Ο απολογισμός του Αγγέλου για το τουρνουά του Μπάμπεργκ

Ο Άρης ολοκλήρωσε την παρουσία του στο τουρνουά της Μπάμπεργκ και ο Βαγγέλης Αγγέλου έκανε τον απολογισμό της παρουσίας των κίτρινων στους τρεις πολύ δυνατούς αγώνες επί γερμανικού εδάφους.

Ο προπονητής του Άρη μιλώντας στην εφημερίδα «Αθλητικά Νέα των συντακτών» είπε:

«Ο βαθμός της μπασκετικής απειρίας, σε παρένθεση της μπασκετικής ανοησίας, είναι αρκετά υψηλός. Και τώρα πρέπει να αρχίσει το παζλ, κομμάτι – κομμάτι να διορθωθεί τεχνικοτακτικά από πλευράς μπασκετικής ύλης. Είναι λογικά τα νεκρά διαστήματα. Αυτού του επιπέδου οι ομάδες έχουν καλύτερο αγωνιστικό ρυθμό από μας. Έχουμε ένα έλλειμμα μπασκετικής ταχύτητας, κυκλοφορίας και δύναμης. Ήρθαμε σε αυτό το δυνατό τουρνουά για να τσεκάρουμε το παιχνίδι και την φιλοσοφία στις ταχύτητες και στην ποιότητα ομάδων παραπάνω επιπέδου από εμάς. Και είπα στην μπασκετική απειρία και ανοησία. Έχουμε μπροστά μας αρκετό χρόνο για να διορθωθούμε. Ιδιαίτερα στην τακτική», αναφέρει ο Αγγέλου.

Ο 51χρονος κόουτς συνέχισε λέγοντας: «Δε θα ήταν νορμάλ να χτυπάμε αυτά τα παιχνίδια σε αυτό το διάστημα προετοιμασίας. Η ομάδα αυτή δεν έχει θέμα χρόνου. Έχει πρόβλημα στο φίνις της. Να μπορέσει να βλέπει τους αγώνες με μεγαλύτερη ενέργεια και πιο καθαρό μυαλό. Στις τέσσερις – πέντε, δέκα κατοχές μπάλας στα τελευταία λεπτά του αγώνα να κάνει σωστές επιθέσεις. Παράδειγμα σήμερα (σ.σ: χθες) είχαμε τέσσερις κατοχές και κάναμε 4-0. Δεν πήραμε τίποτα. Θα περιμένουμε αυτήν την ομάδα να τη δούμε μετά τον Ιανουάριο. Να δούμε το φίνις της. Μαζί με τον κόσμο μας, μαζί με τη διοίκηση, γιατί αυτή η ομάδα παίρνει ενέργεια από το περιβάλλον της».

Όσο για το ντέρμπι Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ, στις 9 Οκτωβρίου; «Δεν είναι ώρα να μιλάμε για αυτό το παιχνίδι. Και ψυχολογικά και συναισθηματικά και από πλευράς αυτοπεποίθησης αυτή η ομάδα πρέπει να προετοιμαστεί. Και δεν εξαρτάται μόνο από το τεχνικό τιμ για να προετοιμάσει την ομάδα. Θέλουμε όλοι μας σε αυτό το παιχνίδι να φανούμε ποιοτικοί. Και με τις λιγότερες μπασκετικές ανοησίες. Αυτό είναι ντε φάκτο. Από εκεί και πέρα οι στόχοι της ομάδας είναι χωρισμένοι σε μικρές νίκες με άξονες την υγεία, την ομαδικότητα και την προσπάθεια. Επιμένω ότι πάμε για το φίνις γιατί είναι αυτό που θα δώσει στην ομάδα ποιότητα για τη νέα χρονιά. Γνωρίζω ότι η προσπάθεια της ομάδας για τα επόμενα τέσσερα με πέντε χρόνια είναι υποθηκευμένη σε πολλές παραμέτρους, αλλά η κάθε χρονιά θα είναι η βάση για την επόμενη. Όπως για τη νέα ήταν η περσινή. Δε φεύγει το μυαλό μας ποτέ από εκεί».

Πώς βλέπει ο ίδιος την επόμενη μέρα;« Θα κάνουμε άλλη μια σειρά από τρία φιλικά παιχνίδια. Σε μικρότερη ταχύτητα. Θα γίνει το ενεργειακό σέρβις και λίγο πριν το παιχνίδι θα δώσουμε στην ομάδα ρεπό γιατί δουλεύουν όλοι οι παίκτες εδώ και αρκετό καιρό χωρίς ρεπό και τους ευχαριστώ για την προσπάθεια τους. Και που δείχνουν καλοί επαγγελματίες. Δόξα τον Θεό τελειώσαμε και αυτό το στάδιο χωρίς προβλήματα. Το ιατρικό τιμ και ο γυμναστής έχουν κάνει πολύ καλή δουλεία. όπως και το τεχνικό τιμ που δουλεύει ακατάπαυστα και διατηρεί τους παίκτες σε εγρήγορση».

 

To Top