ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Βασιλακόπουλος επιβεβαίωσε την συμμετοχή του Άρη στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA!

Ο Γιώργος Βασιλακόπουλος επιβεβαίωσε τη συμμετοχή του Άρη, και άλλων δύο ελληνικών ομάδων, στο Τσάμπιονς Λιγκ της FIBA την επόμενη αγωνιστική περίοδο και εξαπέλυσε νέα επίθεση στην Ευρωλίγκα.

Ο πρόεδρος της ΕΟΚ βρίσκεται από χθες στη Θεσσαλονίκη, σήμερα ήταν παρών και στην κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της ΕΚΑΣΘ στο πανεπιστήμιο Μακεδονίας και είχε επαφές με τους Μάνο Λάσκαρη και Δημήτρη Παπακυριάκη.

Στο περιθώριο της εκδήλωσης τοποθετήθηκε για την συμμετοχή του Άρη στο Τσάμπιονς Λιγκ: “Πριν από 20 μέρες είχαμε σύσκεψη στη Γενεύη και εκεί μπήκαν οι βασικές δομές της νέας διοργάνωσης. Επικοινώνησα αμέσως και με τον Άρη και με τον ΠΑΟΚ και με την ΑΕΚ. Από τότε τα σωματεία είναι ενημερωμένα. Τρία σωματεία από την Ελλάδα θα υπάρχουν. Είναι ένα πρωτάθλημα που θα αντικαταστήσει αυτό που πάει από το κακό στο χειρότερο, της Ευρωλίγκας, που ξεκίνησε με 50 εκατ. δολάρια της Telefonica, κατέληξε να μοιράζει 12 εκατ. ευρώ και όταν η FIBA βρήκε χορηγό με 30 εκατ. ευρώ για να πάρει τη διοργάνωση, αυτοί ως εκ θαύματος εμφάνισαν 35 εκατ. ευρώ. Κάνει εντύπωση ότι υπάρχουν επαγγελματικά σωματεία που υπέγραψαν σύμβαση με την Ευρωλίγκα για 10 χρόνια εν λευκώ χωρίς να γνωρίζουν ποια είναι η σύμβαση και οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνει η IMG, που είναι μια εταιρεία κολοσσός, αλλά δεν πουλάει προϊόντα, παροχή υπηρεσιών κάνει. Πρέπει να βγάλει, να δώσει και να κρατήσει μια προμήθεια. Δεν έχει υποσχεθεί κανένα ποσό και αυτά για 35 εκατ. ευρώ που ακούγονται είναι αρλούμπες και είναι όλα στον αέρα! Η Ευρωλίγκα τελευταία έχει αρχίσει να φοβάται ότι δεν μπορεί να εξυπηρετήσει το ποσό που έχει τάξει”.

Για τη νέα διοργάνωση τόνισε πως “ξεκινάμε σε μια βάση ανταγωνιστική με την Ευρωλίγκα. Μετέχουν οι καλύτερες ομάδες από την Ιταλία, την Γαλλία, την Γερμανία, την Σερβία και από τις υπόλοιπες χώρες που δεν έχουν δεσμευθεί με την Ευρωλίγκα και μετά από την Ελλάδα και την Τουρκία οι καλύτερες εκτός αυτών που είναι στις 11 της Ευρωλίγκας, και από το Ισραήλ. Θα είναι πολύ ανταγωνιστική διοργάνωση. Κάπου εδώ γεννάται το ερώτημα ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει μία διοργάνωση. Τη λύση θα την δώσει η κοινωνία. Ή θα αγκαλιάσει ή θα απορρίψει. Δεν θέλω να κάνω πρόβλεψη, αλλά μέσα στην επόμενη τριετία θα δοθεί λύση. Η FIBA πήρε τις πρωτοβουλίες, έχει τα χρήματα που χρειάζονται και ανακοίνωσε και την “αντίπαλο” της IMG. Είμαι αισιόδοξος ότι όλα θα πάνε καλά”.

Μετά από σχετική ερώτηση για την συνεργασία με τις ελληνικές ομάδες είπε: “Τους έχω ενημερώσει πριν από 20 ημέρες. Η συνεργασία μας είναι πολύ καλή και με τον ΠΑΟΚ και με τον Άρη, συναντήθηκα με τον πρόεδρο (Νίκο Λάσκαρη) στη Γενεύη. Εχει ήδη αποδεχθεί την πρόσκληση και θα συμμετέχει στην διοργάνωση του θεσμικού φορέα, που είναι η FIBA”.

To Top