Ο Θέος αποκαλύπτει τον «άγνωστο» Γιαννιώτα

Άγνωστα περιστατικά από την πορεία του Γιάννη Γιαννιώτα προς την καταξίωση αποκάλυψε ο προπονητής της ομάδας Κ-17, Τάσος Θέος, μιλώντας στον «Άρης FM» για τον νεαρό άσο, τον οποίο γνωρίζει όσο λίγοι μέσα στην οικογένεια του συλλόγου.

Ο κ. Θέος περιέγραψε τον 18χρονο παίκτη λέγοντας: «Ο Γιάννης είναι στην ομάδα πέντε χρόνια. Έχει δείξει τα προσόντα του και από τη στιγμή που ήρθε στον Άρη κάθε χρόνο βελτιώνεται, ανεβαίνει τμήματα και έφτασε η στιγμή να είναι στην πρώτη ομάδα και να μιλάει όλη η Ελλάδα γι’ αυτόν. Και ο Άρης χαίρεται γιατί είναι ένας καλός χαρακτήρας, που δουλεύει πολύ, είναι συγκροτημένο παιχνίδι και θα πρέπει να είναι συγκρατημένος, να συνεχίσει τη δουλειά που κάνει για να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο».

Σε ό,τι αφορά στα προσόντα του, ξεχώρισε την ταχύτητα και την… άγνοια κινδύνου: «Είναι πολλά τα προσόντα του. Η ταχύτητα είναι ένα από τα πιο σημαντικά αλλά και το ποδοσφαιρικό θράσος, που σε βοηθάει να προκαλέσεις τον αντίπαλο, να παίξεις ένας με έναν να ‘τρυπήσεις’ την αντίπαλη άμυνα. Όλα αυτά τα έχει ο Γιαννιώτας. Όταν ακόμα ήμασταν στο Καρπενήσι για προετοιμασία, είχα πει ότι όταν μπει ο Γιαννιώτας στην ενδεκάδα δεν θα βγει. Με ένα παιχνίδι βέβαια δεν θα αφήσει εποχή. Πρέπει να έχει διάρκεια, να δουλεύει για να μπορέσει να ανταπεξέλθει σε αυτά που θα αντιμετωπίσει από εδώ και πέρα».

Επιπλέον, ο προπονητής της ομάδας Κ-17 αποκάλυψε μάλιστα ένα περιστατικό που συνέβη χθες στο λεωφορείο, κατά την επιστροφή της αποστολής από την Ξάνθη, όπου αντιμετώπισε και νίκησε την ακριτική ομάδα. «Γυρνούσαμε από την Ξάνθη και με το που μπήκε το γκολ όλα τα παιδιά φώναζαν ‘Γιαννιώτας – Γιαννιώτας’ και όλοι μαζί πανηγυρίσαμε διπλά και τριπλά όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε η ομάδα μας αλλά και γιατί το έβαλε ένα δικό μας παιδί. Ήταν πολύ συγκινητική στιγμή».

Περιγράφοντας την ως τώρα πορεία του Γιαννιώτα στον Άρη, ο Θέος είπε: «Είχε έρθει από το Νεοχώρι Χαλκιδικής. Ένα χρόνο μετά ανέβηκε στο εφηβικό. Εκεί παρέμεινε επίσης ένα χρόνο, πήγε στην Κ-17 και έπειτα από ένα χρόνο ανέβηκε στην Κ-20. Εκεί έμεινε δύο χρόνια και φέτος τον είδαμε να κάνει δύο εντυπωσιακές εμφανίσεις, γιατί και με τον Ολυμπιακό μου άρεσε πολύ».

Εξάλλου, αναφορικά με την εμφάνιση του Άρη στο «Γεντί Κουλέ» ο προπονητής της Κ-17 είπε: «Είδα κράτημα μπάλας, διαφορετική αγωνιστικότητα. Μετά την άδικη αποβολή του Ουμπίντες προσπαθήσαμε να κρατήσουμε το αποτέλεσμα γιατί χρειαζόμασταν τη νίκη. Θα κρατήσω το ό,τι είχαμε τον έλεγχο του παιχνιδιού στο μεγαλύτερο διάστημα και ότι είχε πάθος και ζητούσε τη νίκη».

Καταλήγοντας, έκανε ένα σχόλιο και για τη δική του ομάδα, την Κ-17: «Τα παιδιά είναι μια καινούρια ομάδα. Παιχνίδι με παιχνίδι θα γινόμαστε καλύτεροι. Χρειαζόμαστε αυτές τις νίκες, βοηθούν στην ψυχολογία. Κοιτάμε και τη βαθμολογία γιατί από τη στιγμή που είμαστε στον Άρη πρέπει να είμαστε στην κορυφή. Πιστεύω πως η συνέχεια θα είναι ακόμα καλύτερη».

To Top