Ο Γιαννιώτας “συστήνεται” στους Γερμανούς, η Φορτούνα και ο Μαλεζάς

Μαχητή που δεν σταματά να παλεύει από την αρχή μέχρι το τέλος χαρακτήρισε τον εαυτό του ο Γιάννης Γιαννιώτας στην πρώτη του συνέντευξη στην επίσημη ιστοσελίδα της Φορτούνα Ντίσελντορφ. Ο 20χρονος επιθετικός μίλησε για τη νέα σελίδα στην καριέρα του, μίλησε για τον Στέλιο Μαλεζά, με τον οποίο θα είναι συμπαίκτες αλλά και για τους στόχους του. Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι δεν αναφέρει πουθενά  τον Άρη.

Η συνέντευξη:

Γιατί αποφάσισες να αλλάξεις περιβάλλον και να έρθεις στη Φορτούνα Ντίσελντορφ;

«Οι άνθρωποι της Φορτούνα δούλεψαν πολύ σκληρά για μένα. Η Φορτούνα είναι μια μεγάλη ομάδα με ένα ωραίο γήπεδο. Ούτως ή άλλως πάντα επιθυμούσα να αγωνιστώ στη Γερμανία και πιστεύω να συμβάλλω στην επιστροφή της Φορτούνα στη Μπουντεσλίγκα».

Πόσο έντονα παρακολουθούν οι Έλληνες το γερμανικό ποδόσφαιρο;

«Οι φίλοι μου κι εγώ παρακολουθούμε εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα την Μπουντεσλίγκα. Θεωρώ πως είναι ένα από τα πιο δυνατά πρωταθλήματα στην Ευρώπη. Ίσως να είναι το πιο δυνατό».

Έχεις συζητήσει με Έλληνες παίκτες όπως ο Στέλιος Μαλεζάς για την αλλαγή αυτή στην καριέρα σου και την έλευση σου στη Γερμανία;

«Η αλήθεια είναι ότι πριν από λίγο καιρό συναντήθηκα με τον Στέλιο και συζητήσαμε για την Φορτούνα. Μου είπε ότι η ομάδα διαθέτει εξαιρετική οργάνωση και η ατμόσφαιρα στο γήπεδο είναι φανταστική. Επεσήμανε ακόμη πως κάθε παιχνίδι είναι σαν οικογενειακή γιορτή. Τόνισε ακόμη ότι στη Γερμανία μπορείς να εξελιχθείς σαν παίκτης».

Μπορείς να περιγράψεις τι είδους παίκτης είσαι;

«Δεν μου αρέσει να μιλάω για τον εαυτό μου αλλά αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι δεν μου αρέσει να εγκαταλείπω το γήπεδο ηττημένος. Τα δίνω όλα και είμαι μαχητής από την αρχή μέχρι το τέλος».

Σε ποια θέση νιώθεις πιο άνετα;

«Συνήθως παίζω στα δυο άκρα της επίθεσης, δεν έχει σημασία αν είναι δεξιά ή αριστερά. Αισθάνομαι άνετα παίζοντας από τον σέντερ φορ σε ένα σύστημα 4-2-3-1».

Ποιες είναι οι προσδοκίες σου από την παρουσία σου στη Γερμανία; Ποιοι είναι οι στόχοι σου;

«Ελπίζω να προσαρμοστώ σύντομα στον τρόπο ζωής, στο νέο περιβάλλον για μένα και φυσικά στην καινούργια μου ομάδα. Στόχος μας πρέπει να είναι η επιστροφή στην Μπουντεσλίγκα. Οι προσωπικοί μου στόχοι είναι μέσα από την παρουσία μου στην Φορτούνα να κληθώ στην Εθνική ομάδα των ανδρών».

Συμμετέχεις με την Εθνική ομάδα της Ελλάδας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Κ-20 που γίνεται στην Τουρκία. Τι ελπίζεις από τη συμμετοχή σας στο τουρνουά;

«Πιστεύω ότι έχουμε μια πολύ καλή ομάδα. Η ίδια ομάδα πριν από έναν χρόνο στο Πανευρωπαϊκό Κ-19 είχε κατακτήσει τη δεύτερη θέση. Θα ήθελα πολύ να φτάσουμε όσο πιο ψηλότερα γίνεται στο Παγκόσμιο».

To Top