ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Γουλιέλμος σε κεντρικό πλάνο για την επόμενη μέρα του Άρη

Η μαρτυρική σεζόν για τον Άρη ολοκληρώθηκε. Ο Δημήτρης Γουλιέλμος είναι πλέον το απόλυτα κεντρικό πρόσωπο στον μπασκετικό Άρη, αυτός που πριν μιλήσει, θα πρέπει να αποφασίσει τι θέλει να κάνει και πώς θέλει να το κάνει.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Αυτά είναι τα δύο βασικά ερωτήματα του νέου ιδιοκτήτη στα οποία καλείται αποκλειστικά ο ίδιος να δώσει απαντήσεις. Έχει στην κατοχή του το 90% των μετοχών της ΚΑΕ, άρα γνωρίζει εκ των προτέρων ότι έχει στην κατοχή του την διαχείριση πολλών εκατομμυρίων σε χρέη και οφειλές.

Πριν αποφασίσει να βγει και να μιλήσει δημόσια για όσα όλοι έχουν απορίες, ερωτήσεις και ζητούν διευκρινίσεις, οφείλει να καταλήξει στο τι ακριβώς θέλει να κάνει με τον Άρη σε διοικητικό και αγωνιστικό επίπεδο και με ποιους θέλει να το κάνει.

Η ομάδα των Ζουλιάμη – Καπάζογλου λειτούργησε υποστηρικτικά όλο αυτό το διάστημα, γιατί όλοι έπρεπε να στηρίξουν και να βοηθήσουν το τμήμα να επανέλθει σε λειτουργία.

Μαζί με τον Γουλιέλμο και τους συνεργάτες του, η ομάδα των επιχειρηματιών που επί της ουσίας κίνησε την διαδικασία απεμπλοκής του Νίκου Λάσκαρη από τις αρχές του έτους, ένωσε τις δυνάμεις της με τον νέο ιδιοκτήτη για να αποφύγει ο Άρης τις περιπέτειες.

Αναζητά συμπαίκτες ο Γουλιέλμος ως μεγαλομέτοχος ή όχι; Θέλει να δώσει μετοχές ή προτιμά να τις έχει ο ίδιος και οι όσοι επιθυμούν να βάλουν χρήματα να το κάνουν υπό τη μορφή χορηγίας; Θα διατηρηθεί ο ίδιος διοικητικός κορμός που λειτούργησε εξαιρετικά το τελευταίο δίμηνο κι αν ναι, υπό ποιο πλάνο θα λειτουργήσει από εδώ και πέρα;

Ο σχεδιασμός για τη νέα αγωνιστική σεζόν του Άρη πρέπει να αρχίσει από σήμερα. Δεν υπάρχει η πολυτέλεια καθυστέρησης, διότι οι κίτρινοι ξεκινούν το νέο πρωτάθλημα με δύο μεγάλα “αγκάθια” έναντι των υπόλοιπων ομάδων. Χρέη που ξεπερνούν τα 4,5 εκατομμύρια ευρώ και έξι απαγορευτικά μεταγραφών από τη FIBA.

Ο Γουλιέλμος καλείται καταρχήν να ξεκαθαρίσει πώς θέλει να πορευτεί και με ποιους δίπλα του και μετά να δώσει απαντήσεις – με πράξεις – στα πολλά ανοικτά θέματα που έχει η ΚΑΕ και αφορούν το οικονομικό και κατ’ επέκταση το αγωνιστικό.

Ευτυχώς που ήταν αυτός και μπήκε “φρέσκο” χρήμα στην ομάδα και είναι άκρως θετικό ότι βγήκε μπροστά σε μια πολύ δύσκολη στιγμή της ιστορίας του τμήματος, όμως από εδώ και πέρα υπάρχουν απαιτήσεις, υπάρχουν και προσδοκίες που ο ίδιος δημιούργησε με την ταπεινή παρουσία του και την αποτελεσματικότητα του ίδιου και των συνεργατών του.

Τα χαμόγελα ανακούφισης για την αποφυγή των περιπετειών πρέπει να τελειώσουν… χθες, γιατί μπροστά υπάρχουν ακόμα πιο μεγάλα προβλήματα που ζητούν λύση. Το καλό είναι πως όλα λύνονται, αρκεί ο νέος ιδιοκτήτης να εφαρμόσει το σωστό πλάνο με τους σωστούς συμπαίκτες.

To Top