα να δω κάποιο ποιοτικό ματς. Συγκεκριμένες οι δυνατότητες και των δύο ομάδων. Για τους αβοριγίνες  και λοιπούς υποστηρικτές της Αυστραλίας τίποτα απ’ αυτά δεν έχει σημασία. Το μόνο που έχει σημασία είναι η νίκη – πρόκριση και το επόμενο παιχνίδι.

Πολωνία – Αργεντινή 0-2

Ήττα – πρόκριση για την τυχερή Πολωνία, που πέρασε με διαφορά τερμάτων το Μεξικό. Η Αργεντινή ήθελε νίκη και την πήρε με συνοπτικές διαδικασίες. Καλύτερη σε όλους τους τομείς, καθήλωσε την Πολωνία στην άμυνα της. Έχασε πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο αλλά αυτό δεν την επηρέασε καθόλου. Ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο με γκολ , κατέβασε ταχύτητα και έλεγξε τον ρυθμό, πέτυχε ακόμα ένα τέρμα σε μια υποδειγματική επίθεση και κατέλαβε την πρώτη θέση του ομίλου. Η Πολωνία δεν είχε καμία αντίδραση μέσα στο παιχνίδι. Δεν μπορούσε να κρατήσει τη μπάλα, δεν βρήκε ποτέ χώρους για επίθεση, ο Λεβαντόφσκι ήταν αποκλεισμένος, ενώ η άμυνα δεινοπάθησε από τις εμπνεύσεις του Μέσι και των συμπαικτών του. Το ότι πέρασε ως δεύτερη από τον όμιλο, είναι επιτυχία μεν , η εμφάνισή της δεν είναι για παραπάνω δε. Δικαιότατη νίκη και πρόκριση της Αργεντινής , μοιάζει να γίνεται καλύτερη από σε παιχνίδι, σε παιχνίδι,

Σαουδική Αραβία – Μεξικό 1-2

Ένα τίμιο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο ομάδες που διεκδίκησαν τη νίκη για να προκριθούν. Η Σαουδική Αραβία ήθελε να εκμεταλλευτεί τη νίκη που πέτυχε την πρώτη αγωνιστική εναντίον της Αργεντινής. Αποδείχθηκε ότι δεν είχε τη δύναμη και την ποδοσφαιρική μαγκιά να κερδίσει στο κρισιμότερο παιχνίδι. Το Μεξικό είχε μοναδικό στόχο τη νίκη, την πέτυχε αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει στην διαφορά τερμάτων. Δεν έβαλε ένα περισσότερο , η Πολωνία δεν δέχτηκε το ένα ακόμα και στο τέλος η Σαουδική Αραβία μας έβγαλε από τον κόπο να γράφουμε γιατί δεν θα περνούσε το Μεξικό στην ισοβαθμία με τα ίδια τέρματα. Μουντιάλ χωρίς ισοβαθμίες , σασπένς, θρίλερ κ.τ.λ. είναι ανάλατο φαγητό. Ευτυχώς που υπάρχουν  τέτοιοι όμιλοι και μας το υπενθυμίζουν.

 

To Top