Ο Αρειανός των… τριών ηπείρων!

Έκλεψε την παράσταση την Κυριακή στη γιορτή του Άρη… Δεν είναι ένας τυχαίος παλαίμαχος, αλλά ένας ποδοσφαιριστής που μίλησε με την καρδιά του. Σε αυτήν που «κουβαλούσε» πάντοτε τον Άρη! Παίκτης των τριών ηπείρων ήταν ο Βασίλης Ψηφίδης. Ο παλιός ποδοσφαιριστής του Άρη μπορεί να καυχιέται πως είναι ο μοναδικός Έλληνας που κατάφερε στην καριέρα του να αγωνιστεί στην Ευρώπη, στην Αμερική και στην Αφρική!

 Ο Ψηφίδης πάτησε για πρώτη φορά το πόδι του στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής στις 16 Σεπτεμβρίου του 1966 ύστερα από μια σπουδαία καριέρα με τους κίτρινους. Πρώτη του ομάδα ήταν η Χελένικ (σ.σ. σημαίνει ελληνική) στο τοπικό πρωτάθλημα της Νέας Υόρκης. Ακολούθησε το 1967 η Γκρικ Αμέρικαν. Και οι δυο ομάδες είχαν στη σύνθεση τους μόνο Έλληνες ομογενείς.

Την επόμενη σεζόν οι Χιούστον Σταρς τον απέκτησαν από την Γκρικ Αμέρικαν και του έδωσαν την ευκαιρία να αγωνιστεί στο αμερικάνικο πρωτάθλημα ποδοσφαίρου (NASL ονομαζόταν τότε), το σημερινό MLS. Ο Βασίλης Ψηφίδης επέστρεψε στην Ελλάδα  τα Χριστούγεννα του 1968 και λίγα εικοσιτετράωρα μετά έπαιξε στο φιλικό του Άρη με τον Ερυθρό Αστέρα. Συνέχιζε να προσφέρει στον Άρη, ήταν ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας και πανηγύρισε το 1970 την κατάκτηση του κυπέλλου… Αυτού του… στοιχειωμένου πια τρόπαιου, τελευταίου που έχει κατακτήσει η κιτρινόμαυρη ποδοσφαιρική ομάδα.

Δυο χρόνια μετά έκανε και πάλι το υπερατλαντικό ταξίδι και συμφώνησε με τους Ντάλας Τορνέιντο, στους οποίους έπαιξε το 1972 και το 1974. Ενδιάμεσα, το 1971 βρέθηκε στην αφρικάνικη ήπειρο, παίζοντας για την Κέιπ Τάουν Χελένικ, με την οποία κατέκτησε το πρωτάθλημα.      

 Δείτε εδώ τη σελίδα του στο αμερικάνικο ποδόσφαιρο

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

 

To Top