Ο Γιακουμάκης αναδείχθηκε κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο τον Γενάρη!

Κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο το μήνα Ιανουάριο αναδείχθηκε ο Γιώργος Γιακουμάκης, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Συνεχίζει να γράφει ιστορία με τα χρώματα της Φένλο ο Γιώργος Γιακουμάκης. Εφτασε τα 21 γκολ στο ολλανδικό πρωτάθλημα μετά από 20 αγωνιστικές, εκ των οποίων τα 11 τα σημείωσε τον περασμένο μήνα.

Ετσι, έφτασε μία… ανάσα από το θρυλικό ρεκόρ του Μάρκο Φαν Μπάστεν ο οποίος είχε πετύχει 12 σε έναν μήνα (τον Σεπτέμβριο του 1985). ​Εκτός όμως από αυτό ο υψηλόσωμος φορ είναι ο κορυφαίος σκόρερ στον κόσμο το μήνα Ιανουάριο, σύμφωνα με τη Διεθνή Ομοσπονδία Ιστορίας και Στατιστικής του Ποδοσφαίρου (IFFHS).

Ο Γιακουμάκης τον περασμένο μήνα όπως αναφέραμε σημείωσε 11 τέρματα. Τον ίδιο αριθμό τερμάτων πέτυχε και ο Αλγερινός επιθετικός της Αλ Σαντ, Μπαγκντάντ Μπουνετζάχ. Ωστόσο, ο Ελληνας επιθετικός της Φένλο, είναι πρώτος στην κατάταξη, αφού το πρωτάθλημα της Eredivisie είναι πιο ψηλά στην κατάταξη της IFFHS, από τη Star League του Κατάρ.

«Ο Γιακουμάκης, 26 ετών Έλληνας αγωνίζεται στην Ολλανδία: πέτυχε μόνο 10 γκολ συνολικά για 3 προηγούμενες σεζόν (σε όλες τις διοργανώσεις). Τώρα κυριαρχεί στην Eredivisie έχοντας σημειώσει 21 γκολ για την Φένλο, σχεδόν δύο φορές περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο πρωτάθλημα. Εντεκα από αυτά σημειώθηκαν τον Ιανουάριο, συμπεριλαμβανομένων δύο φορών από τέσσερα γκολ, εναντίον Ντεν Χαγκ (4: 1, 13 Ιανουαρίου) και Φίτεσε (επίσης 4: 1, 27 Ιανουαρίου). Η Φένλο είναι μόλις στη 14η θέση στην Eredivisie και έχει σημειώσει συνολικά 34 γκολ στο πρωτάθλημα. Μπορείτε εύκολα να υπολογίσετε το ποσοστό του Γιακουμάκη: έχει σκοράρει το 62 τοις εκατό όλων των γκολ της ομάδας του. Πολύ σπάνια περίπτωση στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο!», αναφέρει χαρακτηριστικά η IFFHS.

Το όνομα του Γιώργου Γιακουμάκη βρίσκεται στην κορυφή της σχετικής λίστας, αφήνοντας πίσω του μεγάλους αστέρες του ποδοσφαίρου, όπως ο Ρόμπερτ Λεβαντόφκι που βρίσκεται στην πέμπτη θέση με επτά γκολ, ενώ ακόμα πιο χαμηλά είναι οι Λουκάκου με πέντε γκολ, αλλά και οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Χάαλαντ με τέσσερα γκολ ο καθένας.

To Top