Ο απολογισμός των “πρώην” στην Ευρώπη

Μπλάγκοτα Σέκουλιτς και Ματ Γουόλς πανηγύρισαν σπουδαία εκτός έδρας νίκη στο ισπανικό πρωτάθλημα με τη φανέλα της Μούρθια. Ηττήθηκε ο Μπρέισι Ράιτ από τη Ρεάλ Μαδρίτης, όπως και ο Αντρέα Ματσόν και ο Κίκι Κλαρκ στην Ιταλία από τη Βαρέζε. Εξαιρετικός ο Μπόμπι Μπράουν στη Γερμανία! Διαβάστε τι έκαναν οι πρώην… κίτρινοι!

Στην Ισπανία, για την 9η αγωνιστική η Μούρθια κέρδισε με σκορ 76-65 την Βαγιαδολίδ στο ντεμπούτο του Ματ Γουόλς, που είχε 2 πόντους, 3 ριμπάουντ, 5 ασίστ και 2 κλεψίματα σε 18 λεπτά. Εξαιρετικός ήταν ο Μπλάγκοτα Σέκουλιτς που τελείωσε τον αγώνα με 13 πόντους και 11 ριμπάουντ.
Η Σαραγόσα δεν μπόρεσε να προβάλει αντίσταση στη Ρεάλ. Έχασε με σκορ 84-67 εντός έδρας με τον Μπρέισι Ράιτ να είναι ο μόνος που ξεχώρισε με 23 πόντους (1/1β., 5/7δπ., 4/6τρ.).

Στην Ιταλία, η Βενέτσια του Αντρέα Ματσόν έχασε από την Βαρέζε με σκορ 73-67 στον αγώνα που άνοιξε την αυλαία της 8ης αγωνιστικής. Ο Κίκι Κλαρκ είχε 13 πόντους, αλλά μόλις 1/6 τρίποντα. Σπουδαία νίκη πέτυχε η Μπιέλα μέσα στο Τρεβίζο επί της Μπένετον με σκορ 82-79 με το Λίνο Χρυσικόπουλο να αγωνίζεται 10 λεπτά, χωρίς να καταφέρει να σκοράρει.

Στη Γερμανία, ο Μπόμπι Μπράουν είχε κέφια και με 15 πόντους, 12 ασίστ και 4 ριμπάουντ ήταν εκ των κορυφαίων της νίκης της Όλντενμπουργκ επί της Γκέτινγκεν με σκορ 95-70 και μάλιστα εκτός έδρας, εκεί όπου ως παίκτης του Άρη είχε ηττηθεί πέρσι! Ο Άντονι Κινγκ, συμπαίκτης στο φινάλε της περσινής χρονιάς με τον Μπράουν στους κίτρινους, οδήγησε του Δράκους της Άρτλαντ στη νίκη επί της Μπαϊρόιτ μερ σκορ 94-74, έχοντας 19 πόντους, 5 ριμπάουντ και 2 κοψίματα. Σπουδαία εκτός έδρας νίκη πέτυχε η Άλμπα του Γκόρντον Χέρμπερτ, επί της Μπάγερν στο Μόναχο με σκορ 85-79.

Στην Αδριατική Λίγκα, η Μακάμπι του Ντέιβιντ Μπλατ κέρδισε και την Τσεντεβίτα, στο Τελ Αβίβ, με σκορ 96-89 και παρέμεινε αήττητη μετά από οχτώ αγώνες. Ο Σοφοκλής Σχορτσανίτης αγωνίστηκε 10 λεπτά και είχε 3 πόντους.

To Top