ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Ο Γουάιτ, η Συνθήκη του Κοτονού και το τζαμαϊκανό διαβατήριο (που έχει εκ γενετής)

Τζαμαϊκανό διαβατήριο έχει ο Οκάρο Γουάιτ από τότε που γεννήθηκε λόγω . Συνεπώς δεν κινεί διαδικασίες για να το βγάλει τώρα. Το ότι έχει τζαμαϊκανό διαβατήριο σημαίνει ότι μπορεί να αγωνιστεί ως κοινοτικός στη Ισπανία και από την επόμενη περίοδο στην Ιταλία. Μόνο σε αυτές τις δύο χώρες, που έχουν υιοθετήσει την Συνθήκη του Κοτονού και στα εθνικά πρωταθλήματά τους.

Η συγκεκριμένη συμφωνία αφορά εμπορικές και άλλου είδους σχέσεις που μπορεί να έχει η Ευρωπαϊκή Ένωση με χώρες της Καραϊβικής, της Αφρικής και του Ειρηνικού.

Ο Γουάιτ – του οποίου η μητέρα είναι Τζαμαϊκανή – ήταν και φέτος κοινοτικός αν αγωνιζόταν στην Ισπανία, αν έκανε χρήση του τζαμαϊκανού διαβατηρίου του. Προς το παρόν ενδιαφέρον από εκεί υπάρχει μόνο από την Μάλαγα. Είχε ακουστεί στην διάρκεια του φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας πως και η Ρεάλ ενδεχομένως να ενδιαφερόταν, αλλά προς το παρόν κάτι τέτοιο δεν προκύπτει.

Στην Ισπανία οι ομάδες έχουν δικαίωμα να έχουν 2 μη Ευρωπαίους και 5 κοινοτικούς, οπότε αυτός είναι ο λόγος που “πάτησαν” πάνω στη συγκεκριμένη συνθήκη.

Ούτως ή άλλως μέχρι σήμερα η κεντρική ιδέα στο μυαλό του Γουάιτ είναι το ΝΒΑ και τίποτα άλλο.

Προς το παρόν ο Γουάιτ δεν έχει απορρίψει την πρόταση του Άρη, εξακολουθεί να την διατηρεί στο τραπέζι και να βρίσκεται σε διαρκή επαφή με τους ανθρώπους της ομάδας.

To Top