«Ο Γρηγοριάδης είναι ο… Γκάλης της κολύμβησης!»

Ο Άρης Γρηγοριάδης έχει φέρει με τις επιτυχίες του εκατοντάδες παιδιά κοντά στην κολύμβηση και στον Άρη, αποτελώντας λαμπρό παράδειγμα αθλητή. Για το λόγο αυτό, ο προπονητής του, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, τον παραλλήλισε με τον μεγάλο Νίκο Γκάλη, στην συνέντευξη που παραχώρησε στον επίσημο ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου!

Αναφορικά με τους στόχους του κολυμβητικού τμήματος, οι οποίοι έχουν τεθεί μαζί με τον επίσης προπονητή του αγωνιστικού, Γιάννη Νάτσιο, ο κ. Βαγγελακάκης είπε: «Ο στόχος μας είναι να βγάλουμε αθλητές που θα διακριθούν στο εξωτερικό σε ευρωπαϊκούς και διεθνής αγώνες και να απαρτίσουν και τις εθνικές ομάδες. Γίνεται πολύ σοβαρή δουλειά εδώ και πολλά χρόνια, παρά τη μιζέρια και τα προβλήματα του αθλητισμού γενικά στη χώρα αλλά ειδικά στην πόλη μας. Ο Άρης διαθέτει άψογους προπονητές αλλά και άξια διοίκηση καθότι τόσο ο πρόεδρος του ΑΣ, Νίκος Παπαδόπουλος όσο και ο Γιάννης Γρανούζης βρίσκονται δίπλα στο τμήμα και μας βοηθάνε πολύ. Μας αφήνουν ελεύθερους να κάνουμε τη δουλειά μας σωστά, χωρίς παρεμβολές. Δεν είναι τυχαίο ότι βγαίνουν από τα μικρά τμήματα συνέχεια νέα παιδιά».

Για τους αθλητές που απαρτίζουν το τμήμα, αλλά και τα 9 μετάλλια που κατακτήθηκαν στο χειμερινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, σημείωσε: «Η ομάδα ανδρών – γυναικών στο αγωνιστικό τμήματα διαθέτει τουλάχιστον 20 αθλητές. Στο χειμερινό πανελλήνιο πρωτάθλημα κατεβάσαμε σχεδόν τη μισή ομάδα, εννέα αθλητές. Αυτοί οι εννιά είναι μέσα στους καλύτερους χρόνους στην Ελλάδα. Τα μικρότερα παιδιά παρότι έπιασαν τα όρια δεν τα κατεβάσαμε για οικονομικούς λόγους. Κατεβάσαμε παιδιά που πρέπει να πιάσουν όρια είτε για ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είτε για τους Ολυμπιακούς. Ο μεγάλος στόχος είναι το πανελλήνιο θερινό πρωτάθλημα που θα γίνει τον Μάιο στην Αθήνα. Εκεί θα λάβει μέρος όλη η ομάδα. Πολλά από αυτά που θέλαμε να πετύχουμε στους χειμερινούς αγώνες έγιναν πραγματικότητα».

Σχετικά με τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, είπε: «Όσον αφορά τους Ολυμπιακούς του Λονδίνου, ο Γρηγοριάδης έχει ήδη εξασφαλίσει τη συμμετοχή του στους Αγώνες. Πολύ κοντά στην επίτευξη του στόχου αυτού ήρθαν μέσω των επιδόσεών τους στο χειμερινό Πρωτάθλημα, οι Μαρία Μιχαλάκα και Ασπασία Πετραδάκη. Θέλουμε να έχουμε τουλάχιστον δύο κολυμβητές μας στους Ολυμπιακούς του 2012. Για αυτό δουλεύουμε και παλεύουμε τόσα χρόνια μαζί με τον Γιάννη Νάτσιο, για να μπορέσει ο Άρης να στείλει όσους περισσότερους αθλητές μπορεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Στις τελευταίες δύο Ολυμπιακές διοργανώσεις είχε λάβει μέρος ο Άρης Γρηγοριάδης».

Για την προσπάθεια που καταβάλλουν καθημερινά οι αθλητές του κολυμβητικού τμήματος τόνισε: «Όλα όσα πετυχαίνονται από τους αθλητές του Άρη αποτελούν αποτέλεσμα επίπονης και δύσκολης δουλειάς. Το μέγεθος της επιτυχίας φαίνεται από ότι καθημερινά από τις έξι το πρωί οι κολυμβητές του συλλόγου κατακλύζουν τα ανοιχτά κολυμβητήρια – δεδομένου ότι τα μισά δεν λειτουργούν- προκειμένου να προπονηθούν. Το Νοέμβριο είχαν κλείσει όλες οι δεξαμενές, αλλά με τη δύναμη του κόσμου που διαθέτουμε καταφέραμε να ανοίξουμε τις μισές. Αν επισκεφτείτε το πρωί στις έξι τις πισίνες όπου προπονούνται οι αθλητές του Άρη θα δείτε περίπου 200 αθλητές σε αυτές. Πρόκειται για πολύ σημαντική προσπάθεια από αθλητές, γονείς και προπονητές. Κάνουμε πραγματικό αγώνα για να κρατήσουμε ζωντανή την κολύμβηση στη Θεσσαλονίκη.
Το τμήμα διαθέτει περίπου 350 αθλητές από την μικρή πισίνα μέχρι την κατηγορία ανδρών – γυναικών. Λόγω των προβλημάτων με τις πισίνες χάσαμε πολλούς αθλητές στην αρχή της σεζόν, όταν και πραγματοποιούνται οι εγγραφές».

Για την πισίνα του «Κλεάνθης Βικελίδης» ανέφερε: «Το κολυμβητήριο του ‘Κλεάνθης Βικελίδης’ αποτελεί ένα στολίδι. Εκεί προπονούνται ακόμη περίπου 400 αθλητές. Πρόκειτια για κολυμβητές που δεν έχουν μπει στη διαδικασία να βγάλουν ακόμη δελτία. Είναι αθλητές του ΑΣ και μπαίνουν σταδιακά σε πιο υψηλούς ρυθμούς. Γίνεται πολύ σημαντική δουλειά από παιδιά, προπονητές και διοίκηση και παρά τη δυσκολία των καιρών συνολικά στο κολυμβητικό τμήμα περιλαμβάνονται 800 αθλητές».

Για την πρόσφατη εκδήλωση των μικρότερων κολυμβητικών τμημάτων στην οποία έδωσαν το «παρών» οι πρωταθλητές του συλλόγου, Άρης Γρηγοριάδης και Μαρία Μιχαλάκα, δήλωσε: «Η παρουσία τόσο του Άρη Γρηγοριάδη και της Μαρίας Μιχαλάκα κοντά στα μικρά παιδιά είναι πολύ σημαντική και για τους νεαρούς αθλητές αλλά και για τα ίδιους καθότι νιώθουν ότι δημιουργούν καινούργιους αθλητές και φαν του αθλήματος. Και οι δυο έχουν συμβάλει τα μέγιστα στη διάδοση της κολύμβησης, με σημαιοφόρο στη προσπάθεια αυτή τον Άρη Γρηγοριάδη που με την παρουσία του έχει εκτοξεύσει στα ύψη την κολύμβηση στην Ελλάδα. Ο Γρηγοριάδης είναι ο Γκάλης της κολύμβησης! Έχει βοηθήσει πάρα πολλούς μικρότερους αθλητές. Τον κοιτούν ως ίνδαλμα και προσπαθούν να τον φθάσουν».

Για το τμήμα πόλο του Άρη, είπε: «Στη δεκαετία του ’80 μέχρι και το ’96 περίπου, η ομάδα πόλο του Άρη είχε πρωταγωνιστικό ρόλο. Ήταν μια από τις κορυφαίες ομάδες της χώρας. Είχαν βγει μεγάλοι αθλητές από τον Άρη, όπως ο Νώντας Σαμαρτζίδης, που ήταν μόνιμο στέλεχος της εθνικής ομάδας και είχε λάβει μέρος στους Ολυμπιακούς και σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Καταβάλλουν προπονητές και αθλητές πολύ σημαντική προσπάθεια ξεπερνώντας όλα τα προβλήματα. Οι ομάδες παίδων και νέων δουλεύουν πολύ σκληρά και πετυχαίνουν τους στόχους τους».

Για τους άμεσους στόχους του αγωνιστικού τμήματος της κολύμβησης, είπε: «Στο θερινό πανελλήνιο πρωτάθλημα στόχος μας είναι να πάρουμε όσα περισσότερα μετάλλια μπορούμε, χρυσά και όχι μόνο. Μπορεί βαθμολογικά να μην ανήκουμε κάθε χρόνο στην πρώτη τριάδα ως σύλλογος, αλλά με βάση τα μετάλλια είμαστε πάντα στην κορυφαία τριάδα. Ο μεγάλος μας στόχος με τον κ. Νάτσιο είναι τα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα ανδρών – γυναικών και νέων – νεανίδων καθώς και να στείλουμε δύο με τρία παιδιά στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου. Αυτό είναι το όνειρό μας και θα παλέψουμε πολύ για να το πετύχουμε. Πολύ όμορφο είναι το ότι έχουμε πολλά ταλέντα, πολλά νέα παιδιά τα οποία έρχονται από πίσω και τα οποία προσπαθούμε να προετοιμάσουμε για τους επόμενους Ολυμπιακούς αγώνες».

Τέλος, ο κ. Βαγγελακάκης εξέφρασε μια ευχή: «Εύχομαι όλοι οι αθλητές καθώς και οι γονείς τους να είναι γεροί και να ξέρουν ότι αξίζει τον κόπο να στρέφουν τα παιδιά τους στον αθλητισμό προκειμένου να είναι υγιή και να θέτουν υψηλούς στόχους. Η κολύμβηση του Άρη και ο Σύλλογος αντέχουν και πολεμούν με επιτυχία κόντρα στο κλίμα και τις δυσκολίες της εποχής. Ευχαριστούμε τη διοίκηση, τον πρόεδρο του ΑΣ, Νίκο Παπαδόπουλο και τον Γιάννη Γρανούζη που μας στηρίζουν και είναι πάντα δίπλα μας».

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top