ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο “βούρκος” τον δυσκόλεψε, το VAR του “έκλεψε” το γκολ, 0-0 ο Άρης με Γιάννινα (videos)

Το VAR στέρησε από τον Άρη την ευκαιρία να φύγει με το “τρίποντο” από τον βούρκο των Ζωσιμάδων, απέναντι στον ΠΑΣ Γιάννινα, για την 16η αγωνιστική! Τσαγκαράκης και Διαμαντόπουλος, ακύρωσαν πεντακάθαρο γκολ του Μαντσίνι στο 33΄, με το 0-0 να μένει μέχρι το τέλος. Στους 33 βαθμούς ο Άρης, παραμένει στην 2η θέση. Επόμενος αντίπαλος την Πέμπτη, η ΑΕΚ, σε εξ΄αναβολής ματς για την 8η αγωνιστική.

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ…

Με 4-2-3-1 ο Άρης και στους Ζωσιμάδες. Ο Άκης Μάντζιος επέλεξε τον Μπουσέ για το τέρμα, με τους Σάκιτς και Γκάνεα, δεξιά και αριστερά αντίστοιχα στην άμυνα. Στα στόπερ, οι Μπεναλουάν και Ροζ. Στη μεσαία γραμμή, δίδυμο αυτή τη φορά οι Σάσα-Τζέγκο. Ο Μάνος στην κορυφή της “κιτρινόμαυρης” επίθεσης, με τον Γκάμα πίσω του και τους Μαντσίνι-Σίλβα, δεξιά και αριστερά στα άκρα.

ΠΛΑΣΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ “ΣΦΡΑΓΙΔΑ” ΤΟΥ VAR!

Η διαιτησία άφησε το “στίγμα” της στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ο Διαμαντόπουλος έστειλε τον Τσαγκαράκη στο VAR, για να ακυρώσουν κανονικότατο γκολ του Άρη στο 33΄! Μοιρασμένο σε ευκαιρίες το πρώτο μέρος.

Η δυνατή βροχή και ο βαρύς αγωνιστικός χώρος δυσκόλεψε από το ξεκίνημα του αγώνα τον Άρη, που παρά τις αντίξοες συνθήκες, ήταν αυτός που από την αρχή προσπάθησε να επιβάλει τον ρυθμό του. Ο Γκάνεα ήταν ο εκφραστής της πρώτης τελικής προσπάθειας του Άρη στο 13΄, με τον Ρουμάνο να πιάνει δυνατό σουτ με το αριστερό, αλλά η μπάλα έφυγε λίγα μέτρα έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Χουτεσιώτη.

Ο ΠΑΣ “ισοφάρισε” τις καλές προσπάθειες, με τον Καρτάλη να σουτάρει από την μεγάλη περιοχή, λίγο άουτ, με τον Μπουσέ να έχει ορατότητα της τροχιάς της μπάλας. Στο 27΄, ο Σιόντης ήταν μόνος στο ύψος της μεγάλης περιοχής, αλλά σούταρε αρκετά πάνω από την εστία του Μπουσέ.

Η… ΚΛΟΠΗ!

Στο 33΄του αγώνα ο Σίλβα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΣ, σούταρε με τον Χουτεσιώτη να διώχνει και τον Μαντσίνι στο ριμπάουντ να πετυχαίνει το γκολ. Εν τέλει, Τσαγκαράκης και Διαμαντόπουλος το ακύρωσαν, δίνοντας επιθετικό φάουλ στον Μάνο, ο οποίος ναι μεν πήγε πάνω στον Χουτεσιώτη, αλλά ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ, έπιασε το κεφάλι του για να εκμαιεύσει το φάουλ, μόλις διαπίστωσε ότι ο Μαντσίνι σκόραρε.

Δύο σουτ, από Καρτάλη και Γκάνεα στην συνέχεια κατέληξαν αμφότερα άουτ, με το πρώτο ημίχρονο να ολοκληρώνεται ισόπαλο 0-0, με τον Άρη όμως να έχει πετύχει ένα ΠΕΝΤΑΚΑΘΑΡΟ γκολ, το οποίο Τσαγκαράκης και Διαμαντόπουλος ακύρωσαν!

ΜΕ ΔΥΟ ΦΟΡ Ο ΑΡΗΣ

Ο Μάνος ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο δεύτερο ημίχρονο, καθώς ένα σουτ του εκτός μεγάλης περιοχής στο 53΄, κατέληξε άουτ. 

Στο 56΄, ο Μάντζιος έριξε στο ματς τον Λόπεθ, με τον Άρη να παίζει με 4-4-2 στην εξέλιξη του αγώνα. Στο 57΄ο Μαντσίνι δοκίμασε το πόδι του από μακριά, στην αγκαλιά του Χουτεσιώτη. Στο 61΄, ο Γκάμα θέλησε να αιφνιδιάσει, αλλά το χτύπημα φάουλ από καλή θέση, ήταν χαμηλό με την μπάλα να κοντράρει και να φτάνει στον Χουτεσιώτη που μπλόκαρε.

Ευκαιρία για τον Άρη στο 69΄! Ο Σάσα σούταρε, ο Μάνος πήρε την μπάλα γύρισε το σώμα αλλά κάπου κόντραρε το πλασέ του με το αριστερό, για να μπλοκάρει με υπερένταση ο Χουτεσιώτης, πριν περάσει την γραμμή της εστίας του.

Ωραία ενέργεια του Μαντσίνι από τα αριστερά, άργησε όμως και δεν έκανε το σουτ στο 73΄. Ο Κριζμάν μπροστά από τον Μπουσέ στο 76΄, πρόλαβε ο Γάλλος, κέρδισε και το φάουλ. Κάρτα στον παίκτη του ΠΑΣ, του οποίου του χαρίστηκε και μία στο πρώτο ημίχρονο. Στο 78΄, μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΣ, με τον Λεό να γυρίζει και τον Μπουσέ να αρνείται εντυπωσιακά το γκολ στον Παμλίδη!

 

Στο 81΄, ο Μάνος έκανε το σουτ στην κίνηση, ζήτησε χέρι και πέναλτι, αλλά ο Τσαγκαράκης με την… βοήθεια του Διαμαντόπουλου δεν χρειάστηκε ούτε καν να πάει στο VAR, όπως έκανε στο κανονικό γκολ του Άρη, που ακύρωσε.

Στο 86΄, μεγάλη ευκαιρία για τον Άρη, με πίεση και φάση διαρκείας, με τον Μαντσίνι από τα αριστερά να κάνει το σουτ στην κίνηση, στην εξωτερική πλευρά των διχτύων του ΠΑΣ!

Στα τελευταία λεπτά του αγώνα, ο Ροζ είχε μία καλή ευκαιρία, όμως οι “κιτρινόμαυροι” δεν μπόρεσαν να φτάσουν στη νίκη, στην οποία θα έφταναν πολύ κοντά αν μετρούσε το πεντακάθαρο γκολ του Μαντσίνι στο 33΄.

ΠΑΣ Γιάννινα (Α. Γιαννίκης): Χουτεσιώτης, Σάλιακας,Πίρσμαν, Παντελάκης, Εραμούσπε, Σιόντης, Ντομίνγκεθ (89΄Λιάσος), Καρτάλης, Μπρένερ (74΄Λεό), Παμλίδης, Κρίζμαν (89΄Ελευθεριάδης)

Άρης (Α. Μάντζιος): Μπουσέ, Σάκιτς, Ροζ, Μπεναλουάν, Γκάνεα (56΄Σούντγκρεν), Τζέγκο, Σάσα, Μαντσίνι, Σίλβα (56΄Λόπεθ), Γκάμα (78΄Ματέο), Μάνος

Διαιτητές: Τσαγκαράκης (Χανίων) – Κούλα Χασάν (Ξάνθης), Άγγελος Κολλιάκος (Αθηνών)- 4oς: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας) – VAR: Αριστοτέλης Διαμαντόπουλος (Αρκαδίας), ΑVAR: Μιχαήλ Παπαδάκης (Ηρακλείου)

 

To Top