Ο απολογισμός του Κατσαβάκη “έξω από τα δόντια”! Για πρόσωπα, καταστάσεις, με αποκαλύψεις!

Λίγο πριν αναχωρήσει η αποστολή του Αρη από την Ιταλία, ο Μάκης Κατσαβάκης, έκανε τον απολογισμό του πρώτου κομματιού της συνεργασίας του με τους κιτρίνους, αναλύοντας όλα τα δεδομένα. Τα είπε έξω από δόντια! Μίλησε με ονόματα, για πρόσωπα και καταστάσεις. Από την πορεία της προετοιμασίας, τα μεταγραφικά και τα γενικότερα θέματα που αφορούν την ομάδα της Θεσσαλονίκης. 

Διαβάστε τον απολογισμό του Μάκη Κατσαβάκη, όπως “κατατέθηκε” στον απεσταλμένο του συνδρομητικού καναλιού. Ένας απολογισμός που βγάζει πολλές ειδήσεις!

-Κόουτς, το δεύτερο στάδιο της προετοιμασίας του Αρη ολοκληρώθηκε. Ποια είναι τα συμπεράσματά σας;
«Ηταν μια περίεργη προετοιμασία με την έννοια του ότι δεν ήταν προγραμματισμένη, όπως συνήθως την προγραμματίζουμε, δηλαδή 7 με 8 εβδομάδες. Μπήκαμε αργά, έπρεπε να κάνουμε κάποια οικογενειακά διπλά για να βγάλουμε συμπέρασμα για το υλικό, έπρεπε να δούμε αρκετά παιδιά κάτω των 24 ετών από μικρότερες κατηγορίες  τα οποία δεν είχα την πολυτέλεια να ξέρω, γενικά ήταν μια δύσκολη προεργασία. Και παράλληλα ήμασταν υποχρεωμένοι στην Ιταλία να δώσουμε δυνατά φιλικά παιχνίδια, βελτιώνοντας τη φυσική μας κατάσταση. Προσπαθήσαμε, λοιπόν, να κάνουμε ένα τέτοιο πρόγραμμα το οποίο να μην αφήνει περιθώρια για τραυματισμούς. Αν εξαιρέσουμε τον Καπετάνο και τον Γιαννιώτα, δεν είχαμε άλλα προβλήματα. Εβγαλα συμπεράσματα για όλα τα παιδιά, με απόκλιση λάθους 10 εώς 15% και για το λόγο αυτό δεν θα πρέπει να πάρουμε εύκολα αποφάσεις. Περιμένουμε τις άλλες δύο μεταγραφές και ενδεχομένως έναν ακόμα κάτω από 24 ετών στο χώρο της επίθεσης, για να ολοκληρωθεί το ρόστερ».

-Ενας σκελετός ενδεκάδας, αρχίζει να αποκρυσταλλώνεται στο μυαλό σας; 
« Εχω κάτι στο μυαλό μου, αλλά δεν θα ήθελα να τρέχω γιατί μπορεί να το αλλάξω. Διότι, μπορεί η ίδια η πραγματικότητα μπορεί να στο αλλάξει. Πάντως, λίγο πολύ ένας σχεδιασμός βγαίνει.».

-Δώσατε βάρος στην άμυνα σε αυτό το κομμάτι της προετοιμασίας..
«Κοιτάξτε, δεν θέλω να ξεκόβουμε την άμυνα από την υπόλοιπη ομάδα. Η κάθε άμυνα πρέπει να είναι παραγωγική για την επίθεση. Δεν περιμένω  το μοιραίο, όπως η Τσέλσι! Δηλαδή, στήνομαι στην άμυνα και εάν μου βγει η αντεπίθεση κάνω το γκολ. Ολο το θέμα είναι πως θα κλέψω τη μπάλα για να πάω για το τέρμα, χωρίς να περιμένω. Ότι κάνει, δηλαδή, η Ισπανία η οποία κατέρριψε το φράγμα της Βραζιλίας από τα 16 στα 12 δευτερόλεπτα. Επομένως σαν Αρης πρέπει να τρέξουμε και να πρεσάρουμε, αλλιώς τι θα αντιπαραθέσουμε;».

-Στον σχηματισμό καταλήξατε; 4-3-3 ή κάτι άλλο;
« Ναι, αλλά παίζει ρόλο πάντοτε και ο αντίπαλος. Πρέπει κάθε φορά να προσαρμόζεσαι στις ανάγκες του αγώνα. Πάντως όχι με τρία στόπερ».

-Εκπλήξεις θετικές ή αρνητικές σε αυτή την προετοιμασία υπήρξαν;
«Απογοήτευση και να υπάρχει δεν τη λέμε. Εντίμως, όμως σας μιλάω ότι δεν απογοητεύτηκα απ΄ αυτά τα παιδιά. Αν εξαιρέσουμε κάποια μικροεπεισόδια, τα οποία ήταν όμως πολύ φυσιολογικά. Διότι, υπάρχουν και χειρότερα απ΄ αυτά».

-Παράδειγμα στο θέμα Καζναφέρη. Τι μεσολάβησε από το ΄παίρνει το αεροπλάνο και φεύγει΄ μέχρι τη λύση που τελικώς, δόθηκε;
« Ο Καζναφέρης κατάλαβε το λάθος του. Είχε μια αντίδραση, χωρίς να τον έχω προσβάλει ποτέ. Προς τι, λοιπόν, αυτή η συμπεριφορά; Δεν ήθελα τη συγγνώμη του για να ικανοποιήσω το εγώ μου, αλλά γιατί έπρεπε να λειτουργήσει η ομάδα. Και ήδη το έχω ξεχάσει.».

-Με τον Κατίδη;
« Τι να σου πω; Ότι μπορεί ότι κάνει, να το κάνει επίτηδες για να φύγει; Πρέπει και ο ίδιος να βοηθήσει τον εαυτό του».

-Μεταγραφικά τι μπορούμε να πούμε;
« Εγώ πιστεύω ότι υπάρχει καλή διάθεση από τους ανθρώπους που ηγούνται αυτή τη στιγμή την ομάδα. Δεν το λέω για να ευλογήσω τα γένια τους, αλλά γιατί το πιστεύω πραγματικά. Ότι μου πουν θα γίνει. Αν μου πουν ότι δεν υπάρχουν λεφτά για πάνω από 24 ετών, θα κοιτάξω να δω τι υπάρχει στην αγορά σε αυτή την ηλικία. Θα πατήσουμε σ΄ αυτά που έχουμε».

-Οι μέχρι τώρα κινήσεις;
«Καλές είναι. Και ο Παντίδος πατάει καλά και ο Ηρακλής και ο Γκέσιος. Αν πάρουμε τον Σικαλιά θα είμαστε ακόμα καλύτερα γιατί τον ξέρω και θεωρώ ότι μπορεί να μας βοηθήσει. Ο Ασλανίδης πασπαρτού, εξαιρετικός χαρακτήρας. Ο Πουλίδο, είναι ένα παιδί θετικότατο».

-Από τη μεταγραφική λίστα που έχετε στα χέρια σας, ξεχωρίζουν αυτή τη στιγμή κάποιοι; 
« Εντάξει υπάρχουν παίκτες. Π.χ ο Οσμάν ο οποίος ήταν μια καλή περίπτωση, αλλά καθυστερήσαμε. Εγώ θέλω έναν μέσο ο οποίος μπορεί να παίξει και στόπερ. Διότι αυτή τη δουλειά δεν μπορεί να την κάνει ούτε ο Ασλανίδης, ούτε ο Τριανταφυλλάκος. Όμως είναι πολύ στενό το οικονομικό. Πρέπει να πετύχουμε λαχείο υπ΄ αυτές τις προϋποθέσεις».

-Με τον Πορτογάλο (Μίτσελ) τι γίνεται;
«Μ΄ αρέσει αυτός ο παίκτης, αλλά δεν μας τον δίνουνε. Και η αλήθεια είναι πως απορώ που μπήκε στη διαδικασία να διαπραγματευτεί μαζί μας, όταν η Μπενφίκα τον βάζει στο φιλικό με τη Γιουβέντους. Αρα προς τι η κουβέντα μας;».

-Αρα καταλήγετε σε Έλληνα; 
«Σε ποιον; Ο Χαριστέας ήταν μια καλή λύση, δεν απάντησε ποτέ. Ο Κυβελίδης έφυγε έξω, άρα που πάμε;».

-Αυτό που πάει να κάνει φέτος ο Κατσαβάκης, να χτίσει, δηλαδή, έναν Αρη, με νέα παιδιά, μήπως είναι εκτός λογικής;
« Εγώ δεν σκέφτομαι τις συνέπειες. Μπαίνω και παλεύω! Καταρχήν είναι μεγάλη τιμή που αυτή τη στιγμή βρίσκομαι στον Αρη. Ότι προβλήματα και να έχει, είναι Αρης. Αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Και επιπλέον αισθάνομαι ότι χρωστάω κάτι στον Αρη ο οποίος με εμπιστεύτηκε πριν από χρόνια, όταν πήγαινα να χαθώ. Θέλω, λοιπόν, εδώ να δουλέψω και να καταθέσω την ψυχή μου».

-Η ιστορία χρωστάει κάτι στον Αρη;
« Χρωστάει ένα πρωτάθλημα! Ο Αρης για εκεί είναι.»

To Top