Ο Βένος στο PRESSARIS – Δεδομένη βοήθεια, τρομάζουν τα νούμερα

Υπό το βάρος που ασκούν οι υποχρεώσεις στην ΠΑΕ Άρης, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη μια συλλογική προσπάθεια για να βρεθεί διέξοδος στην κρίση που μαστίζει τον σύλλογο. Έριδες, διαφορές και «κόκκινα πανιά» ανήκουν στο παρελθόν, σε μια άλλη εποχή, τώρα διακυβεύεται το μέλλον του Άρη.

Το PRESSARIS επικοινώνησε με τον πρόεδρο των βετεράνων Γιάννη Βένο, ο οποίος έδωσε το στίγμα των ενεργειών που καταβάλει με την ιδιότητα του θεσμικού του ρόλου, αλλά και της αγάπης του για την ομάδα που υπηρέτησε σχεδόν δυο δεκαετίες φορώντας την φανέλα της.

«Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις. Βούληση για βοήθεια υπάρχει, ο Άρης όμως χρειάζεται βιώσιμη και ουσιαστική πρόταση. Για τον λόγο αυτό θέλουμε να έχουμε καθαρή εικόνα για τα ανοίγματα και τις υποχρεώσεις της ομάδας» επεσήμανε ο παλαίμαχος της ομάδας.

Για να γίνουν πιο κατανοητά τα όσα απασχολούν τους ανθρώπους που κινούνται προς αυτή την κατεύθυνση, επισημαίνουμε δυο βασικούς παραμέτρους.

1. Οι παράγοντες που κάθονται στο τραπέζι των συζητήσεων (κατά κύριο λόγο Γράντας, Ζορπίδης, Ιωαννίδης) έχουν την διάθεση να συνδράμουν οικονομικά. Με άλλα λόγια είναι διατεθειμένοι να συμβάλουν  έμπρακτα, όπως και άλλοι που εξέφρασαν την βούληση να βάλουν πλάτη τις δύσκολες αυτές ώρες.  Το ζητούμενο δεν είναι μόνο η άμεση ανάγκη για ρευστό, μια και το πρόβλημα θα ξανακτυπήσει οσονούπω την πόρτα του συλλόγου.

2. Το κύριο βάρος της προσπάθειας αυτής, σύμφωνα πάντα με τις θέσεις των ανθρώπων που βρίσκονται στην κεντρική σκηνή των διαβουλεύσεων, πέφτει στην επόμενη μέρα.  Αν δηλαδή ο Άρης μπορεί με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να ορθοποδήσει και να βγει από το οικονομικό τέλμα. Το σημείο αυτό είναι το πλέον κρίσιμο και η ουσία το αντικειμένου.

Ο λόγος της επιφυλακτικότητας που εκφράστηκε απ’ όλες τις πλευρές, δεν είναι άλλος από το μέγεθος του ανοίγματος. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που διαρρέουν, εκφράζονται φόβοι για επιπλέων υποχρεώσεις της ομάδας από πρόσφατες προηγούμενες χρήσεις, οι οποίες δεν έχουν αποτυπωθεί στα νούμερα που δόθηκαν πρόσφατα στη δημοσιότητα.

Φυσικά, αυτό πρέπει να επιβεβαιωθεί, αλλά είναι σε ένα βαθμό αποτρεπτικός παράγοντας στην προσπάθεια αναζήτησης βιώσιμης λύσεις. Σε κάθε περίπτωση, εφόσον έχει ήδη γίνει ένα πρώτο βήμα προς αυτή τη κατεύθυνση, η προσπάθεια πρέπει να φτάσει μέχρι τέλους.

Η κοινή συνιστώσα θα βρεθεί -με τον έναν ή τον άλλο τρόπο- μόνο εάν υπάρχει ταύτιση. Αυτό που προέχει είναι ό Άρης, όλα τα υπόλοιπα μπορούν να λυθούν σε βάθος χρόνου.

To Top