“Ο Γκάλης δεν είναι για να σώσει τον Άρη, αλλά για να τον απογειώσει”

Ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής για την εκδήλωση που έγινε πριν από έναν χρόνο προς τιμήν του Γκάλη και παλαίμαχος παίκτης του Άρη, Πέτρος Ράσογλου. Θυμήθηκε την πολύ σπουδαία εκείνη εκδήλωση και τόνισε ότι πρέπει ο Άρης να αναγεννηθεί. Ανέφερε ότι ο Νίκος Γκάλης δεν είναι ο άνθρωπος που μπορεί να σώσει τους “κίτρινους”, αλλά αυτός που μπορεί να τους ανυψώσει.

Αναλυτικά, όσα είπε στον “Αρένα”:

Για την εκδήλωση προς τιμήν του Νίκο Γκάλη: “Πέρασε ένας χρόνος πάρα πολύ γρήγορα. Είμαι πάρα πολύ ικανοποιημένος και περήφανος για εκείνη την ημέρα. Ήμουν επικεφαλής μιας ομάδας  εξωδιοικητικών παραγόντων και ο οργανώσαμε με πολύ σοβαρότητα και επαγγελματισμό εκείνη την μέρα. Ήταν ένα γεγονός που ο σύλλογος Άρης το χρωστούσε αυτό στον Νίκο Γκάλη. Όταν λέω ο σύλλογος εννοώ οι διοικητικοί, οι εξωδιοικητικοί, οι φίλαθλοι, ο κόσμος και γενικότερα όλοι. Η προσφορά αυτού του ανθρώπου στον Άρη και στο μπάσκετ ήταν ανεκτίμητη. Θα την θυμόμαστε αυτή την μέρα”.

Για το γεγονός ότι ο Άρης διανύει την χειρότερη περίοδο: ”Ένα άλλο πράγμα που καταφέραμε με εκείνη την εκδήλωση ήταν να αποκαταστήσουμε λίγο το όνομα του συλλόγου γιατί κακά τα ψέματα έχει πέσει αρκετά. Δεν ήταν φέτος η καλύτερη χρονιά μπορεί όμως να είναι χρονιά αναγέννησης. Η ζωή κάνει κύκλους, ας ελπίσουμε πως είναι η τελευταία χρονιά που υποφέρει ο Άρης και θα αναγεννηθεί σε όλα τα τμήματα”.

Για το ότι ο Γκάλης παραμένει εκτός Άρη: “Θα υπάρξει συσπείρωση μόνο αν ασχοληθεί γιατί και ο Γκάλης και ο Γιαννάκης και άλλοι που πρόσφεραν πολλά. Πρέπει, όμως, να δημιουργηθεί πρόσφορο έδαφος, γιατί δεν μπορείς να ‘κάψεις’ κάποια άτομα. Ο σύλλογος περνάει πολύ δύσκολες στιγμές. Πρέπει οπωσδήποτε να ασχοληθεί με τον  Άρη ο Γκάλης όμως πρέπει να υπάρχουν οι  κατάλληλες προϋποθέσεις οικονομικές και διοικητικές. Ο Γκάλης δεν είναι για να σώσει τον Άρη, αλλά για να τον απογειώσει”.

Για τα σχόλια από τους ξένους πρώην άσους, που παραβρέθηκαν στην εκδήλωση: “Έχω κρατημένα τα περισσότερα μέιλ από ξένους προσκεκλημένους όταν έφυγαν. Εκεί βλέπει την αγάπη και την αναγνωρισιμότητα που είχαν οι αντίπαλοι του Γκάλη. Μου έστειλαν όλοι, ο Νόρις, ο Τζάμσι, ο Βολκόφ, ο Γιατζόγλου και άλλοι πολλοί. Έγραφαν πως ήταν  από τις καλύτερες στιγμές της ζωής τους που βρέθηκαν σε αυτή την τιμητική βραδιά ενός τέτοιο μεγάλου αθλητή. Το θεώρησαν σημαντική στιγμή της μπασκετικής τους καριέρας και ας μην έπαιζαν. Θεώρησαν πως ήταν τυχεροί που βρέθηκαν σε αυτήν την εκδήλωση”.

Για το αν υπάρχουν αυτοί που μπορούν να σώσουν τον Άρη: “Δεν ξέρω αν υπάρχουν… Πρέπει να γίνει η προσπάθεια να υπάρξουν και να δημιουργηθούν οι συνθήκες να μπουν και άλλοι μέσα. Είναι η κατάσταση στον τόπο δύσκολη όμως δεν είναι μόνο το οικονομικό θέμα αυτό που ταλανίζει και τον Άρη, αλλά και γενικότερα τον κόσμο. Είναι και η κοινωνία που έχει χάσει την συνοχή και τον εθελοντισμό. Φέτος βλέπω ότι στον μπασκετικό Άρη, όχι στο αγωνιστικό τμήμα, γίνεται μια προσπάθεια. Υπάρχουν άνθρωποι γύρω και βοηθάνε. Φέτος ο Άρης πρέπει να ήταν αν όχι στους πρώτους δύο στα διαρκείας ο τρίτος. Έκοψε περισσότερα διαρκείας από τότε που έγινε ΚΑΕ. Όταν έπαιζε Ευρώπη δεν έκοβε τόσα. Ανέβηκε η περηφάνια του κόσμου με την εκδήλωση του Γκάλη γιατί ανέβηκε και η περηφάνια του κόσμου. Τελευταία, μόνο πίκρες έχουμε…”.

Για τις μηνύσεις του Λάμπρου Σκόρδα: “Δεν έχω παρακολουθήσει ακριβώς τι γίνεται. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι για τον σύλλογο να βάλουμε ο καθένας αυτό που μπορεί και μακάρι στα 100 χρόνια να κλείσει μια περίοδος και να ανοίξει μια άλλη”.

To Top