ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

“Ο Γιώργος ήταν μαχητής, αγαπούσε τον Άρη και το μπάσκετ”

Ο γενικός γραμματέας του Ερμή Λαγκαδά, Δημήτρης Χρηστίδης μίλησε για το πρώτο φιλικό φιλανθρωπικού χαρακτήρα στην μνήμη του Γιώργο Βράγγα, μπασκετμπολίστα και υποστηρικτή του Άρη.

Αναλυτικά όσα είπε στο Yellow Radio 92,8:

Αρχικά για το φιλικό προς τιμήν του Γιώργου Βράγγα ανέφερε:

Θα δώσουν το παρόν αθλητές μεγάλης εμβέλειας που έχουν τεράστιες διαδρομές στην Ελληνική καλαθοσφαίριση.

Είναι αθλητές που σταθήκαν δίπλα στον Γιώργο Βράγγα, και όταν ξεκινήσαμε να προγραμματίζουμε αυτόν τον φιλικό αγώνα ήθελαν να συμμετέχουν και να βοηθήσουν.

Είναι παίκτες όπως ο Σάββας ο Ηλιάδης, ο Λάζαρος Παπαδόπουλος, ο Χατζηβρέτας, ο Μπαλογιάννης.

Για το πως προήλθε η ιδέα του φιλικού:

Μετά τον άδικο χαμό του Γιώργου θέλαμε πάντα να τιμήσουμε το παιδί αυτό που έδωσε και την ψυχή του για το μπάσκετ.

Και επειδή ήταν μεγάλος μαχητής αποφασίσαμε κάθε χρόνο μέσα στις γιορτές να κάνουμε κάθε χρόνο έναν αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα.

Φέτος ήρθαμε σε επαφή με την Λάμψη, με τον σύλλογο γονέων παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες, και έτσι τα έσοδα αυτά θα διατεθούν όλα στην προσπάθεια που κάνει αυτός ο σύλλογος.

Θέλουμε με αυτόν τον τρόπο να συνεχίζει να προσφέρει ο Γιώργος και να μείνει η μνήμη του αιώνια.

Για αυτό συζητάμε και την συμπαράσταση όλου του κόσμου, να στηρίξει την πρωτοβουλία.

Θέλω να ευχαριστήσω όσους θα είναι εκεί για να τον τιμήσουν, θέλω να πω ότι οι γονείς του είναι πολύ μεγάλοι άνθρωποι, και εκείνοι μας οδήγησαν στην λάμψη.

Για το εισιτήριο που υπάρχει:

Έχουμε βάλει συμβολικά 5 ευρώ, όποιος μπορεί ας βοηθήσει όσο μπορεί.

Είναι και μέρες τέτοιες και καλό θα είναι να σκεφτούμε τους συνανθρώπους μας και να δώσουμε τον καλύτερο του εαυτό.

Για το πως ήταν ο Γιώργος Βράγγας ως καλαθοσφαιριστής:

Ο Γιώργος ήρθε στην ομάδα μας σε ηλικία 15 ετών, είχαμε δει το ταλέντο του και τον αποκτήσαμε από τα τμήματα υποδομής του Μακεδονικού.

Ήταν ένα παιδί στο 1,96,, έπαιζε στο 2 και το 3 αν και μπορούσε να παίξει σε όλες τις θέσεις.

Το αγωνιστικό του φρόνημα ήταν απίθανο, δεν σταματούσε ποτέ να παλεύει, ήδη στα 16 του ήταν ουσιαστικά η πρώτη αλλαγή της ομάδας στην Α2 και διαβλέπαμε σε αυτόν ένα λαμπρό μέλλον.

Για το ποιος ήταν ο Γιώργος Βράγγας:

Ο Γιώργος είχε ταυτιστεί με τον Σάββα τον Ηλιάδη, ο Σάββας ήταν μαζί μας στην τελευταία του χρονιά πριν σταματήσει το μπάσκετ, και πάντα τον βοηθούσε και τον συμβούλευε, είχε αναπτύξει μια πολύ ειλικρινή και σοβαρή θέση.

Με αποτέλεσμα ο Σάββας να είναι πάντα παρόν, είναι συγκινητικό το πόσο βοήθησε και ακόμη συνεχίζει να βοηθάει, και τώρα ακόμα όποτε τον χρειάζεται η οικογένεια του Γιώργου.

Το παιδί αυτό είχε μεγάλες δυνατότητες, μετά παρουσίασε τα προβλήματα υγείας, έκανε μια μεταμόσχευση η οποία δυστυχώς δεν στέφθηκε με επιτυχία, ο ξενιστής παρουσίασε προβλήματα.

Ήταν ένα παιδί που ζούσε για το μπάσκετ, η ζωή του ήταν το μπάσκετ, ακόμη και στις τελευταίες του στιγμές μιλούσε για αυτό.

To Top