ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Βέλεθ και η θέση του αμυντικού χαφ στο παρελθόν του… (photo)

Ο Χαβιέ Ματίγια είναι τιμωρημένος (εξαιτίας της αποβολής του στο Κύπελλο με την ΑΕΚ) και θα απουσιάσει από τον αυριανό αγώνα με τον ΟΦΗ, με τον Μίχαελ Ένινγκ να αναζητεί τον αντικαταστάτη του.

Ανάμεσα στις δοκιμές-σκέψεις του Γερμανού τεχνικού ήταν και αυτή του Φραν Βέλεθ. Ο Ισπανός δοκιμάστηκε για να αντικαταστήσει τον Ματίγια στη μεσαία γραμμή του Άρη, στην αυριανή πρεμιέρα των πλέι οφ.

Μια λύση που στριφογυρίζει στο μυαλό του Ένινγκ, θεωρώντας ότι βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση, από τους άλλους υποψηφίους για τη θέση.Πάντα, φυσικά υπάρχουν και οι λύσεις των Αμπού Μπα και Μπακούτση για τον παίκτη που θα παίξει δίπλα στον Σάσα.

Στο παρελθόν ο Ισπανός έχει αγωνιστεί στην συγκεκριμένη θέση, αλλά όχι όσο φοράει την φανέλα του Άρη. Στους “κιτρινόμαυρους”… φλέρταρε πολλές φορές με την θέση αυτή, αλλά κανείς δεν τον είχε χρησιμοποιήσει, αν και όλοι οι προπονητές του πίστευαν πως παρότι έχει τις δυνατότητες για την θέση αυτή, είναι πολυτιμότερος στην φυσική του θέση, στο κέντρο της άμυνας.

Ως ποδοσφαιριστής Αλμερία, αλλά και στην Πολωνία, ο Ίβηρας αμυντικός κατέγραψε συνολικά 25 ματς ως αμυντικός μέσος, περίπου το 1/5 των επίσημων αγώνων της καριέρας του.

Για του λόγου το αληθές…

Ανά σεζόν τα ματς, που έπαιξε ως αμυντικό χαφ…

To Top