Ο εξωγήινος Φερστάπεν έδωσε παράσταση τίτλου στο Σπα!

Όλο και πιο κοντά στο back to back πρωτάθλημά του στη Formula 1 είναι ο Μαξ Φερστάπεν! Ο φοβερός Ολλανδός πιλότος, αν και ξεκίνησε 15ος εξαιτίας ποινής, κατάφερε από νωρίς στο Grand Prix του Σπα να πιάσει κορυφή και τελικά να πανηγυρίσει τη νίκη με εμφατικό τρόπο!

Η μέρα ξεκίνησε… περίεργα. Μόλις στον πρώτο γύρο, ο Αλόνσο που είχε κάνει εξαιρετική εκκίνηση είχε επαφή με τον Χάμιλτον που βούτηξε στα φρένα αλλά και πολύ επικίνδυνα για να τον περάσει. Η επαφή των δύο είχε ως αποτέλεσμα να εγκαταλείψει ο Βρετανός! «Τι ανόητος!», φώναζε στο team radio ο Ισπανός.

Aπό εκεί και μετά τα πράγματα ήταν απλά. Ο Φερστάπεν άρχισε να κερδίζει τη μια θέση μετά την άλλη. Μόλις στον 12ο γύρο πέρασε πρώτος όταν ο Σάινθ μπήκε στα pit και λίγο αργότερα, μόλις και αυτός άλλαξε ελαστικά, τον πέρασε κανονικά και άρχισε να χτίζει μια διαφορά ασφαλείας. Την ίδια ώρα ο Πέρεζ τον ακολουθούσε, αφήνοντας τον Ισπανό της Ferrari τρίτο.

Από εκεί και πέρα, ο Ράσελ που πάλεψε αρκετά για να βρεθεί στο βάθρο αρκέστηκε στην τέταρτη θέση, ο Λεκλέρ που δεν του «βγήκε» ο αγώνας έμεινε πέμπτος, ενώ ο Αλόνσο τερμάτισε έκτος. Βέβαια με μια ποινή μετά το τέλος, ο Μονεγάσκος έπεσε μια θέση κάτω.

To Top