ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο Αντώνης Πακαλίδης αναλύει τους αγώνες του Μουντιάλ! Η εξάρα και οι… καθυστερήσεις

Ξεκίνησε το Μουντιάλ 2022 στο Κατάρ και το PRESSARIS ήταν αδύνατο να μείνει έξω απ’ αυτή τη γιορτή του ποδοσφαίρου. Το αγαπάμε, τι να κάνουμε… Καθημερινά θα υπάρχει ένα σχόλιο για τα παιχνίδια της ημέρας, μέχρι το τέλος, για να ξεχνάμε την έλλειψη των αγώνων του ΑΡΗ. Πάμε λοιπόν.

Αγγλία – Ιράν 6-2

Εύκολα, άνετα, ωραία. Αναμενόμενη νίκη , μεγάλο σκορ , δήλωση φιλοδοξιών. Τα έξι τέρματα είναι καλή επίδοση στην επίθεση, έστω με το Ιράν αλλά τα δύο γκολ παθητικό δεν επιτρέπουν εφησυχασμό.  Ίσως να είναι η μόνη ομάδα στο Παγκόσμιο Κύπελλο που δεν θα έχει θέμα ρυθμού. Οι παίκτες είναι μέσα στην αγωνιστική περίοδο και όλοι ξέρουμε ότι το πρωτάθλημα στο νησί βασίζεται στη δύναμη και την αντοχή. Είναι ξεκούραστοι άρα και επικίνδυνοι. Το Ιράν μαθαίνει από καλύτερους.

Σενεγάλη – Ολλανδία 0-2

Άργησε να επιβληθεί αλλά τα κατάφερε η Ολλανδία. Έπαιξε καλύτερα, πίεσε , τελικά βρήκε τον τρόπο να πετύχει τέρμα και να τελειώσει το παιχνίδι στις καθυστερήσεις. Μπορεί να βελτιωθεί. Η Σενεγάλη έπαιξε όσο άντεξε, δημιούργησε ένα δύο φάσεις, δεν κατάφερε να σκοράρει. Πλήρωσε το DNA που κουβαλάει κάθε αφρικανική ομάδα. Δεν έχει την συγκέντρωση για ενενήντα λεπτά του ματς. Το πρώτο γκολ που δέχεται είναι απ’ αυτά που στην Ευρώπη πλέον δεν τα βλέπουμε. Το ξεπέταγμα του παίκτη μπροστά στον τερματοφύλακα είναι θέμα της άμυνας, που στην συγκεκριμένη φάση δεν υπάρχει.

Η.Π.Α. – Ουαλία 1-1

Δίκαιο Χ με ένα ημίχρονο η κάθε ομάδα. Στο πρώτο οι Η.Π.Α. κατηφόρισαν το γήπεδο χωρίς να μπορούν να διασπάσουν την άμυνα των Ουαλών. Το 5-3-2 δημιούργησε ένα τοίχος μπροστά από το τέρμα με αποτέλεσμα οι παίκτες των Βορειοαμερικάνων να μην μπορούν να μπουν στην περιοχή. Οι Η.Π.Α. διαθέτουν γρήγορους παίκτες και επένδυσαν στην ταχύτητά τους. Έτσι άνοιξαν την άμυνα στο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο προσπάθησαν να κρατήσουν το 1-0 αλλά αυτά δεν είναι εύκολα πράγματα. Οι Ουαλοί μπήκαν δυνατά , έκαναν πολλές πλαγιοκοπήσεις για να επιτεθούν, έχασαν μία καλή ευκαιρία από κόρνερ αλλά το γκολ δεν ερχόταν. Χρειάστηκε μία στιγμή, για τον κακό σε απόδοση Μπέιλ, να μπει μπροστά από τον αμυντικό , μέσα στην περιοχή και να ανατραπεί από το άτσαλο μαρκάρισμα του. Πέναλτι και 1-1 από τον Μπέιλ και όλοι ήρεμοι.

Υ.Γ. Αξιοσημείωτο τα λεπτά των καθυστερήσεων που δίνουν οι διαιτητές. Με τόσα επιπλέον λεπτά , πολλά παιχνίδια δεν πρόκειται να κριθούν στο ενενήντα.

 

To Top