Ο Γιώργος Σεμερτζίδης «ακτινογραφεί» τις Ακαδημίες (photostory)

To μέλλον του ποδοσφαίρου βρίσκεται στο «νέο αίμα», στους νεαρούς ποδοσφαιριστές που με τη δουλειά, το πάθος, τον ενθουσιασμό και την αγάπη τους για την «στρογγυλή θεά» επιδιώκουν να ξεχωρίσουν και εν συνεχεία να διακριθούν αγωνιζόμενοι με τα χρώματα του αγαπημένου τους συλλόγου. Το μέλλον λοιπόν αυτό, δε θα μπορούσε να νοηθεί αν δεν υπήρχαν οι ακαδημίες, οι οποίες φροντίζουν να εξοπλίσουν με όλα τα απαραίτητα εφόδια τα νέα παιδιά που διψούν να παίξουν ποδόσφαιρο.

Το PRESSARIS βρέθηκε στις αθλητικές εγκαταστάσεις Atletic στην Πυλαία και συνομίλησε με τον υπεύθυνο Ακαδημιών του Άρη, Γιώργο Σεμερτζίδη, ο οποίος αναφέρθηκε στο ρόλο και τον τρόπο λειτουργίας των συγκεκριμένων τμημάτων της ομάδας.

Αρχικά, ο κ. Σεμερτζίδης επεσήμανε ότι οι Ακαδημίες του Άρη απαρτίζονται μέχρι στιγμής από 250-280 παιδιά, προερχόμενα και από περιοχές εκτός Θεσσαλονίκης, καθώς και από 12 προπονητές. Τα παιδιά αυτά χωρίζονται σε τμήματα ανάλογα με την χρονολογία γέννησής τους, η οποία ξεκινά από το 1995 και φτάνει έως το 2006. Οι προπονήσεις για τη φετινή σεζόν άρχισαν στις 29 Αυγούστου για τις μεγαλύτερες ηλικίες ενώ από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησαν οι προπονήσεις του νέου τμήματος των Ακαδημιών, των Bambini, το οποίο αποτελείται από παιδάκια ηλικίας μόλις 6 ετών.

Όσον αφορά τους στόχους των Ακαδημιών, ο βετεράνος ποδοσφαιριστής του Άρη, σχολίασε σχετικά: «Στόχος για εμάς δεν είναι η νίκη στους αγώνες των πρωταθλημάτων της Ένωσης και στα τουρνουά όπου λαμβάνουμε μέρος καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Αυτό στο οποίο αποσκοπούμε είναι τα παιδιά να ενταχθούν σε μια ομάδα, να κοινωνικοποιηθούν, να συνάψουν φιλίες, να συναγωνιστούν, να ανταγωνιστούν, να δουλέψουν σωστά και να αγαπήσουν αυτό που κάνουν. Η δουλειά που γίνεται σε συνδυασμό με το καλό κλίμα είναι το κίνητρο για να φέρει κάποιος γονιός το παιδί του εδώ, και από ότι δείχνουν τα πράγματα φέτος, το ενδιαφέρον είναι πολύ μεγάλο».

Ακόμη, ο κ. Σεμερτζίδης συμπληρώνοντας ανέφερε πως δίνεται ακόμη η ευκαιρία στα νέα αυτά παιδιά να έρθουν σε άμεση επαφή με την αγαπημένη τους ομάδα, στις εντός έδρας αναμετρήσεις της στο Κλεάνθης Βικελίδης, δίνοντας το «παρών» είτε στις κερκίδες του γηπέδου, είτε εντός του αγωνιστικού χώρου ως ball boys αλλά και συνοδεύοντας τους ποδοσφαιριστές κατά την είσοδο των ομάδων στο χλοοτάπητα.

Τέλος, όπως ακριβώς συμβαίνει με πολλούς συλλόγους στη χώρα μας, οι οποίοι στερούνται ιδιωτικών αθλητικών εγκαταστάσεων και προπονητικών κέντρων προκειμένου να στεγάσουν τα διάφορα τμήματά τους, έτσι και ο Άρης, δείχνει να υστερεί σε αυτό τον τομέα. Πιο συγκεκριμένα, ο υπεύθυνος των Ακαδημιών, επεσήμανε πως οι προπονήσεις πραγματοποιούνται σε τέσσερα αθλητικά κέντρα: Atletic, Ν. Ραιδεστό, ΤΕΦΑΑ Θέρμης, Χατζηπαναγή με συνέπεια να δαπανώνται αρκετά χρήματα για τις ενοικιάσεις των συγκεκριμένων χώρων. «Είναι πλήγμα να μην έχουμε κάτι δικό μας. Θα μπορούσαμε να είχαμε πολλά περισσότερα παιδιά και ακόμη περισσότερα τμήματα αν διαθέταμε ένα αποκλειστικά δικό μας κέντρο», κατέληξε.

Φωτογραφίες από τις προπονήσεις των νεαρότερων μελών των Ακαδημιών του Άρη:
{gallery}karaoglanidis/akadimies{/gallery}

To Top