Η… ξεχωριστή ιστορία του Χακίμ Σαλέμ

Ο Χακίμ Σαλέμ είναι 34 χρονών, μετανάστης από την Αίγυπτο στην Ολλανδία. Ως τα 14 του χρόνια ζούσε στη Γκίζα. Τώρα βρίσκεται στο Γκρόνιγκεν (ή Χρόνιγκεν όπως το λένε οι Ολλανδοί) και οδηγεί την Γκαστέρα Φλέιμς από τον πάγκο! Είναι ο αντίπαλος του Βαγγέλη Αλεξανδρή και του Άρη την προσεχή Τρίτη. Διαβάστε τι δήλωσε για την αναμέτρηση και τον Άρη.

Μιλώντας στον Έλληνα δημοσιογράφο, Κωνσταντίνο Βελιτσικάκη για το blog του, offbalancenews.blogspot.com ο Χακίμ Σαλέμ έδωσε το στίγμα της ομάδας του, που είναι άγνωστη στους οπαδούς του Άρη και μίλησε για την αναμέτρηση με τους κίτρινους. “Είναι μία ομάδα που τα τελευταία χρόνια έχει πολύ καλή παρουσία στο Γιούροκαπ, ενώ συγχρόνως αποτελεί μία από τις καλές ομάδες του δυνατού ελληνικού πρωταθλήματος. Δεν είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω παιχνίδια του Άρη, πέρα από το παιχνίδι με τη Νίμπουρκ. Είναι ομάδα με ταλέντο, η οποία στηρίζεται αρκετά στην άμυνα. Κατάφερε να διατηρήσει τον αντίπαλο σε χαμηλό σκορ, παρά το γεγονός ότι ηττήθηκε στο τέλος. Γνωρίζω επίσης ότι είναι ομάδα με πολύ καλή οργάνωση και με πολύ κόσμο που την ακολουθεί συνεχώς. Βέβαια, εμείς από την πλευρά μας θα πρέπει να κοιτάμε κάθε παιχνίδι ξεχωριστά”, είπε ο Αιγύπτιος τεχνικός.

Ποια είναι η Γκαστέρα Φλέιμς που θα αντιμετωπίσει ο Άρης; Τι είδους ομάδα είναι; “H ομάδα διαθέτει τέσσερις Αμερικανούς, οι οποίοι έχουν εμπειρία από τα ευρωπαϊκά γήπεδα. Για παράδειγμα, ο Τζέισον Ντουρισό και ο Άλεξ Γουέσμπι έχουν αγωνιστεί στη Σκανδιναβία, ενώ ο Ντέιβιντ Μπελ έχει αγωνιστεί στο δυνατό πρωτάθλημα της Γερμανίας. Παράλληλα, η ομάδα διαθέτει νεαρούς παίκτες, οι οποίοι δουλεύουν πολύ μέσα στο γήπεδο, όπως επίσης κι έμπειρους παίκτες από το ολλανδικό πρωτάθλημα. Αναφορικά με την αγωνιστική μας φιλοσοφία, η άμυνα είναι το βασικότερο στοιχείο που μας χαρακτηρίζει. Βασιζόμαστε πολύ στον αμυντικό τομέα και στη διάθεση να ελέγξουμε τα ριμπάουντ σε κάθε παιχνίδι. Προσπαθούμε να μεταφέρουμε όσο το δυνατόν περισσότερο το παιχνίδι κοντά στο καλάθι, διότι διαθέτουμε παίκτες που μπορούν να δημιουργήσουν προβλήματα στον αντίπαλο”, εξήγησε ο Σαλέμ, που είναι από τους νεότερους τεχνικούς και στο ολλανδικό πρωτάθλημα και στο Γιούροκαπ.

Ο 34χρονος Αιγύπτιος υπογράμμισε πως “στηρίζω πολλά στον αμυντικό τομέα του παιχνιδιού. Δουλεύω καθημερινά σκληρά, έτσι ώστε όλοι μαζί να βελτιωνόμαστε, αρχής γενομένης από την άμυνα. Επίσης, μου αρέσει να δουλεύω πολύ με νεαρούς παίκτες. Τα περασμένα χρόνια είχα την ευκαιρία να δουλέψω στις μικρότερες κατηγορίες της Ολλανδίας, εκεί όπου τα παιδιά πραγματικά δουλεύουν πολύ σκληρά. Βέβαια, είναι εξίσου σημαντικό να δουλεύεις και με έμπειρους παίκτες, διότι μαθαίνεις πολλά μέσω αυτών. ‘Ονειρό μου είναι να γίνομαι μέρα με τη μέρα καλύτερος μέσα από τη σκληρή δουλειά. Είμαι από τους νεαρότερους προπονητές στο ολλανδικό πρωτάθλημα αλλά και στη διοργάνωση του Γιούροκαπ και είμαι πολύ χαρούμενος που μπορώ να δουλεύω στο υψηλότερο επίπεδο της Ολλανδίας”.

Ο Άρης θα συναντήσει καυτή έδρα στην Ολλανδία: “Ειλικρινά, οι φίλαθλοί μας είναι απλά εκπληκτικοί. Σε κάθε παιχνίδι γεμίζουν το γήπεδό μας, το οποίο συγκεντρώνει πάνω από 3.000 κόσμου, το οποίο είναι και το μεγαλύτερο στην Ολλανδία. Στηρίζουν με μοναδικό τρόπο την ομάδα, μας ακολουθούν παντού και το σίγουρο είναι ότι θα ταξιδέψουν μέχρι και την Ελλάδα. Μας βοηθάνε σε πολύ μεγάλο βαθμό και είμαι πολύ ευγνώμων για τη στήριξή τους”.

To Top