ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ TOP

Ο Ερμής Ξενοφός blog-AΡΗ: Με… λύσσα για την πρόκριση

Οι ώρες πλησιάζουν για τον κρισιμότερο μέχρι σήμερα αγώνα της χρονιάς και το καρδιοχτύπι μας αρχίζει να μεγαλώνει. Έναν αγώνα ευρωπαϊκό που θα κρίνει τον πρώτο στόχο της ομάδας για τη φετινή χρονιά, δηλαδή την είσοδο στους ομίλους του «Europa Conference League».

Γράφει ο Ερμής Ξενοφός

Φυσικά ενδεχόμενη πρόκριση της ομάδας μας απέναντι στη Μακάμπι Τελ Αβίβ δεν συνεπάγεται αυτομάτως την είσοδο στους ομίλους, καθώς υπάρχει ακόμη ένας γύρος κόντρα στη γαλλική Νις.  Ωστόσο θα δώσει το δικαίωμα να συνεχίσει η ομάδα μας στη διοργάνωση και να μην πετάξει στα «σκουπίδια» την περσινή εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα με την κατάκτηση της τρίτης θέσης.

«Λιονταρίσια καρδιά»…

Ένα πράγμα θερμοπαρακαλώ τους ιθύνοντες της ομάδας μας να αντικρύσω στον ευρωπαϊκό αγώνα της Πέμπτης, ανεξαρτήτως τελικής έκβασης. Να αγωνιστούν όχι απλά με πάθος αλλά με «λύσσα»! Να δούμε εμπράκτως τη «λιονταρίσια καρδιά», για την οποία μιλάει ο ύμνος μας που γράφτηκε, μελοποιήθηκε και ενορχηστρώθηκε το 1926 σε στίχους Γεωργίου Κίτσου, μουσική Σεκόντο Ποζέλλι και ενορχήστρωση Αιμίλιου Ριάδη και πρόκειται για τον πρώτο ύμνο που γράφτηκε ποτέ στην Ελλάδα για Αθλητικό Σύλλογο: «  Λιονταρίσια έχεις καρδιά και στη δυνατή ορμή σου σαν τον λαίλαπα με μιας τον εχθρό σου τον σκορπάς…», και «Άρη φοβερέ είσαι σίφουνας λιοντάρι είσαι γίγαντας και δόξα θα ‘χεις πάντα Άρη». Οι στίχοι τα λένε όλα, απομένει η ομάδα να τους μετουσιώσει σε πράξη εντός του γηπέδου…

«Δόξα και τιμή στη πατρίδα σου χαρίζεις»

Ο παίκτες μας δεν πρέπει να κατέβουν απλά ως ποδοσφαιριστές απέναντι στους ισραηλινούς αλλά ως «πολεμιστές» και να επιβεβαιώσουν το προσωνύμιο του «θεού του Πολέμου». Ν’ αγωνιστούν λυσσαλέα για την πρόκριση! Να καταθέσουν ψυχή και σώμα για την ευρωπαϊκή καταξίωση! Όπως λέει το τρομερό μας εμβατήριο, «Πάντα νικητής και με δάφνες θα γυρίζεις δόξα και τιμή στη πατρίδα σου χαρίζεις»!..

Με πάθος αλλά και με… μυαλό

Σε αυτούς τους αγώνες και για ν’ ανατρέψεις ένα εις βάρος σου 2-0 απέναντι σε έναν αρκετά καλό αντίπαλο χρειάζεται να παίξεις με πάθος αλλά και με μυαλό. Χωρίς το συνδυασμό αυτών των δύο συστατικών δεν πας πουθενά. Δεν χρειάζεται ούτε υπερενθουσιασμός αν προηγηθούμε ούτε όμως και να πτοηθούμε αν κάτι δεν πάει καλά προσωρινά. Ας μην ξεχνούμε την πρόσφατη ανατροπή νίκης με την ΑΕΚ που «σφράγισε» το ευρωπαϊκό μας εισιτήριο. Ανατρέψαμε με πάθος αλλά και με συγκεντρωμένο μυαλό ένα εις βάρος μας 0-2 μέσα σε λιγότερο από  είκοσι λεπτά ενώ όλοι οι «οιωνοί» ήταν εις βάρος μας. Κατακυρωθέν γκολ έπειτα από έλεγχο var, μη υπόδειξη πέναλτι σε τουλάχιστον δύο περιπτώσεις, ακύρωση υπόδειξη πέναλτι στον αριστερό οπισθοφύλακα της ΑΕΚ. Οι παίκτες μας δεν πτοήθηκαν από τίποτα, ανασυγκροτήθηκαν και με φοβερά ψυχικά αποθέματα κατάφεραν και γύρισαν «τούμπα» το ματς. Όπως και με τη Μόλντε που το 3-0 στη Νορβηγία έδειχνε ανυπέρβλητο, καταφέραμε και μέσα στο Κλεάνθης Βικελίδης και το πήγαμε στην παράταση, παρότι στο τέλος μια κακή στιγμή στη συνέχεια έφερε έναν άδοξο αποκλεισμό. Η ανατροπή είχε γίνει και αυτό είχε τη σημασία της.

Ο 12ος παίκτης…

Οι κιτρινόμαυροι την ερχόμενη Πέμπτη θα έχουν στο πλευρό τους το 12ο παίκτη, τον κόσμο, που θα τους δώσει το απαραίτητο ηθικό και ψυχολογικό «boost» για να φτάσουν στην πολυπόθητη πρόκριση. Η ομάδα να κάνει το 1-0, ο κόσμος στη συνέχεια θα αναλάβει να κάνει 2-0 και ο… αδικοχαμένος μας αγαπημένος μας Άλκης θα σκοράρει το 3-0… Είθε ο κόσμος της ομάδας να δώσει «φτερά» στα πόδια των ποδοσφαιριστών μας…

«Αχίλλειος Πτέρνα» και «stratego»

Στο Τελ Αβίβ η Μακάμπι έχασε σωρεία ευκαιριών που αποσόβησε ο «φύλακας-άγγελος» Χουλιάν Κουέστα που τόσα είχε ακούσει στο παρελθόν από μερίδα οπαδών. Κάποια δικαιολογημένα κάποια όμως όχι. Εν τούτοις είχαμε και εμείς τις ευκαιρίες μας που σημαίνει ότι και η Μακάμπι είχε «Αχίλλειο Πτέρνα», κάτι που οφείλει να εντοπίσει η τεχνική μας ηγεσία, ο Ερμάν Μπούργος με τους συνεργάτες του. Νικητής της προηγούμενης παρτίδας «strategο» ήταν ο Ίλια Ίβιτς, ωστόσο στη ρεβάνς επιβάλλεται κ.Ερμάν Μπούργος να είστε εσείς ο νικητής. Η στρατηγική των δύο ομάδων θα είναι αυτή που καθορίσει εν πολλοίς το τελικό αποτέλεσμα.  Όμως, αγαπητέ Μανσίνι αλλά και υπόλοιποι παίκτες που θα σας δοθεί η δυνατότητα, αυτή τη φορά οι ευκαιρίες δεν αρκούν αλλά πρέπει να μετουσιωθούν σε γκολ προκειμένου να έχουμε δικαίωμα στο… «όνειρο». Δεν αναφέρομαι στην ευκαιρία του Καμάτσο, διότι παρότι μας «πόνεσε» και μας «τρέλανε» όλους πολύ, ήταν μια απίστευτα άτυχη στιγμή. Ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής πρέπει να πεισμώσει και να «ρεφάρει» το… άχαστο γκολ.  Αποφασιστικότητα, αυτοπεποίθηση και αποτελεσματικότητα, είναι τρία καίρια στοιχεία που θα πρέπει να έχουν οι παίκτες μας για να κερδίσουν αυτήν την καθοριστική «μάχη»…

Αντί επιλόγου

Θα χρησιμοποιήσω αντί επιλόγου για μία ακόμη φορά τους στίχους του θρυλικού μας εμβατηρίου:

«Γίγα αετέ με τη ψυχή σου γεμάτη περηφάνια πάντα θα φορείς του νικητού τα αμάραντα στεφάνια και τη δόξα σου κανείς ποτέ δεν θα την πάρει είσαι το παιδί της νίκης Μακεδόνα Άρη… ΑΡΗΣ ΝΙΚΗΤΗΣ»

To Top