Πρεμιέρα με το δεξί για την Σάκκαρη στο Κατάρ

Λίγα 24ωρα μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό της στην ημιτελική φάση του WTA 250 τουρνουά του Λιντς, από την Πέτρα Μάρτιτς, η Μαρία Σάκκαρη ξεκίνησε με το δεξί τις υποχρεώσεις της στο 500άρι τουρνουά της Ντόχα.

Κερδίζοντας τη Νο24 τενίστρια του κόσμου, Τσινγουέν Ζενγκ, η 27χρονη Ελληνίδα έβγαλε αντίδραση και προκρίθηκε στις “16” καλύτερες του Qatar Open, κατακτώντας την 9η νίκη της μέσα στο 2023.

Μετά από δυο ώρες αγώνα, επικράτησε της 21χρονης Κινέζας με 6-2, 3-6, 6-3 και περιμένει την αναμέτρηση της Καρολίνα Πλίσκοβα με την Εκατερίνα Αλεξαντρόβα, για να μάθει την επόμενη αντίπαλό της.

Αυτήν, ήταν η πρώτη νίκη της Σάκκαρη φέτος απέναντι σε τενίστρια του Top25 και ήρθε την κατάλληλη ώρα, για να της τονώσει το ηθικό, μετά από ένα πολύ άσχημο αποτέλεσμα στην Αυστρία, κι ενόψει των μεγάλων τουρνουά που βρίσκονται προ των πυλών.

Για να τα καταφέρει να αποκλείσει την Ζενγκ, η Νο5 του ταμπλό στη Ντόχα, χρειάστηκε να κερδίσει 50/73 πόντους πίσω από το σερβίς της, κρατώντας το ανέπαφο, τόσο στο 1ο, όσο και στο 3ο set του αγώνα.

Αν εξαιρέσει κανείς, το 2ο κομμάτι του ματς, στο οποίο η Μαρία έπαθε black-out και κάνοντας πολλά λάθη, επέτρεψε στην αντίπαλό της να αναθαρρήσει, η εμφάνισή της σε γενικές γραμμές ήταν καλή.

Με 4/7 break points ευκαιρίες ολοκλήρωσε το ματς η Σάκκαρη, που αν ήταν πιο προσεκτική, θα μπορούσε να είχε κατακτήσει τη νίκη πολύ νωρίτερα, όταν και προηγήθηκε με set και break (6-2, 2-1).

Έχασε όμως, τα επόμενα πέντε (!) games, απώλεσε το 2ο set και η Ζενγκ μπήκε για τα καλά στη διεκδίκηση της νίκης. Ό,τι απέτυχε να κάνει πριν μερικές ημέρες κόντρα στη Μάρτιτς, όμως, έκανε απέναντι στην 21χρονη η Μαρία.

Έπαιξε ένα μεστό 3ο set, άντεξε στην πίεση της Κινέζας (έσωσε δυο break points στο 3-1) και με ατσάλινα νεύρα, “έκλεισε” τον αγώνα, φέρνοντας σε πέρας την πολύ απαιτητική δοκιμασία της πρεμιέρας της στο Qatar Open.

Πρεμιέρα με το δεξί για την Σάκκαρη στο Νότιγχαμ

Χωρίς να αντιμετωπίσει ιδιαίτερα προβλήματα η Μαρία Σάκκαρη προκρίθηκε στον δεύτερο γύρο του τουρνουά του Νότιγχαμ.

Ακολούθησε το PRESSARIS και στο Instagram, για ακόμα πιο άμεση ενημέρωση στα θέματα του Άρη!

Η Ελληνίδα τενίστρια επικράτησε με 6-4, 6-3 της Χέδερ Γουότσον και προκρίθηκε στο δεύτερο γύρο της διοργάνωσης. Η Σάκκαρη ξεπέρασε γρήγορα τον αποκλεισμό της από τη Σινιάκοβα στο Roland Garros και καθάρισε σε 84 λεπτά.

Το αξιοσημειώτο είναι ότι ενώ το τουρνουά διεξάγεται στο χορτάρι, ο αγώνας έγινε σε σκληρή επιφάνεια λόγω βροχόπτωσης. Επόμενη αντίπαλος για την Σάκκαρη η νικήτρια του ζευγαριού Ιβάνα Γιόροβιτς – Έλεν Πέρεζ.

To Top