«Μικρός ήμουν Αρειανάκι, δεν χώνευα ΠΑΟΚ, Hρακλή»

Ο Γιώργος Λιάνης θεωρείται και είναι ένας από τους ανθρώπους, πολιτικούς, δημοσιογράφους, της σύγχρονης εποχής, που έπαιξαν σημαντικό ρόλο στις εξελίξεις στη χώρα και στον ελληνικό αθλητισμό. Θεωρείται φίλα προσκείμενος στον Ηρακλή, αλλά αποκαλύπτει σήμερα ότι ήταν από μικρός… Άρης.

Ο Λιάνης, επί σειρά ετών δημοσιογράφος και στη συνέχεια πολιτικός, έχει διατελέσει ανάμεσα στα άλλα και υπουργός αθλητισμού… Μιλώντας στην εφημερίδα «Goal»ήταν ιδιαίτερα αποκαλυπτικός…

«Στα 14 μου χρόνια έπαιξα για πολύ λίγο στα τσικό του Άρη με προπονητή έναν υπέροχο Τάταρο, τον Τζίνα Σιμονόφσκι, τη μεγάλη αυτή μορφή. Ο Σιμονόφσκι με διάλεξε αμέσως για την 16αδα. Με πήρε να υπογράψω» ξετύλιξε το κουβάρι των αναμνήσεων για να σημειώσει:

«Μου έλεγε να σημαδεύω σε ένα ταμπλό με 10 αριθμούς και καθώς ήμουν αριστερός αλλά το αριστερό μου πόδι ήταν πάρα πολύ καλό, σε πέντε χτυπήματα πέτυχα τρεις φορές τον αριθμό που μου είπε. Ήμουν Αρειανάκι, έμενα κοντά στου Χαριλάου. Τον Ηρακλή δεν τον χώνευα και τον ΠΑΟΚ ακόμα περισσότερο. Ο πατέρας μου όμως ήταν ΠΑΟΚτσης. Πηγαίναμε κάθε Κυριακή στο παλιό γήπεδο του ΠΑΟΚ και δεν χόρταινα να θαυμάζω την τριπλέτα, Γεντζής, Κουιρουκίδης, Παπαδάκης».

Σε άλλο σημείο των δηλώσεων του, τονίζει: «Στην πορεία ο ΠΑΟΚ με ζήτησε για μεταγραφή. Το ήθελε ο πατέρας μου. Με δοκίμασαν στο δεύτερο ημίχρονο ενός φιλικού στην Πτολεμαΐδα, που έγινε για να δοκιμαστεί ο αείμνηστος Αιμίλιος Θεοφανίδης, που πήγε τελικά στον ΠΑΟΚ ενώ εγώ τελικά κατέληξα στον Ηρακλή».

 

Ξεκίνα τώρα με Bonus 125 € από την expekt.com!

To Top