ΜΠΑΣΚΕΤ TOP

Πως κατηγοριοποιούνται οι οφειλές της ΚΑΕ στο μέλλον

Οφειλές και υποχρεώσεις είναι λέξεις που κυριαρχούν στα γραφεία της ΚΑΕ Άρης και θα γίνουν… μόνιμοι κάτοικοι στο Αλεξάνδρειο. Είναι πολλές, κάποιες ζητούν άμεση διευθέτηση, κάποιες άλλες όχι, όλες όμως μπορούν να καλυφθούν εφόσον υπάρχει πλάνο.

Stoiximan.gr: Τα Virtual Sports είναι ΕΔΩ με συνεχή δράση & πληθώρα αθλημάτων!

Οφειλές της περσινής χρονιάς

Από την διοίκηση του Δημήτρη Γουλιέλμου έχουν διακανονιστεί οφειλές προς παίκτες και τον Δημήτρη Πρίφτη που προσέφυγαν εντός Ελλάδας. Ήταν όλοι όσοι αιτήθηκαν κατάπτωση της εγγυητικής, αλλά αμέσως συμφώνησαν σε διακανονισμούς, για να μην προκαλέσουν προβλήματα. Σε αυτή τη κατηγορία ανήκουν οι Βασίλης Σίμτσακ, Βασίλης Ξανθόπουλος, Βλάντο Γιάνκοβιτς και Δημήτρης Πρίφτης. Εκκρεμεί και η υπόθεση του Θόδωρου Ζάρα, αλλά ούτε σε αυτή θα υπάρξει πρόβλημα, εφόσον γίνουν τα ίδια που έγιναν στους προαναφερθέντες. Είναι το μικρότερο μέρος των οφειλών της ΚΑΕ προς τους συγκεκριμένους πιστωτές.

Οφειλές πιστοποιημένες στη FIBA

Τα μεγάλα ποσά οφείλονται σε παίκτες που προσέφυγαν στη FIBA και δικαιώθηκαν. Πρόκειται για τους Ντέβιν Μαρμπλ, Μάικλ Τζένκινς, Τάντιγια Ντραγκίσεβιτς, Βασίλη Καββαδά, Βίκτορ Σανικίτζε, Έρικ Μπάκνερ. Αυτοί έχουν δικαιωθεί και στους περισσότερους έχουν επιδικαστεί ποσά πολλαπλάσια των δεδουλευμένων τους, διότι πολύ απλά δεν υπήρχε στην εκδίκαση των υποθέσεων εκπρόσωπος του Άρη να αντιτάξει επιχειρήματα.

Οι κίτρινοι έχουν έρθει σε επαφή με όλους, χωρίς ωστόσο ακόμα να μπουν σε διαδικασία διαπραγμάτευσης για διακανονισμό των οφειλών. Για αυτές τις οφειλές έχει επιβληθεί απαγορευτικό μεταγραφών. Δεν αποκλείεται να έχουν προσφύγει κι άλλοι παίκτες στη FIBA…

Οφειλές της τρέχουσας σεζόν

Έγιναν πληρωμές στο ρόστερ που ολοκλήρωσε τη χρονιά τέσσερις φορές σε διάστημα δύο μηνών, ωστόσο με το τέλος της σεζόν υπάρχουν εκκρεμότητες προς όλους τους παίκτες, όπως επίσης και σε αυτούς που αποχώρησαν μεσούσης της περιόδου: Βον, Γουίβερ, Πέτγουεϊ.

Είναι χρήματα δεδουλευμένα, είναι χρήματα που πρέπει να δοθούν και φυσικά να εξοφληθούν οι παίκτες που ήταν ως το τέλος στην ομάδα. Οι περισσότερες οφειλές είναι προς δύο παίκτες, τον Μιχάλη Τσαϊρέλη και τον Σπύρο Μούρτο, οι οποίοι επί της ουσίας ακόμα πληρώνονταν για τα περσινά και έχουν λαμβάνειν τα φετινά.

Οφειλές προς το δημόσιο

Η καταβολή ενός σημαντικού ποσού από το Νίκο Λάσκαρη προς το δημόσιο τον περασμένο Νοέμβριο λειτούργησε θετικά ως προς τις υποχρεώσεις της ΚΑΕ σε εφορία και ασφαλιστικά ταμεία, καθώς και για το άρθρο 99. Ο Γουλιέλμος έχει πλήρη γνώση των υποχρεώσεων προς το δημόσιο και έχει στο μυαλό του ήδη τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστούν οι καταβολές δόσεων. Δεν είναι εύκολο, αλλά υπάρχει τρόπος.

Οφειλές προς τρίτους στο άρθρο 99

Εξακολουθεί η ΚΑΕ να οφείλει χρήματα σε παίκτες των οποίων οι οφειλές έχουν υπαχθεί στο άρθρο 99. Το μεγαλύτερο μέρος των οφειλών αυτών αφορά τον Μιχάλη Τσαϊρέλη, τον Δημήτρη Βεργίνη και τον Χρήστο Ταπούτο, υπάρχουν όμως κι άλλοι. Το ποσό αυτό συνολικά δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 250.000 ευρώ.

To Top