ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ντάτκοβιτς: Ο… αντί-Βέλεθ, το τριετές συμβόλαιο και η πώληση στο MLS

Μέσα Αυγούστου και ο Άρης ανακοίνωνε την απόκτηση του Τόνι Ντάτκοβιτς, ο οποίος ήρθε με υψηλές προσδοκίες, αλλά δεν… έπιασε στους “κιτρινόμαυρους”.

Ο Κροάτης αμυντικός, έχοντας παρακαταθήκη την άνοδο στην Πριμιέρα Ντιβιζιόν την προηγούμενη σεζόν ως παίκτης της Ουέσκα, προοριζόταν ως ο… αντί-Βέλεθ.

Το scouting report των ιθυνόντων του Άρη, έκανε λόγο για έναν αμυντικό που θα έβγαζε δυναμισμό στο παιχνίδι του, ενώ θα μπορούσε να ξεκινά το “χτίσιμο” της επίθεσης από την άμυνα, στον βαθμό που το έκανε και ο Βέλεθ, που είχε αποχωρήσει για τον Παναθηναϊκό. Με την μόνη διαφορά, πως ο Κροάτης είναι αριστεροπόδαρος. Μάλιστα, δεν απέκλειε κανείς το περασμένο καλοκαίρι από το τεχνικό τιμ, πως θα μπορούσε να δώσει και λύσεις και ως αριστερό μπακ, εφόσον υπήρχε ανάγκη.

Αντιθέτως, ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός δεν μπόρεσε ποτέ να προσαρμοστεί στα δεδομένα του Άρη. Δεν είχε θέματα φυσικής κατάστασης, καθώς ακολούθησε μεγάλο μέρος της προετοιμασίας των “κιτρινόμαυρων”, ενώ νωρίτερα είχε κάνει προετοιμασία και με την πρώην του ομάδα, Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ.

Ξεκίνησε την σεζόν βασικός. Έπαιξε τον ευρωπαϊκό αγώνα με την Κόλος, εν συνεχεία τα τρία πρώτα ματς πρωταθλήματος. Στο ντεμπούτο του Άκη Μάντζιου, την 3η αγωνιστική κόντρα στον ΠΑΣ έγινε αλλαγή στο ημίχρονο και έκτοτε δεν έπαιξε ξανά. Παραχωρήθηκε δανεικός στην Καρταχένα, παίζοντας σε 19 ματς στην Λα Λίγκα 2.

Οι εμφανίσεις του αυτές, ήταν ικανές για να έρθει η πρόταση από την Real Salt Leak του MLS. Ο Άρης είχε υπογράψει μαζί του τριετές συμβόλαιο το περασμένο καλοκαίρι κι ευτυχώς για τους “κιτρινόμαυρους” βρέθηκε ομάδα για την πώλησή του, ώστε να εξοικονομήσουν περισσότερα χρήματα, για έναν παίκτη, που δεν θα υπολόγιζε θεωρητικά ο Άκης Μάντζιος και τη νέα σεζόν, μόλις θα ολοκληρωνόταν ο δανεισμός του στους Ισπανούς.

Eκείνο που προκύπτει είναι πως με την παραχώρηση του Ντάτκοβιτς, ουσιαστικά βάζει στα ταμεία του όσα περίπου είχε δαπανήσει για να τον αποκτήσει, συν το ότι αποδεσμεύεται από ένα συμβόλαιο είχε για ακόμη δύο χρόνια.

To Top