Ο Γκουϊντάρ έκλεισε τα 60 και θυμήθηκε τον Άρη

Ένας από τους σπουδαιότερους τερματοφύλακες που πέρασαν από τον Άρη, ο Σαντόρ Γκουϊντάρ έκλεισε το 60ο έτος της ηλικίας του, μίλησε για την καριέρα του και θυμήθηκε τον Άρη.

Ο Άρης ανέκαθεν φημίζονταν για τους τερματοφύλακες τους οποίους έβγαζε από τα σπλάχνα του είτε αποκτούσε από κάποια άλλη ομάδα. Σημείο αναφοράς των περισσοτέρων εξ’ αυτών η αδιαμφισβήτητη καταρχήν ποιότητά τους αλλά και οι συμμετοχές τους στις εθνικές ομάδες.

Ο Σαντόρ Γκουϊντάρ είναι ένας από αυτούς. Βετεράνος πια διεθνής Ούγγρος πορτιέρο (γεννήθηκε στις 8 Νοεμβρίου 1951) φόρεσε τη φανέλα του Άρη σε 33 παιχνίδια το 1982, όταν κι έκλεισε άδοξα την καριέρα του μετά από ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι κατά τη διάρκεια της προπόνησης από τον τότε συμπαίκτη του Δουλγεράκη.

Ο Γκουϊντάρ, ο οποίος σήμερα ασχολείται με την προπονητική, μίλησε στα ουγγρικά μέσα ενημέρωσης για την καριέρα του με αφορμή τα 60 του γενέθλια.

«Από τότε που μπορώ να θυμηθώ τον εαυτό μου, το ποδόσφαιρο είναι η ζωή μου» είπε ο Γκουϊντάρ κάνοντας μια αναδρομή στη μεγάλη του καριέρα ως τερματοφύλακας της Χόνβεντ και της Εθνικής Ουγγαρίας (25 συμμετοχές) με την οποία συμμετείχε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1978!

Με τη φανέλα του Άρη έκανε εξαιρετικές εμφανίσεις, αλλά όπως θυμήθηκε και ο ίδιος: «Η καριέρα τέλειωσε απότομα εξαιτίας ενός σοβαρού τραυματισμού που έγινε στην προπόνηση του Άρη. Συμπαίκτης μου σε μια σύγκρουση μου κλώτσησε στο κεφάλι. Μεταφέρθηκα σε νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση, όπου ευτυχώς ήταν καλά εξοπλισμένο για μια τέτοια ειδική θεραπεία».

Ο 60χρονος σήμερα Γκουϊντάρ, ο οποίος την περίοδο 2005-06 συνεργάστηκε με τους κίτρινους ως προπονητής τερματοφυλάκων τόνισε ακόμη ότι: «Πήγα στην Αμερική, στη Φλόριντα, εκεί όπου δέχθηκα την ιατρική φροντίδα από την τελευταία λέξη της τεχνολογίας… και είμαι τώρα καλά. Είμαι περήφανος για την καριέρα μου».

To Top