ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ

Ο διαιτητής του Άρης – Μακάμπι και η απίστευτη ιστορία του

Τον δεύτερο αγώνα του Άρη με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ στο «Κλεάνθης Βικελίδης» (11/8, 21:00) θα διευθύνει ο 40χρονος Σκωτσέζος, Τζον Μπίτον.

Ένας πολύ πιο έμπειρος ρέφερι (διεθνής από το 2012), o οποίος έχει «σφυρίξει» στο παρελθόν τους αγώνες και άλλων ελληνικών ομάδων σε ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Βοηθοί του θα είναι οι Σκωτσέζοι Ντάνιελ ΜακΦάρλαν, Ντάγκλας Πότερ και 4ος ο Στίβεν ΜακΛιν.

Η καταγγελία σε βάρος του Μπίτον

Ο Σκοτσέζος ρέφερι Τζον Μπίτον που θα σφυρίξει το σημερινό ματς, βρίσκεται στο επίκεντρο μιας έρευνας της ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας της χώρας του, λόγω καταγγελίας ότι απάντησε με όχι τόσο κόσμιο τρόπο σε έναν οπαδό, σε ματς της τελευταίας αγωνιστικής της περασμένης σεζόν.

Δύο πρώην κορυφαίοι αξιωματούχοι της διαιτησίας πιστεύουν ότι θα πρέπει να τιμωρηθεί στον κορυφαίο διαιτητή Τζον Μπίτον εάν κριθεί ένοχος για κακοποίηση οπαδού, σύμφωνα με την Scottish Express Sport. Η τελευταία δημοσίευσε την είδηση ​​την περασμένη εβδομάδα ότι: “ο Μπίτον αντιμετωπίζει την έρευνα για σχόλια που φέρονται ότι έγιναν στον αγώνα Livingston-Dundee την τελευταία ημέρα της περασμένης σεζόν, στις 15 Μαΐου. Την υπόθεση χειρίζεται ο υπεύθυνος συμμόρφωσης Andrew Phillips”.

Οι πρώην αξιωματούχοι Steve Conroy και Des Roache παραδέχονται ότι έχουν μείνει έκπληκτοι από τους ισχυρισμούς και προειδοποίησαν ότι “θα τιμωρηθεί παραδειγματικά” εάν είναι τεκμηριωμένοι. Ο Conroy είπε στο podcast Get Involved Referee: “Δεν το έχω ξανασυναντήσει αυτό. Δεν ήμουν εκεί, οπότε δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά θα ήμουν οικτρά απογοητευμένος αν ένας από τους πιο ανώτερους και έμπειρους αξιωματούχους μας, το επέτρεπε στον εαυτό του να γίνει αυτό. Ανεξάρτητα από τις τις ελαφρυντικές συνθήκες ή πόση κατάχρηση κάνει ο διαιτητής, θα ήμουν πολύ απογοητευμένος αν αυτό αποδειχτεί αλήθεια»”.

To Top