ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Γκαρσία άνοιξε… λογαριασμό, ο Άρης νίκησε Βίλεμ (1-0) και… κούραση!

Ο Γκαρσία άνοιξε… λογαριασμό με την κιτρινόμαυρη φανέλα, ο Άρης νίκησε (1-0) την Βίλεμ, αλλά και την… κούραση! 

Ο Άρης έδωσε δυο φιλικά μέσα σε περίπου 16 ώρες και αυτό σίγουρα επηρέασε την κιτρινόμαυρη ομάδα, αλλά κατάφερε να κερδίσει εκτός από την Ολλανδική ομάδα και την κούραση, γεμίζοντας με μηνύματα αισιοδοξίας τους φίλους της!

Συνολικά σήμερα η κιτρινόμαυρη ομάδα ολοκλήρωσε με θετικό πρόσωπο τα φιλικά σε Βέλγιο και Ολλανδία, έχοντας απολογισμό τέσσερις νίκες (με Ντε Γκράαφσαπ 1-0, Ντεν Χάαγκ2-0 και σήμερα με την Βίλεμ 1-0), ενώ επικράτησε με 4-1 στα πέναλτι της Μπίρσοτ, μετά το 0-0 του κανονικού αγώνα. 

Μάλιστα στα αξιοσημείωτα ότι κατάφερε για τέταρτο σερί παιχνίδι να κρατήσει το “μηδέν”, δείχνοντας ότι πολύ δύσκολα θα χάνει φέτος αυτή η ομάδα, με βάση πάντα την εικόνα στα φιλικά παιχνίδια και πριν μπει στο αεροπλάνο της επιστροφής για την Θεσσαλονίλκη (σ.σ. αύριο)!

Ο Ερέρα επέλεξε πολλές αλλαγές στην ενδεκάδα και για πρώτη φορά να κατεβάσει την ομάδα με ρόμβο 4-4-2. Μπροστά Διαμαντόπουλος, Μιλούνοβιτς, πίσω τους ο Παυλίδης και ως αμυντικό χαφ ο Ιντζόγλου. Μενέντεζ και Ματίγια αριστερά και δεξιά αντίστοιχα. Επίσης Βέλεθ και Σόουζα για πρώτη φορά στο κέντρο της άμυνας, ο Βαλεριάνος αριστερά, ο Κωνσταντινίδης δεξιά.

Οι Ολλανδοί μπήκαν καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, είχαν την πρωτοβουλία και με την συμπλήρωση έχασαν δυο καλές ευκαιρίες να σκοράρουν με τον Σολ στο 9’ και στο 15’. Με το πέρασμα του χρόνου, ο Άρης πέρασε μπροστά, κράτησε περισσότερο την μπάλα και στο 27’ έχασε μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, αλλά το σουτ του Ματίγια πέρασε άουτ, ενώ βρέθηκε κοντά στο γκολ και στο 40’, όταν ο Κωνσταντινίδης αντί να πλασάρει, πάσαρε στον Διαμαντόπουλο και χάθηκε η ευκαιρία.

Συνολικά στο πρώτο 45λεπτο, ο Πάκο Ερέρα δεν έμεινε απόλυτα ευχαριστημένος από την εικόνα της ομάδας, εκτός από κάποιες μεμονωμένες προσπάθειες.

Στο δεύτερο ημίχρονο, ο Άρης επανήλθε στο 4-3-3, πήρε πρωτοβουλίες κι έφτασε και πάλι κοντά στο γκολ μετά από εκπληκτικό φάουλ του Μιλούνοβιτς στο 51’, όταν εξουδετέρωσε ο πορτιέρο των Ολλανδών.

Μετά το 59’ ο Ερέρα έριξε πέντε παίκτες στο παιχνίδι, τους Μπάσα, Ντιγκινί, Κολάσο, Γκαρσία και Ναζλίδη, μεσοεπιθετικά ο Άρης έδειξε πιο φρέσκος και προσπάθησε να βρει το γκολ. Στο 72’ ο Ντιγκινί έστειλε από καλή θέση την μπάλα άουτ, ενώ στο 83′ ο Γκαρσία δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Άρης τελικά έκανε πράξη την καλή του εμφάνιση στο τελευταίο ημίωρο, σκοράροντας με τον Ματέο Γκαρσία. Ο Αργεντινός άνοιξε λογαριασμό στο 88′ μετά από μια φάση διαρκείας. Ο Ναζλίδης από κοντά έχασε μεγάλη ευκαιρία, απέκρουσε ο τερματοφύλακας, αλλά ο δαιμόνιος Γκαρσία έκλεψε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, γράφοντας το τελικό 0-1!

ΒΙΛΕΜ: Βέλενρουτερ (46’ Γουντ), Λιούις, Χέερκενς, Λίφτινκ (46’ Παλάσιος), Σολ, Κρουξ, Κρόουλι, Ντάνκερλουϊ, Σαντίκι, ΜακΓκάρι (46’  Ακανάικ), Λόουερς (46’ Βελικόνια).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Ούγκο Σόουζα, Βελέθ (65’ Δεληζήσης), Ιντζόγλου (74’ Σταμπουλίδης), Παυλίδης (59’ Κολάσο), Μιλούνοβιτς (59’ Γκαρσία), Μενέντεθ, Διαμαντόπουλος (59’ Ναζλίδης), Ματίγια (59’ Μπάσα), Βαλεριάνος (59’ Ντιγκινί), Κωνσταντινίδης (46’ Τζανακάκης).

 

To Top