Ο Γιαννιώτας και οι άλλοι «μικροί»…

Ακούστηκε, συζητήθηκε και σχολιάστηκε ποικιλοτρόπως. Σε οκτώ παιχνίδια του Άρη μέχρι στιγμής, έχουν αγωνιστεί τρεις ποδοσφαιριστές οι οποίοι προέρχονται από την περυσινή πρωταθλήτρια ομάδα Κ-20 (Γιαννιώτας, Αγγελούδης, Τοπούζης), καθώς και ακόμη ένας (Τριανταφυλλάκος) ο οποίος αποκτήθηκε το καλοκαίρι, για να προσφέρει ωστόσο μελλοντικά. Το PRESSARIS κάνει τον απολογισμό κερδών των «κίτρινων» από τις συμμετοχές των τεσσάρων νεαρών…

Νίκος Αγγελούδης: Πρώτος σκόρερ της Κ-20 πέρυσι. Έπαιξε στην πρεμιέρα στα Γιάννινα για περίπου ένα μισάωρο, όμως δεν κατάφερε να συμβάλει σημαντικά ώστε η ομάδα να σκοράρει. Έδειξε τσαγανό κι αγωνιστικό θράσος, το οποίο φάνηκε ειδικότερα σε μία φάση προς το τέλος, όταν έσκαψε την μπάλα, θέλοντας να γίνει ο ήρωας του παιχνιδιού, ωστόσο δεν τα κατάφερε. Πλέον ανήκει με τη μορφή δανεισμού στη Δόξα Δράμας, ώστε να πάρει παιχνίδια.

Θανάσης Τοπούζης: Δεύτερος σκόρερ της Κ-20 την περασμένη σεζόν, πίσω από τον Αγγελούδη, με 11 τέρματα. Έπαιξε για 18′ κόντρα στον Ατρόμητο, αλλά έτσι όπως ήταν ο Άρης σε εκείνο το παιχνίδι, δεν θα μπορούσε να κάνει και πολλά… Φάνηκε όμως να έχει πολύ δύναμη κι εξαιρετικά σωματικά προσόντα.

Βασίλης Τριανταφυλλάκος: Τον έβαλε ο Τσιώλης στο ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, όταν η μπάλα «έκαιγε». Οι απαιτήσεις ήταν τεράστιες κι αυτό αποδείχτηκε κι από το αποτέλεσμα. Το καλοκαίρι ο Άρης τον πήρε -από τον Οδυσσέα Αναγέννησης Σερρών- μέσα από τα χέρια των μισών ομάδων της Σούπερ Λίγκας κι αυτό αποδεικνύει ότι ο πιτσιρικάς έχει όλο το μέλλον μπροστά του.

Γιάννης Γιαννιώτας: Η τέταρτη επιλογή ήρθε από τον Μίχαλ Πρόμπιερζ, ο οποίος φάνηκε να τραβάει… άσο από το μανίκι του! Πριν συμπληρώσει 24 ώρες στον πάγκο της ομάδας ο Πολωνός διέκρινε τον Γιαννιώτα, κάτι πολύ δύσκολο, αν σκεφτεί κανείς ότι τον επέλεξε στην πρώτη του προπόνηση, μέσα από ένα γκρουπ 37 ποδοσφαιριστών και μάλιστα χωρίς να έχει καμία συμμετοχή του πιο πριν, πλην κάποιων φιλικών.
Δεν δίστασε να τον ξεκινήσει στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, όπου ο 18χρονος δεξιός χαφ ήταν όαση, κάνοντας κάποιες προσπάθειες και βγάζοντας απίστευτο πάθος. Στην Κρήτη μάλιστα ήταν και ο πρωταγωνιστής, όταν με κεφαλιά χάρισε το πρώτο «τρίποντο» του Άρη στο πρωτάθλημα, ενώ θα θυμάται κανείς και την προσπάθεια του στο 10′, όταν συνέκλινε και σούταρε μόλις άουτ. Παίρνει αδιαμφισβήτητα τον τίτλο της αποκάλυψης.

Όσο κι αν ακούγεται όμορφο να προωθούνται νεαροί παίκτες, βγαλμένοι από τα… σπλάχνα του συλλόγου, δεν είναι εύκολο να συμβαίνει αυτό σε μια ομάδα με φιλοδοξίες σαν τον Άρη, όπου πρώτο ζητούμενο είναι πάντοτε το αποτέλεσμα. Η περίπτωση Γιαννιώτα, ωστόσο, δείχνει ότι εμπιστοσύνη και δουλειά γεννούν σίγουρη επιτυχία…

To Top