Ο Γρηγοριάδης κοινώνησε τις αξίες του αθλητισμού σε παιδιά 3-6 ετών! (photos)

Την ευκαιρία να βρεθεί ανάμεσα σε μικρά παιδιά ηλικίας 3-6 ετών και να τους κοινωνήσει τις αξίες του αθλητισμού και του Ολυμπισμού, καθώς και να τους μιλήσει το άθλημά του, τη κολύμβηση είχε ο Άρης Γρηγοριάδης στην επίσκεψή του στον βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο “Ο Μικρόκοσμος”.

Το δελτίο Τύπου αναφέρει χαρακτηριστικά: “Ο Άρης Γρηγοριάδης τηρώντας στο ακέραιο την υπόσχεσή του τίμησε το πρωί με την παρουσία του τον βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο «Ο Μικρόκοσμος» ζώντας μία πρωτόγνωρη για τον ίδιο εμπειρία.

Βρέθηκε, έχοντας συνεχώς ένα χαμόγελο ζωγραφισμένο στο πρόσωπό του στον ίδιο χώρο, για σχεδόν 45 λεπτά, με μικρά παιδιά ηλικίας 3-6 ετών που βρίσκονται στο προνηπιακό τμήμα και στο νηπιαγωγείο.

Η επίσκεψη του Γρηγοριάδη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του πρότζεκτ για τους Ολυμπιακούς Αγώνες και τα αθλήματα όντας μέλος της Ελληνικής Ολυμπιακής Ομάδας στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας το 2004.

Ο 27χρονος πρωταθλητής στην κολύμβηση αθλητής του Άρη, ρωτήθηκε μεταξύ άλλων πόσα μετάλλια έχει κερδίσει στην μέχρι στιγμής πλούσια και πετυχημένη καριέρα του, με κορυφαία εξ αυτών το χρυσό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα το 2005 στο Μόντρεαλ του Καναδά στα 50μ. ύπτιο στις 31 Ιουλίου 2005 με νέο πανελλήνιο ρεκόρ 24.95. Σε ένα καλοκαίρι όπου ένα μήνα νωρίτερα διακρίθηκε και στους Μεσογειακούς Αγώνες στην Αλμερία της Ισπανίας κατακτώντας στις 24 Ιουνίου 2005 χρυσό μετάλλιο με επίδοση 25.62 στα 50 μ. ύπτιο. Σε μία χρονιά όπου αναδείχθηκε κορυφαίος αθλητής του 2005 στην ψηφοφορία του ΠΣΑΤ.

Μετά την εισαγωγική παρουσίαση από τις παιδαγωγούς των δύο τμημάτων για το ποιος είναι ο Γρηγοριάδης ακολούθησαν οι ερωτήσεις των μικρών θαυμαστών και θαυμαστριών του, στο πρόσωπο του οποίου μέσα από τα αθώα και γεμάτα ζωντάνια μάτια τους έβλεπαν τον εαυτό τους μετά από μερικά χρόνια πάνω στο βάθρο με ένα μετάλλιο στο στήθος.

Ειδικά όταν ενημερώθηκαν, μετά από σχετική ερώτηση, πάνω σε ένα κομμάτι χαρτί που είχε σχήμα σύννεφου, για την ηλικία που ξεκίνησε το κολύμπι, απάντησε από 6 ετών, την ίδια ηλικία που είχαν πολλά από τα παιδιά γύρω του ενώ η πρώτη του διάκριση είχε έρθει μόλις δύο χρόνια αργότερα στην Κατερίνη.

Ο Γρηγοριάδης απάντησε σε ό,τι και αν ρωτήθηκε. Για την διατροφή που θα πρέπει να έχει ένας αθλητής και κατ΄ επέκταση πρωταθλητής όπως ο ίδιος, για το «μυτάκι» ή όπως το είπε στην γλώσσα των μικρών παιδιών «μανταλάκι» που φοράει όταν είναι μέσα στην πισίνα, για το αν μέσα από το άθλημα που έχει διαλέξει έχει κάνει ταξίδια στο εξωτερικό και ότι άλλο του τέθηκε και πολλά ακόμη.

Η ερώτηση που του έκανε εντύπωση είχε να κάνει με το αν κολυμπάει και με τα ρούχα ενώ τους εξήγησε πως εκτός της πισίνας γίνονται αγώνες και στην θάλασσα και πιο συγκεκριμένα η Μαραθώνια Κολύμβηση. Όταν, δε, ρωτήθηκε για το τι ομάδα είναι απάντησε: «Άρης» όπως και το όνομά του.

Η επίσκεψη του Γρηγοριάδη στον βρεφονηπιακό σταθμό και νηπιαγωγείο «Ο Μικρόκοσμος», όπου με τον χαρακτήρα του κέρδισε τους πάντες – μικρούς και μεγάλους, έγινε στο περιθώριο της προετοιμασίας του για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα που θα διεξαχθεί στην Βαρκελώνη της Ισπανίας το προσεχές καλοκαίρι του 2013.

Κι όσο για το δώρο που εισέπραξε κατά την παρουσία του από τα μικρά παιδιά ήταν με μία φωνή τα «Χρόνια Πολλά» για τα γενέθλιά του που είναι την επόμενη εβδομάδα, όντας γεννημένος στις 6 Δεκεμβρίου του 1985.

Η Διεύθυνση και το προσωπικό του βρεφονηπιακού σταθμού και νηπιαγωγείου «Ο Μικρόκοσμος» τον ευχαρίστησαν ιδιαιτέρως, του ευχήθηκαν κάθε επιτυχία και του απέσπασαν την υπόσχεση ότι η εκδήλωση – επίσκεψη αυτή θα επαναληφθεί”.

To Top