ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο… Αυτοκράτορας των Μπουλντόγκς είναι δυνατόν να μην παίξει στον Άρη;

Κάιζερ σημαίνει Αυτοκράτορας. Η ομάδα του στο Λουϊζιάνα Τεκ λέγεται “Μπουλντόγκς”. Είναι δυνατόν ο Μάικαλ Κάιζερ να μην αγωνιστεί στον Άρη; Το PRESSARIS παρουσιάζει κάποια ενδιαφέροντα στοιχεία από την καριέρα του νέου σέντερ των κίτρινων.

* Γεννήθηκε στην πόλη Βικτόρια του Τέξας, η οποία βρίσκεται μόλις 35 χιλιόμετρα από τον κόλπο του Μεξικού. Βικτόρια σημαίνει νίκη και φυσικά η νίκη είναι συνυφασμένη με το dna του Άρη.

* Το επίθετό του σημαίνει… Αυτοκράτορας. Κάιζερ ήταν οι αυτοκράτορες στην Γερμανία, άρα υπάρχει καλύτερο μέρος για να παίξει μπάσκετ από το ναό του ευρωπαϊκού μπάσκετ, το “σπίτι” του Αυτοκράτορα Άρη; Παρεμπιπτόντως ο τελευταίος Γερμανός αυτοκράτορας ήταν ο… Γουλιέλμος Β’!

* Το προσωνύμιο των ομάδων του Λουϊζιάνα Τεκ, εκεί όπου φοίτησε και έπαιξε κολεγιακό μπάσκετ ο Κάιζερ είναι “Μπουλντόγκς”, σήμα κατατεθέν του μεγαλύτερου συνδέσμου οπαδών του Άρη, του Super 3.

* Είναι ο πρώτος μπλοκέρ στην ιστορία του Λουϊζιάνα Τεκ με 363 κοψίματα (σε 139 αγώνες, με μέσο όρο 2,6 ανά αγώνα). Ξεπέρασε τον Ουίλι Σίμονς που είχε αποφοιτήσει το 1985 και είχε 268 τάπες. Στις 23 Νοεμβρίου 2014, αρχές της τελευταίας του σεζόν, στη νίκη των Μπουλντόγκς επί του Αμέρικαν με 63-44.

* Την τελευταία του σεζόν έκανε 102 κοψίματα, πέμπτος σε όλο το NCAA. Τα 363 κοψίματα της τετραετίας του (2011-15) ήταν τα περισσότερα που έκανε παίκτης στο κολεγιακό πρωτάθλημα το ίδιο διάστημα.

* Δεν είναι ο πρώτος παίκτης από το Λουϊζιάνα Τεκ που έχει φορέσει τη φανέλα του Άρη. Τον… πρόλαβε πριν 19 χρόνια ο Ράντι Γουάιτ τη σεζόν 1998-99.

* Το ότι έχει αναδειχθεί κορυφαίος μπλοκέρ στην ιστορία των Μπουλντόγκς, όταν εκεί έχουν αγωνιστεί ο θρύλος Καρλ Μαλόουν, ο Πι Τζέι Μπράουν, ο Ράντι Γουάιτ και ο Πολ Μίλσαπ, φανερώνει την αξία και το ταλέντο του.

* Δύο σεζόν αναδείχθηκε μέλος της κορυφαίας αμυντικής στην περιφέρεια που αγωνιζόταν το Λουϊζιάνα Τεκ.

* Έχει αγωνιστεί με δύο διαφορετικές ομάδες, τους Ράπτορς 905 και τους Σολτ Λέικ Σίτι Σταρς, στη G-League.

* Πριν τον επιλέξει ο Γιάννης Καστρίτης στην Κύμη, είχε 13,4 πόντους, 13 ριμπάουντ και 2,6 κοψίματα κατά μέσο όρο σε πέντε αγώνες με την Ένωση Νέων Παραλιμνίου στην Κύπρο.

* Το όνομά του είναι Michale και προφέρεται Μάικαλ, όπως ο ίδιος εξήγησε πρόσφατα σε συνέντευξή του στη Ταϊβάν, όπου βρέθηκε με ομάδα επιλέκτων του Καναδά, για να συμμετάσχει στο 40ο Κύπελλο “Ουίλιαμς Τζόουνς”.

* Το καλοκαίρι του 2015 οι Ράπτορς του προσέφεραν συμβόλαιο μη εγγυημένο και παρουσία στο τρέινιγκ καμπ μαζί με τον Αξέλ Τουπάν, τον παίκτη που αγωνίστηκε πέρσι στη Ζαλγκίρις και απέκτησε φέτος ο Ολυμπιακός.

* Στα παπούτσια που φοράει όταν αγωνίζεται, γράφει πάντα τα ονόματα των μελών της οικογένειάς του. Παίρνει ψυχολογική δύναμη από αυτό μέσα στο γήπεδο.

* Ένα από τα δεκάδες τατουάζ που έχει πάνω του γράφει “ΜΙΑ”. Είναι το όνομα της κόρης του. “Είναι το όνομα της πρώτης κόρης μου. Η γέννησή της με άλλαξε πολύ, είναι ξεχωριστή σαν ένα διαμάντι”, είπε ο Κάιζερ.

* Τα τρία πρώτα γράμματα του ονόματος του είναι MIC που σημαίνει μικρόφωνο και ο ίδιος είπε ότι “είμαι γεννημένος για να γίνω ένας άνθρωπος που θα μιλάει ανοικτά”.

To Top