Ο δρόμος για την Ευρώπη ανοίγει απόψε!

Τον αγώνα της χρονιάς δίνει σήμερα η ομάδα βόλεϊ του Άρη, που υποδέχεται τον Παμβοχαϊκό στις 19:00 στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο. Από το αποψινό αποτέλεσμα θα εξαρτηθεί η είσοδος των «κίτρινων» στα πλέι οφ και κατ’ επέκταση στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, γι’ αυτό και η παρουσία των οπαδών στις εξέδρες θα είναι απαραίτητη…

Η 22η και τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου της Α1 ανδρών βρίσκει τον Άρη να αντιμετωπίζει τον νεοφώτιστο, αλλά 4ο στην κατάταξη Παμβοχαϊκό, που δεν έχει βαθμολογικό κίνητρο αλλά σίγουρα δεν ανέβηκε στη Θεσσαλονίκη για… βόλτα.

Από την πλευρά τους, οι γηπεδούχοι χρειάζονται τουλάχιστον έναν βαθμό (δηλαδή, να κερδίσουν δύο σετ) για να «κλειδώσουν» μια θέση στην προνομιούχο οκτάδα, με δεδομένο ότι ευνοούνται σε οποιαδήποτε τελική ισοβαθμία, είτε με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, είτε και με την Κηφισιά ή και τον ΠΑΟΚ.

Σε περίπτωση «καθαρής» ήττας, ο Άρης θα διατηρήσει την 8η θέση μόνο εφόσον ο Εθνικός δεν πάρει το «τρίποντο» στο εκτός έδρας παιχνίδι του με την ΕΑ Πατρών, που θα γίνει την ίδια ώρα.

Αν πάλι η ομάδα του Γιώργου Γιάτση πάρει «καθαρή» νίκη και ευνοηθεί από τα υπόλοιπα αποτελέσματα, μπορεί να τερματίσει ακόμα και στην 5η θέση, η οποία θα τον… κρατήσει στο Αλεξάνδρειο Μέλαθρο ενόψει των πλέι οφ.

Πλέι οφ 5-8: Ο νικητής του φάιναλ φορ πάει… Ευρώπη

Τι ισχύει, όμως, στα πλέι οφ για τις θέσεις 5-8, τα οποία θα ακολουθήσουν;
Οι τέσσερις ομάδες θα παίξουν σε ένα ιδιότυπο φάιναλ φορ (5ος – 8ος, 6ος – 7ος), το οποίο θα γίνει στην έδρα του 5ου της κατάταξης. Ο νικητής του φάιναλ φορ θα πάρει αυτόματα το εισιτήριο για τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της ερχόμενης σεζόν.

Στην συνέχεια, όμως, θα παίξει με τον 4ο των πλέι οφ για τις θέσεις 1-4, σ’ ένα νέο νοκ άουτ αγώνα στην έδρα του. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα αποκτήσει δικαίωμα συμμετοχής στο Κύπελλο Συνομοσπονδίας, ενώ ο ηττημένος θα συμμετάσχει στο Τσάλεντζ Καπ.

Με εμφανή πάντως τα οικονομικά προβλήματα σχεδόν όλων των ομάδων και με δεδομένο ότι η συμμετοχή στην Ευρώπη στοιχίζει αρκετές χιλιάδες ευρώ, δεν αποκλείεται κάποιες ομάδες να μην δηλωθούν τελικά στις διεθνείς διοργανώσεις, ή ακόμα και να μην κυνηγήσουν καν το άλλοτε πολυπόθητο ευρωπαϊκό εισιτήριο…

Το πρόγραμμα της 22ης αγωνιστικής:

Άρης – Παμβοχαϊκός (19:00)
Ηρακλής – Ολυμπιακός (19:00, Novasports)
Λαμία – Φοίνικας Σύρου (19:00, Star Κ.Ε.)
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ (19:00)
ΕΑ Πατρών – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (19:00)
Ρεπό: Κηφισιά

Η βαθμολογία (σε 19 αγώνες):

1. Ηρακλής 47
2. Ολυμπιακός 43
3. Φοίνικας Σύρου 42
4. Παμβοχαϊκός 36
5. Λαμία 26
6. ΠΑΟΚ 25
7. Κηφισιά 25 (20 αγ.)
8. Άρης 24
9. Εθνικός Αλεξ. 22
10. ΕΑ Πατρών 16
11. Παναθηναϊκός 9
*Ο Απόλλων Καλαμαριάς αποχώρησε και υποβιβάστηκε στην Α2.

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top