ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Γκόρντον έχει όλα όσα έψαχνε ο Πρίφτης: Προσωπικότητα, πάσα και μακρινό σουτ

Ο Τζαμόν Γκόρντον διαθέτει όλα εκείνα τα στοιχεία που αναζητούσε ο Δημήτρης Πρίφτης για να ενισχύσει το ρόστερ του Άρη, συν το ότι γνωρίζει την ελληνική πραγματικότητα.

Στόχος του τεχνικού του Άρη ήταν να αποκτηθεί ένας περιφερειακός παίκτης, όχι κατ’ ανάγκη πόιντ γκαρντ, που να έχει δύο στοιχεία. Καλή πάσα και καλό μακρινό σουτ. Ο Γκόρντον διαθέτει και τα δύο, καθώς όλες τις χρονιές του στο πιο υψηλό επίπεδο, αγωνιζόμενος 125 φορές στην Ευρωλίγκα, έχει σχεδόν 4 ασίστ ανά αγώνα, ενώ πέρσι σούταρε με 39,5% από τη γραμμή του τρίποντου.

Το κυριότερο για τον Γκόρντον είναι πως πρόκειται για παίκτη που παίζει και με την προσωπικότητά του μέσα στο παρκέ και τέτοιο παίκτη είναι αλήθεια ότι ο Άρης δεν έχει φέτος.

Επιπροσθέτως ο 33χρονος Αμερικανός γνωρίζει αρκετά καλά την ελληνική πραγματικότητα, μετρώντας δύο χρονιές στο ελληνικό πρωτάθλημα, ως παίκτης του Αμαρουσίου και του Ολυμπιακού και συνολικά 64 συμμετοχές.

Το αρνητικό στοιχείο στην απόκτηση του Γκόρντον είναι ότι αγωνιστικά είναι εκτός ρυθμού. Τελευταίο επίσημο παιχνίδι του ήταν στις 28 Μαϊου 2016, όταν η Νταρουσάφακα έχασε από την Εφές στα πλέι οφ και αποκλείστηκε.

Ο Γκόρντον υποβλήθηκε σε επέμβαση στο δάκτυλο του χεριού του που είχε πρόβλημα και γι’ αυτό δεν είχε ομάδα μέχρι σήμερα. Είναι 100% υγιής πλέον, αλλά θα χρειαστεί ένα διάστημα για να βρει αγωνιστικό ρυθμό.

Ο Γκόρντον στην Ελλάδα

Ο Γκόρντον στην Ευρωλίγκα

To Top