Ο “δράκος”… συνάντησε τους πρωταθλητές Euro 2004! “Έμπνευση και το μπάσκετ…”

Γιώργος Καραγκούνης, Κώστας Κατσουράνης και Άγγελος Μπασινάς έζησαν ξανά το «έπος» της Εθνικής Ελλάδας στα γήπεδα της Πορτογαλίας, στην εκδήλωση του Κέντρου Πολιτισμού του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» κι έγιναν πόλος έλξης για δεκάδες μικρούς και μεγάλους θαυμαστές τους, όπου μεταξύ άλλων το παρόν έδωσε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Ο “δράκος” μιλώντας για το έπος του 2004 τόνισε ότι:

«Είναι άξια θαυμασμού αυτά τα παιδιά. Ο τρόπος επιτυχίας τους αναδεικνύει έναν διαφορετικό τρόπο αντίληψης για το ποδόσφαιρο. Λίγες χώρες έχουν αναπτύξει με παιδαγωγικό τρόπο το άθλημα, ώστε να φτάσουν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης. Η Ελλάδα δεν έχει καταφέρει να αναδείξει παιδιά με ταλέντο μέσω συστήματος και αυτοί οι παίκτες έδειξαν ότι με σκληρή δουλειά, ομαδικότητα και εμπειρίες μπορούν να τα καταφέρουν, εκπλήσσοντας τον κόσμο.

Όλες οι χώρες πλέον ελπίζουν ότι μπορούν να το κάνουν όπως αυτή η ομάδα. Θύμισαν κάτι από εμάς και τους ευχαριστώ γι’ αυτό. Αποτέλεσε έμπνευση και για μας το 2005 στο Βελιγράδι. Ο αθλητισμός είναι ενιαίος, μέσω αυτού μπορείς να βρεις τον χαρακτήρα σου και να βάλεις τον εγωισμό σου κάτω από μια ομαδική προσπάθεια.

Ο αλληλοσεβασμός, η αλληλοεκτίμηση και η πίστη στις δυνάμεις της ομάδας είναι απαραίτητα στοιχεία, τα είχε η Εθνική 2004, καθώς και η δική μας ομάδα έναν χρόνο αργότερα. Δεν έκανε οικονομία δυνάμεων, όλοι έτρεχαν παντού, είχαν υπομονή, που στην Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την ηττοπάθεια, ενώ είναι αρετή. Τους ευχαριστώ και πάλι».

To Top