Ο Βεζένκοφ θέλει Ευρώπη, ο Άρης μπορεί Ευρώπη;

Ήταν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και με “ειδήσεις” η χθεσινή συνέντευξη του Σάσα Βεζένκοφ. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο 19χρονος παίκτης αγαπάει τον Άρη και του αρέσει στον Άρη, αλλά δεν υπάρχει επίσης αμφιβολία ότι μόνο αυτό μπορεί να τον κρατήσει στον Άρη…

Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Βεζένκοφ στον συνάδελφο Σταμάτη Μουρελή και τα “Αθλητικά Νέα 98,7” πως “σίγουρα ένας ευρωπαϊκός Άρης είναι ένα όνειρο, ένας στόχος. Τα διπλά παιχνίδια θα κάνουν καλό σε εμάς τους νεαρούς, αν φέρουμε και 1-2 Αμερικάνους να φτιάξουμε ένα σύνολο το οποίο θα έχει βάση και πάλι τους Έλληνες παίκτες, η Ευρώπη θα είναι κάτι που θα πεισμώσει και μένα και τα άλλα παιδιά για να κάνουμε κάτι περισσότερο”.

Πριν από περίπου έναν μήνα ο εκπρόσωπος του παίκτη, Νίκος Λώτσος είχε τονίσει σε μια άλλη ραδιοφωνική συνέντευξη (Libero) στον συνάδελφο Βασίλη Βλαχόπουλο ότι ο πελάτης του έχει στόχο την επόμενη χρονιά να παίξει σε ομάδα που θα αγωνίζεται σε δύο διοργανώσεις, γιατί μόνο έτσι θα εξελιχθεί.

Ο Βεζένκοφ σε καμία περίπτωση δεν “εκβιάζει” με αυτό που λέει τη διοίκηση του Άρη για την επιστροφή στην Ευρώπη. Άλλωστε αυτό θα πρέπει να είναι ένας από τους αγωνιστικούς στόχου της ομάδας, να παίξει και πάλι σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Το ερώτημα που προκύπτει είναι αν ο Άρης, με την κατάσταση όπως έχει διαμορφωθεί σήμερα, μπορεί να αντέξει μια ευρωπαϊκή παρουσία οικονομικά.

Μια συμμετοχή στο Γιούροκαπ κοστίζει, τουλάχιστον 100-120 χιλιάδες ευρώ επιπλέον από το υπάρχον μπάτζετ, διότι θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ρόστερ πιο “βαθύ” ώστε να αντέχει τα δύο παιχνίδια την βδομάδα και επίσης υπάρχουν και λειτουργικά έξοδα με ταξίδια που κοστίζουν πολύ. Σήμερα ο Άρης δεν είναι σε θέση να καλύψει αυτό το κόστος συμμετοχής, αυτό όμως δεν είναι… αξίωμα, μπορεί να αλλάξει, αν βρεθούν χρήματα…

 

To Top