ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Γκάνεα έκλεισε με θετικό πρόσημο την φετινή σεζόν, στόχος να εμφανιστεί ακόμα καλύτερος στην επόμενη! (videos)

Ξεκίνησε βασικός, στην πορεία έχασε την θέση του και τον προσανατολισμό του, όμως κατάφερε και έβαλε θετικό πρόσημο στην φετινή χρονιά, διότι οι εμφανίσεις του -προς το τέλος- βελτιώθηκαν αισθητά. Ο λόγος για τον Κριστιάν Γκάνεα, που σε αντίθεση με τους συμπαίκτες του στον Άρη, συνεχίζει να αγωνίζεται…

Ο Ρουμάνος μπακ, ήταν βασικός στην προχθεσινή ήττα της Εθνικής του από την Ρουμανία (Διαβάστε ΕΔΩ), ενώ στις 6 Ιουνίου θα αντιμετωπίσει εκτός έδρας την Αγγλία, επίσης σε φιλική αναμέτρηση με τις διακοπές για τον ίδιο, να αργούν λίγο ακόμα.

Σε αντίθεση με τον Τόνι Ντάτκοβιτς (Διαβάστε ΕΔΩ), το scouting report του Άρη για τον Κριστιάν Γκάνεα ήταν σωστό, αν και χρειάστηκε πολύ περισσότερο χρόνο προσαρμογής από τις αρχικές εκτιμήσεις.

Εξ΄αρχής, ήταν ευρέως γνωστό πως ο Γκάνεα είναι ένα μπακ με επιθετικές αρετές, όχι όμως και τόσο συνεπής αμυντικά. Αυτός ήταν ο λόγος που ο Άκης Μάντζιος, σε απαιτητικά ματς, κυρίως ντέρμπι, επέλεγε για το αριστερό άκρο της άμυνας, είτε τον Σάκιτς, είτε ακόμα και τον Σούντγκρεν. Ήθελε οι μπακ του, να μην παρεκκλίνουν του πλάνου του, να είναι απόλυτα συγκεντρωμένοι στις υποχρεώσεις του στα μετόπισθεν. Γνώριζε πως ο Γκάνεα μπορεί να δώσει λύσεις από το κέντρο και μπροστά (με σέντρες-ασίστ και σουτ), όμως θα είχε θέμα ανασταλτικά, αν δεν έπαιρνε τις απαραίτητες βοήθειες από τον συμπαίκτη του στην ίδια γραμμή.

Ωστόσο, προς το τέλος της σεζόν, κατάφερε να δείξει το καλό του πρόσωπο, καθώς έκανε αρκετά καλά ματς, με αποτέλεσμα να αυξήσει σημαντικά τον χρόνο συμμετοχής του, καθώς κέρδιζε όλο και περισσότερο την εμπιστοσύνη του προπονητή του.

Φυσικά στα… χάιλαϊτς της σεζόν η “ρουκέτα” που εκτόξευσε στην νίκη επί του Ατρόμητου, για την οποία βραβεύτηκε άλλωστε ως το καλύτερο γκολ της 24ης αγωνιστικής.

Ακόμα κι αν ο Άρης αναζητήσει αριστεροπόδαρο μπακ στην μεταγραφική αγορά (εφόσον του επιτραπεί να κάνει προσθήκες) ο Ρουμάνος υπολογίζεται κανονικά από τον Μάντζιο, που θεωρεί πως φέτος θα είναι ακόμα καλύτερος, καθώς θα έχει και την εμπειρία της πρώτης του χρονιάς στην ομάδα.

 

To Top