Ο “ειδικός σε πτωχεύσεις” Στάθης Τσομίδης ανέλυσε την κατάσταση του Άρη

Για τους τρόπους με τους οποίους μπορεί να επιτευχθεί η βιωσιμότητα του ποδοσφαιρικού Άρη μίλησε ο δικηγόρος Στάθης Τσομίδης, μέλος της άτυπης επιτροπής των νομικών του συλλόγου που ασχολείται εσχάτως με το ζήτημα αυτό.

Ο κ. Τσομίδης είναι από τους πλέον “ειδικούς” νομικούς σε υποθέσεις πτωχεύσεων και μιλώντας στο “Αθλητικό Μετρόπολις” τόνισε πως “η διαδικασία του άρθρου 99 είναι ιδιαίτερη και θέλει πολύ προσοχή ώστε να μην κινδυνέψει η ομάδα. Το άρθρο 99 είναι μεν καλό για τον Άρη αλλά η μελέτη που θα γίνει στην ομάδα θα πρέπει να αποδεικνύει την βιωσιμότητα του Α4”, προσθέτοντας ότι “η μεγάλη οικογένεια του Άρη ευτυχώς έχει αξιωμένους ανθρώπους δίπλα της που ήταν χθες παρόντες. Κανένας δικηγόρος όμως δεν μπορεί να προχωρήσει το θέμα αν δεν ελεγχτεί η οικονομική βιωσιμότητα της ομάδας που κατά τη γνώμη μου είναι πολύ θετική καθώς ο Άρης θα εισπράξει χρήματα από τηλεοπτικά και ΟΠΑΠ αλλά και άλλους φορείς. Επίσης πρέπει να διακανονιστούν οι οφειλές σε παίκτες και πιστωτές αλλά να υπάρχει και ενημερότητα των δόσεων στην εφορία και στους ασφαλιστικούς φορείς”.

Για την περίπτωση της πτώχευσης είπε ότι “αν δεν μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις του στο άρθρο 99 υπάρχει η περίπτωση της πτώχευσης και θα έλεγα πως η πτώχευση μιας ανώνυμης εταιρίας μπορεί να είναι πολύ χειρότερη από την πτώχευση μιας χώρας”.

Καταλήγοντας αναφέρθηκε και σε… επενδυτή: “Εγώ δεν θέλω να σκέφτομαι την πτώχευση και επειδή είμαι αισιόδοξος θα πω ότι μπορεί να βρεθεί κάποιος χρηματοδότης. Μπορεί μέσα στην φουρτούνα ο φάρος του χρηματοδότη μπορεί να είναι ήδη αναμμένος”.

 

To Top