Ο διαβασμένος Άρης και τα τρία… SOS για να περάσει από την Τούμπα

«Ο Μασάδο είναι «πρωτάρης» σε παιχνίδια όπως το επερχόμενο, αλλά γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητές του… Το αντιλαμβάνεται με αρκετούς τρόπους και δείχνει διατεθειμένος να πάει εξίσου καλά …διαβασμένος στη γειτονική Τούμπα. O προπονητής του Άρη εστιάζει σε τρεις άξονες» σημειώνει στο blog του ο Τάσος Πακλατζής.

 
Ο Άρης ανοίγει τον κύκλο των ντέρμπι του δεύτερου γύρου με τον αγώνα της Τούμπας. Θα είναι το πρώτο παιχνίδι «φωτιά» για τον Μανουέλ Μασάδο από την μέρα που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας. Ο Άρης είναι υποχρεωμένος να συνεχίζει την αναζήτηση βαθμών μακριά από την έδρα του, να προσεγγίσει τον αγώνα με τον τρόπο που το κάνει για κάθε αντίπαλο. Εκτός από το γόητρο, οι βαθμοί στη παρούσα φάση έχουν μεγάλη αξία.

 Η απώλεια της νίκης την προηγούμενη αγωνιστική επιβάλει στον Άρη να έχει «καθαρό» μυαλό, παράγοντα που πολύ εύστοχα σχολίασε ο Πορτογάλος μετά το παιχνίδι με τους κρητικούς. Ο Μασάδο είναι «πρωτάρης» σε παιχνίδια όπως το επερχόμενο, αλλά γνωρίζει πολύ καλά τις ιδιαιτερότητές του. Μπορεί να βρίσκεται μόλις δυο μήνες στη χώρα μας, ωστόσο έχει μπει σε αρκετά μεγάλο βαθμό στην καθημερινότητα και στη ψυχολογία της ομάδας.

Είναι σαφές ό,τι γνωρίζει τη βαρύτητα του κλασικού ντέρμπι της πόλης. Το αντιλαμβάνεται με αρκετούς τρόπους και δείχνει διατεθειμένος να πάει εξίσου καλά …διαβασμένος στη γειτονική Τούμπα.

Ο προπονητής του Άρη εστιάζει σε τρεις άξονες.

1. Ο πρώτος είναι η κατάσταση της δικής του ομάδας. Ο Άρης έχει βρει επιτέλους ρυθμό. Ο ίδιος γνωρίζει πλέον καλά το έμψυχο δυναμικό και ξέρει τι μπορεί να περιμένει από τον καθένα. Παράλληλα, δημιουργήθηκε ένας σταθερός κορμός που δίνει ομοιογένεια, το σημείο δηλαδή που αποτέλεσε «αχίλλειο πτέρνα» στο μεγαλύτερο κομμάτι του πρωταθλήματος.

Επιλογές υπάρχουν, οι παίκτες έχουν ανακτήσει αυτοπεποίθηση, είναι στα χέρια του Πορτογάλου να βγει ο σχεδιασμός στο χόρτο. Μας έχει δείξει ότι δεν είναι δογματικός των συστημάτων. Η εναλλαγή σχεδιασμού διαμορφώνεται από τις συνθήκες και τον αντίπαλο.

2. Δεύτερος σημαντικός παράγοντας η προσήλωση στο στόχο. Ναι, το γόητρο είναι τεράστιο κίνητρο για τον Άρη. Ακόμα μεγαλύτερο κίνητρο όμως, είναι η ουσία του αγώνα. Ο Άρης έχει απόλυτη ανάγκη βαθμών. Αυτούς που «πέταξε» την Κυριακή πρέπει να τους μαζέψει την ερχόμενη. Η συμβολή του προπονητή σ΄ αυτόν τον τομέα είναι απαραίτητη. Η εμπειρία του, του δίνει την δυνατότητα να προετοιμάσει ψυχολογικά την ομάδα.

3. Το τρίπτυχο κλείνει αναφορικά με την ετοιμότητα της ομάδας. Οι παίκτες πρέπει να κλείσουν τα αυτιά τους σε κάθε «εξωτερικό» παράγοντα. Οι λεπτομέρειες -πολλές φορές- κρίνουν τα ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Η ψυχραιμία είναι το απόλυτο όπλο σε τέτοιες περιπτώσεις. Ο Άρης, λειτουργεί το τελευταίο διάστημα σαν «ομάδα». Τα προβλήματα δεν έχουν λυθεί δια μαγείας, αλλά το αγωνιστικό κομμάτι είναι κάτι ξεχωριστό. Ο Άρης οφείλει να είναι έτοιμος και …διαβασμένος.    

To Top