ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ενοχλημένοι στον Άρη από την στάση του Καλαφάτη στο θέμα του γηπέδου

Δεν κρύβουν την ενόχλησή τους στον Άρη από την στάση του Σταύρου Καλαφάτη στο θέμα του νέου γηπέδου του Άρη.

Όπως σημειώσαμε και χθες, ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε τονίσει προς κάθε κατεύθυνση, σε δημόσιες τοποθετήσεις του ότι θα προχωρήσει κανονικά και θα πραγματοποιηθεί η κατασκευή του γηπέδου. το τελευταίο διάστημα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης δείχνει να έχει διαφοροποιηθεί.

Μιλώντας για το επίμαχο ζήτημα, σε παρέα που βρέθηκαν Αρειανοί υποστήριξε ότι το πρότζεκτ του γηπέδου δεν πρόκειται να υλοποιηθεί. Ο Θόδωρος και η Ειρήνη Καρυπίδη ενημερώθηκαν για τις αναφορές του κ. Καλαφάτη και δεν κρύβουν τη δικαιολογημένη ενόχλησή τους.

Στην Αλκμήνης τονίζουν ότι το σχέδιο που κατατέθηκε στην κυβέρνηση είναι ξεκάθαρο. Σύμφωνα με το σχέδιο του Άρη, το κόστος ανέγερσης του νέου γηπέδου συμπεριλαμβανομένης της γης, θα καλυφθεί από τις εξής πηγές:

1. Την ίδια την αξία αποζημίωσης της ιδιοκτησίας του Άρη στου Χαριλάου (γη και γήπεδο) προκειμένου να γίνει χώρος πρασίνου. Να σημειωθεί ότι η αξία του οικοπέδου και του γηπέδου στου Χαριλάου, καθώς βρίσκονται εντός σχεδίου πόλης είναι σημαντικής αξίας και μπορεί να χρηματοδοτηθεί είτε από το Ταμείο Ανάκαμψης, είτε από το Πράσινο Ταμείο.

2. Από το Ελληνικό Δημόσιο που θα καλύψει μόνο το επιπλέον κόστος διασφαλίζοντας για τους πολίτες την δημιουργία δύο σημαντικών χώρων πρασίνου και αναψυχής στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα της Θεσσαλονίκης.

Επίσης πηγές του Άρη αναφέρουν ότι η λύση θεσμικά και διαδικαστικά είναι δοκιμασμένη, καθώς ακολουθεί τα πρότυπα της Διπλής Ανάπλασης της Αθήνας, ενώ η πηγή χρηματοδότησης του γηπέδου θα είναι πιθανότατα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. Συμπληρωματικά η διαμόρφωση των χώρων πρασίνου και των υποδομών που θα απαιτηθούν (δρόμοι, δίκτυα κλπ) δύναται να χρηματοδοτηθούν από χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ και το Ταμείο Ανάκαμψης.

Σε καμία περίπτωση, σημειώνουν, ότι ο Άρης δεν αξιώνει από την κυβέρνηση να ακολουθήσει την πρότασή του, αλλά τονίζεται ότι είναι η πρώτη φορά που μετά την έναρξη του διαλόγου για το γήπεδο από τον ίδιο τον πρωθυπουργό στην περσινή ΔΕΘ, ο Άρης υποβάλλει επίσημα μια πρόταση την οποία θεωρεί πλήρη, ασφαλή και εφαρμόσιμη.

Και παρόλα αυτά, έρχεται τώρα η στάση του Σταύρου Καλαφάτη που προκαλεί προβληματισμό και ανησυχία.

To Top